רשת עם mesh בתוכה, איך אני מעביר פורט?

ראוטר מחובר לקיר (פייבר פרטנר) כלומר ממנו מגיע האינטרנט לבית.
אליו מחובר אלחוטית יחידות mesh של deco (טיפי לינק).
הבעיה:
כתובת הראוטר היא 192.168.1.1
ה mesh של deco הוא בכתובת 192.168.68.1.
יענו זה בכלל לא על אותו טווח כתובות כמו ה lan שלי (אם אני מבין נכון).
או שיש שני lanים שונים (לא מבין בזה היטב).
בכל אופן, מה שאני רוצה זה להפנות פורט למחשב מסויים ברשת הזו.
המחשב הזה הוא ב lan של ה mesh כלומר הכתובת שלו היא 192.168.68.102 (לצורך הדוגמה).
איך אני יכול להפנות פורט אל כתובת הIP הזו?
מה אני אמור לשנות בהגדרות של ה mesh?
(יש הגדרות דרך האפליקציה ממה שראיתי).
אני לא יכול להפנות פורט מהראוטר לכתובת שהיא בטווח של ה mesh. ניסיתי והוא לא מקבל את זה (הוא מסמן את הכל באדום = "מה אתה רוצה ממני אח שלו?"), אז אני מניח שאני צריך לשנות משהו ב mesh.

נערך לאחרונה ב:
בשלב ראשון אתה צריך להגדיר את DECO לעבוד כנקודת גישה ולא כנתב.
תודה רבה.
שאלתי בשביל מישהו אחר והצטרכתי להמתין לתשובתו לגבי העניין הזה.
בכל אופן אתה אכן צודק.
כרגע זה על מצב נתב אלחוטי מה שאכן מסביר את העניין.
יש אפשרות לעבור למצב access point אבל מה זה אומר במדוייק?
האם המעבר לנקודה גישה הופך את ה mesh לשקוף ו"סתם" למאריך טווח של הרשת שכבר קיימת בראוטר שמחובר לקיר (של פרטנר)?
כלומר משם כל הפעולות כבר צריכות להתבצע בנתב שמחובר לקיר?
האם זה אומר שהוא יצטרך להגדיר שם משתמש וסיסמה (לאינטרנט) בראוטר שמחובר לקיר?
ובנוסף הוא יצטרך להגדיר שם וסיסמה לרשת האלחוטית בראוטר שמחובר לקיר?
מה לגבי החיבור לטלפון של פרטנר (שאני מניח שנעשה כבר בתוך הראוטר שמחובר לקיר)? האם שם הוא יצטרך להתערב במשהו או שהמעבר ל AP אינו משפיע על העניין?
אולי משהו נוסף ששכחתי שהוא יצטרך לעשות?
אני פשוט לא רוצה שהוא ישאר בלי אינטרנט בכלל ולא אוכל לעזור לו כי אני לא נמצא שם.

sys_admin

Active member
הסיפור הוא פשוט ביותר. בכל רשת ביתית צריך שיהיה נתב אחד שמבצע את NAT ובכלל נתב אחד. ברגע שיש יותר מאחד יש כבר בעיות שונות. כרגע לאותו מישהו אחר שאתה שואל בשבילו יש כבר שני נתבים שמבצעים NAT, אחד זה נתב שמחובר לקיר :) והשני זה DECO. צריכים להחליט מאיזה נתב להיפתר. בדרך כלל מעדיפים להיפתר מנתב שסופק על ידי הספק אינטרנט ומעבירים אותו למצב של גשר או מוותרים עליו לפי המקרה הספציפי. אבל במקרה של אותו מישהו אחר שאתה שואל בשבילו ה DECO הוא עוד יותר גרוע בתור נתב מאשר כל נתב הכי גרוע שספק אינטרנט יכול לספק. ובגלל כך צריך להפוך את ה DECO זה לנקודת גישה.

נקודת גישה היא גשר בין רשת קווית לרשת אלחוטית או בין רשת אלחוטית אחת לאחרת. הפתרון הגיוני היחידי של חיבור נקודת גישה הוא חיבור שלה לרשת קווית במקום בו נדרש לספק כיסוי אלחוטי. זה אומר שבחדרים שרוצים בהם למקם את DECO נדרש להכין נקודת רשת, שהקצה השני שלה יהיה מחובר לנתב של פרטנר. זה כל הסיפור ואחרי זה כל ההתקנים האלחוטיים שיתחברו ל DECO יהיו באותה הרשת של נתב שמחובר לקיר. וכל ההפניות פורטים לכיוון האינטרנט יתבצעו רק בנתב שמחובר לקיר. :)

בקשר לשאלה האם צריך להגדיר שם משתמש וסיסמה (לאינטרנט) בראוטר שמחובר לקיר, אז התשובה היא תלוי בסוג חיבור תשתית אינטרנט. למשל, אם מדובר על חיבור של פרטנר על גבי רשת בזק, אז כן צריך ואם מדובר על חיבור על רשת סיבים של פרטנט, אז התשובה היא שבמקרים מסויימים כן ובמקרים אחרים לא. תלוי בסוג חיבור באותו הבניין.

לפי השאלות שלך עד כה, אם אתה לא רוצה שאותו מישהו אחר שאתה שואל בשבילו, לא ישער בלי אינטרנט, אז הוא יהיה צריך להזמין מישהו שלפחות טיפה מבין בהכרת המחשב ובשימוש באינטרנט. ואותו אחד שיגיעה כבר יבצע את כל הדברים הלא מסובכים אלה של חיבורים בין המכשירים וגם יגדיר את כל הציודים הנדרשים.

תודה רבה על ההסבר.
מניח שיכולתי לעשות את זה בשבילו אבל אני גר רחוק ובשלט רחוק זה בעייתי ואני לא רוצה להכנס לזה כך.
כמו כן אהבתי שאהבת את המונח "מחובר לקיר", הצחקת אותי הרבה.
ושוב תודה רבה לך :)

למעלה