רשת חברתית חדשה מהווה איום לממשל סין

prizman

New member
לגלות לך סוד?

לא נראה לי שמישהו מספיק טיפש להיכנס לקישור הזה. חוצמיזה עוד לא הבנתי מה אנשים עושים בכלל ברשתות חברתיות, אולי בגלל המיתון הם עושים הכל וירטואלית.

../images/Emo24.gifאם בסודות עסקינן-גם לי יש ...

העלתה חיוך אמיתי על שפתיי. בא ואומר לך למה. היכן אתה חושב שאתה נמצא עכשיו , אם לא ב-ר-ש-ת ח-ב-ר-ת-י-ת !!!
אז בא ותפנה את השאלה אל עצמך. למה אתה כאן ?........... פלטפורמות תפוז הם הדוגמא הטכנולוגית הטובה ביותר שיש בארץ לרשתות חברתיות. הדוגמא שהכי הצליחה מבחינה שיווקית. דבר שני- מאחר ואתה בוחן את הדברים במבט כל כך ציני בעצם פיספסת את הנקודה האמיתית. אני דווקא מחפשת את התגובות. על אמת ! כי מהחומר של התגובות לפעמים אפשר לבסס מאמרים מעניינים. האם חשבת על כך ? אפרופו - אנשים עשו דברים וירטואלית עוד לפני המיתון הזה. פשוט עד כה לא פרחו הטכנולוגיות והישומים כפי שהם כעת. אנשים עושים דברים וירטואלית כי זה עונה להם על צרכים שונים. אם תראה את המאמרים באתר "מדיה חברתית לעסקים" תקבל תשובה מושלמת לתהיותיך וספקנותך. שיהיה עצמאות שמח מכל הלב גילה יועצת מדיה חברתית וניהול גיוס www.gilagideon.co.il

rambling

New member
והנה עוד אחד

הפורומים של תפוז זה לא בדיוק רשת חברתית. רשת חברתית זה אתרים כמו: פייסבוק, היי5, לינקדאין ומייספייס. תפוז אולי מנסים להפוך את זה לרשת חברתית אבל זה עדיין לא ממש. בהחלט לא הייתי קורא לזה הדוגמא הטובה ביותר. דוגמא יותר טובה בארץ זה קפה דהמרקר.

רגע...חכה...

דה-מרקר היא פלטפורמת בלוגים בלבד. ה"פלוס" של תפוז הוא (ואין לי כל קשר אליהם) הוא שהם פיתחו פלטפורמת בלוגים פורה ויעילה מבחינה טכנולוגית וגם פורומים וקהילות שמצליחים ביותר. זו הגדרה לרשת חברתית. פייסבוק היי5 וכדומה הם פשוט מסוג שונה בכך שהאפליקציות שלהם משמשות לדברים אחרים שלכאורה לא קיימים כאן. כאן בהחלט אוכל לומר שאלמנט ה"חברות" בין המשתמשים אינו כה חזק אך זה עניין של ההסטוריה של האתר ומהיכן הוא התחיל ואופן המיתוג שלו. הוא בהחלט , מבחינה טכנולוגית, ראוי להקרא "רשת". הדה- מרקר היא פלטפורמה מעולה, ממליצה מאד, אני כבר שם שנים http://gilagideon.cafe.themarker.com/ מומלצת מאד אם המטרה היא למשל : מיתוג אישי.

rambling

New member
אם היה למה..

תבדקי שוב את דה מרקר, פיספת כמה דברים
ההבדלים הם יותר מאשר טכנולוגיים, הם בעיקר איך משתמשים באתר ובכלים שבו. צנזורה של התקשורת בכלל ואינטרנט בפרט היא לא דבר חדש בסין ובהרבה מקומות אחרים באסיה. הסיבות די ברורות, תריצי חיפוש על Golden Shield Project.

rambling

New member
בשמחה

יש המון חומר באינטרנט על צנזורה וחופש ביטוי בסין. הם חסמו (אולי עדיין?) אפילו את בלוגספוט של גוגל. יש גם את ההשוואה הידועה על חיפוש תמונות טיאן אן מן בגוגל רגיל וגוגל סין.

