לא הייתי בסין,
אקפוץ בהזדמנות, זה די קרוב ולא יקר. בעיקרון אני מכיר כמה מעשים יותר חמורים שממשלות עשו, כולל ממשלות סין וישראל כך שזה לא הנושא שהכי מטריד אותי. מעבר לכך כל נושא הרשתות החברתיות לא מעניין אותי אז זה עוד פחות מטריד אותי. ובכלל, תפוז הם לא רשת חברתית, קפה דה מרקר כן, הייתי חבר שם בערך חודש וחצי כשזה רק קם, הבנתי את הרעיון והפסקתי. את הפייסבוק והשאר לא טרחתי לנסות, זה לא יתרום לי כלום לחיים. ונימה אופטימית לסיום, לא תפוז ולא דה מרקר (רשת שוקן) ריווחיים כך שבשלב זה או אחר הן תתפגרנה אא"כ הן יצליחו למצוא פתרון קסם מה שקשה לי להאמין אבל אולי. בעולם הגדול טרם פיצחו את השיטה. כרגע הפיתרון בתפוז הוא לא לשלם למנהלי פורום, בקפה דה מרקר גם לא שילמו בתקופה שאני יודע. זה דוחה את הקץ אבל לא מונע אותו. ובלל, עד לפני פחות מ 20 שנה לא היה אינטרנט פרטי, בטח לא רשתות חברתיות והעולם התנהל איכשהו. למה זה צריך להטריד מישהו שממשלת סין חוסמת רשת חברתית זו או אחרת? כי צריך לקבל את הקידמה? זה לא נכון בכל מקרה ולא כל מה שמכונה קידמה הוא אכן קידמה. אם בישראל היו מונעים שידור תוכניות ריאליטי למשל זה היה מבורך לדעתי. גם טלנובלות ולהגביל את שידורי החדשות ל10 דקות.