תודה! אבל הפכתי את הרשת ואין סימן לא לאלבום ולא לשיר בביצועו
הדבר היחיד שמצאתי זה איזכור שלו בספריה הלאומית בירושלים בביצוע אחר ישן יותר אבל לא שומעים שם כלום וגם המילים אחן. בכלל אתר מסובך שם ואנטי ידידותי בעליל
מה שכן מצאתי בגוגל זה מופע של השיר בארכיון הפורום תפוז אבל לא נפתח שום דבר כזה שם....:
פורום יידיש - ארכיון - תפוז אנשים www.tapuz.co.il/forums2008/archive.aspx?forumid=516...316
100+ פרסומים
דער וואַסערטרעגער. [שואב המים - שיר מס' 8] שר: דודו פישר. ר' לייזער איז געווען אַ ײִד אַ בעל-הבית אין די אַלטע צײַטן . הײַנט איז ער אַ וואַסערטרעגער. וואַסער טראָגט ער לײַדן.
אולי למישהו יש אותו ויעלה לי אותו לשרת חינמי כלשהו להאזנה...?
אבי ז"ל היה שר את זה וכולנו היינו עם דמעות בגרון...
ובכן - תוצאות המחקר הקטן שלי
אינני יודע מהיכן לקח דודו פישר את המילים בגרסה שהוא שר - שהן שונות בחלקן מאלו הזכורות לי מאבי ז"ל לפני עשרות שנים. ולא רק את המילים הוא שינה אלא גם את המנגינה שינה והפך אותה למשהו לירי כשהוא מוציא ממנה את כל הדרמטיות שהיתה בה ואשר יכלה היתה לסחוט דמעות.
לפני שנים קיבלתי קלטת מקנדה שאבדה לי - ובה היה מוקלט חזן ששר את זה נפלא ומדוייק ממש, חבל.
את הגרסה הקרובה ביותר למה שאני קיבלתי מאבי ניתן לשמוע ברשת בקישור דלהלן המוביל לספריה הלאומית הדיגיטלית, מאוסף בן סטונהיל שבו מוקלט יוסלה קולודני בשעה שלמה של שירים ביידיש - חלקם מענינים מאד שמעולם לא שמעתי (כל ההקלטות האלו שוות האזנה), והשיר הזה נמצא שם בדקה ה45.
mms://192.114.7.15//digi/L2RpZ2kvNDgwMDU0.mp3
ובביצוע נוסף קיים שם בקישור דלהלן במחצית הדקה ה30:
mms://192.114.7.15//digi/L2RpZ2kvNDgwMDQy.mp3
אך זה כבר ממש עף באויר. לא דומה ולא כמעט.
אולי משם לקח דודו פישר.
אם הקישורים לא נפתחים לכם תפתחו מדיה פלייר \ קובץ \ פתיחת כתובת url ותדביקו פנימה.