Benkok

New member
דוקא אינפורמטיבי. לא פרסומת צעקנית...

אני בדרך כלל מוחק פרסומות לא קשורות

תודה- אבל מעבר לכך, מה באמת אתם חושבים על כך

שממשלת סין מרשה לעצמה לחסום אתרי רשת חברתית. האם יש פה מישהו שהיה או נמצא בסין ויכול להאיר את העניין ?

prizman

New member
לא הייתי בסין,

אקפוץ בהזדמנות, זה די קרוב ולא יקר. בעיקרון אני מכיר כמה מעשים יותר חמורים שממשלות עשו, כולל ממשלות סין וישראל כך שזה לא הנושא שהכי מטריד אותי. מעבר לכך כל נושא הרשתות החברתיות לא מעניין אותי אז זה עוד פחות מטריד אותי. ובכלל, תפוז הם לא רשת חברתית, קפה דה מרקר כן, הייתי חבר שם בערך חודש וחצי כשזה רק קם, הבנתי את הרעיון והפסקתי. את הפייסבוק והשאר לא טרחתי לנסות, זה לא יתרום לי כלום לחיים. ונימה אופטימית לסיום, לא תפוז ולא דה מרקר (רשת שוקן) ריווחיים כך שבשלב זה או אחר הן תתפגרנה אא"כ הן יצליחו למצוא פתרון קסם מה שקשה לי להאמין אבל אולי. בעולם הגדול טרם פיצחו את השיטה. כרגע הפיתרון בתפוז הוא לא לשלם למנהלי פורום, בקפה דה מרקר גם לא שילמו בתקופה שאני יודע. זה דוחה את הקץ אבל לא מונע אותו. ובלל, עד לפני פחות מ 20 שנה לא היה אינטרנט פרטי, בטח לא רשתות חברתיות והעולם התנהל איכשהו. למה זה צריך להטריד מישהו שממשלת סין חוסמת רשת חברתית זו או אחרת? כי צריך לקבל את הקידמה? זה לא נכון בכל מקרה ולא כל מה שמכונה קידמה הוא אכן קידמה. אם בישראל היו מונעים שידור תוכניות ריאליטי למשל זה היה מבורך לדעתי. גם טלנובלות ולהגביל את שידורי החדשות ל10 דקות.

קרלטון

New member
99.9% ממה שיש בטלוויזיה זה זבל'ה

השיטה היא לא לסנן את ה-99.9%, אלא למצוא את שבריר האחוז היחיד שמעניין ולהכניס לבית רק אותו. ראיתם פעם בנאדם עם LCD ענקי של טושיבה בסלון, שלא מחובר לא לכבלים ולא ללווין? זה אני.

prizman

New member
לי בדירה התלאביבית היו שתי טלוויזיות

מחוברות לכבלים מהסיבה הפשוטה שחברתי דאז אהבה לצפות בכמה תוכניות ואם שמעתי מוסיקה או קראתי ספר הייתה קיימת האופציה שהיא תצפה בחדר אחר כדי לא להתנגש. גם כאן קניתי טלוויזיה רק עבור חברתי הנוכחית. אני הדלקתי אותה רק פעם אחת אבל אם מדי פעם היא רוצה לצפות זה ממש לא מפריע לי שהוצאתי כמה מאות שקלים לנושא. לפעמים זה אפילו עוזר כי היא מעדכנת אותי בחדשות מקומיות שרלבנטיות לי או לאחרים, אני עצלן או סתם לא מספיק סקרן כדי לקרוא את העיתונים המקומיים באנגלית שנמצאים חינם בלובי של הבניין.

למעלה