ר"מ תאילנד הכריז על מצב חירום בבנגקוק

פספורט

New member
ר"מ תאילנד הכריז על מצב חירום בבנגקוק

ההכרזה באה בעקבות העימותים האלימים בין תומכי השלטון למתנגדיו, במהלכם נהרג אדם אחד ועשרות אחרים נפצעו. במסגרת תקנות החירום, מונה מפקד הצבא לעמוד בראש המאמצים להשבת הסדר בבירה . ראש ממשלת תאילנד, הכריז הלילה (יום ג') על מצב חירום בבירה בנגקוק בעקבות העימותים האלימים בין תומכי השלטון למתנגדיו, במהלכם נהרג אדם אחד ועשרות אחרים נפצעו. סמאק מינה את מפקד הצבא לעמוד בראש המאמצים להשבת הסדר בעיר. במסגרת תקנות החירום, יוגבלו אמצעי התקשורת במדינה ותיאסר התקהלות של אזרחים .

עכשיו עדיין בטוח להגיע לשם?....

שלום, אנחנו טסים עוד יומיים ועכשיו כבר קצת מודאגים?... האם זה בטוח לטוס לשם? מה המצב בקוואסן ובאיים? האם התיירות כרגיל - מעבורת? החלפת דולרים והמחאות? שווקים וכד'? תודה

פספורט

New member
עכשיו כן , מחר לא יודע...

ממשרד החוץ נמסר ל-ynet: "בכל מקרה, אין בעיה עם אזורי התיירות. יש בעיות עם תחבורה ציבורית - טיסות ורכבות. אין כוונה לפנות ישראלים מתאילנד". בניגוד לישראל, סינגפור ודרום קוריאה המליצו לאזרחיהן שלא לנסוע לתאילנד. נכון לעכשיו הכל כרגיל...

פספורט

New member
משרד החוץ מפרסם אזהרת מסע...

בעקבות מצב החירום שהוכרז הבוקר, 2.9, בתאילנד, מומלץ למבקרים בתאילנד להמנע מלהגיע לאזור הפרלמנט ומשרדי הממשלה בבירה בנגקוק ולהתרחק מהתגודדויות והפגנות. עלולים להיות שיבושים בתנועת המטוסים והרכבות ועל כן מומלץ להתעדכן טרם הנסיעה. כמו כן, יש לנקוט בצעדי בטחון ולהשמע להנחיות רשויות הבטחון ולעקוב אחר ההתפתחויות. משרד החוץ מבקש להדגיש כי ההחלטה באם לבקר באזורים הנזכרים לעיל ו/או לשהות בהם נתונה לשיקול דעתו של כל אדם ואדם והיא על אחריותו הבלעדית. משרד החוץ מבקש להבהיר בהקשר זה כי מבחינת הדין הישראלי, לא קיים איסור לבקר באזורים המצוינים לעיל ו/או לשהות בהם.

Benkok

New member
להיפך...הדולר לא מפסיק להתחזק...מצוין

בעיקרון לא מומלץ להתקרב לאיזור הפרלמנט וכיכר הדמוקרטיה (שמובילה לקאוסן) כי שם מתרכזות ההפגנות, אבל סך הכל אין הרבה בלאגן בעיר ובטח שלא באיים ובמוקדי התיירות. (שדות התעופה בדרום נפתחו לתנועה) מקורות פנימיים בצבא מוסרים שהכל תחת שליטה (גם המשטרה תחת שליטה...) ואין מה לדאוג. מחר יהיו שביתות אז יש מצב שיהיה לחץ בשדה התעופה אבל שום דבר היסטרי או מסוכן. לא הייתי משנה תוכניות.

פספורט

New member
עימותים אלימים בבנגקוק

האלימות ביותר שנרשמות בעיר זה 16 שנים, הן הסלמה של העימות בין ממשלתו של סמאק למפגינים מן "הברית העממית למען דמוקרטיה" (PAD), המתגודדים זה יותר משבוע מחוץ למשרדיו בקריאה להתפטרותו. המפגינים מאשימים את סמאק כי הוא משמש למעשה בובה על חוט של ראש הממשלה הקודם תקסין צ'ינוואט, שהודח בהפיכה צבאית לפני שנתיים וחי כיום בגלות בלונדון. לדבריהם, סמאק והממשלה מנסים לשנות את החוקה על מנת לאפשר לתקסין להתחמק מסעיפי שחיתות שהוגשו נגדו. העובדים כי ישבשו את תנועת המטוסים והתחבורה הציבורית בעיר. מצב החירום אינו כולל עוצר, אבל הוא אוסר על התאספות קבוצות של יותר מחמישה בני אדם וגם על פרסום ידיעות בתקשורת "שעשויות ליצור פניקה בציבור". כמו כן, סמכויות ניהול ענייני העיר הועברו לידי מפקדי הצבא והמשטרה. "אני לא מבין למה חושבים שאני הבחור הרע בסיפור", אמר סמאק לאחר ההכרזה על מצב החירום. "למה אף אחד לא אומר כלום על הצד השני?". ואולם, מפלגתו של סמאק, מפלגת "הכוח לעם", נחלה אתמול מכה נוספת, כאשר ועדת הבחירות המליצה לבית המשפט העליון לפרק אותה בשל הטענות שהיא קנתה קולות בבחירות הכלליות שנערכו בדצמבר האחרון. מערכת המשפט צפויה לדון במשך חודשים בהמלצה, שעשויה להביא להפלת הממשלה. מחוץ למשרדי הממשלה המשיכו אתמול להתגודד כרגיל אלפי מפגינים. צ'מלונג סרימואנג, מושל בנגקוק וגנרל לשעבר שהוביל את ההפגנות לפני שנתיים נגד תקסין, הצהיר כי אין לו כל כוונה לציית למצב החירום. "אנחנו חייבים להילחם. לא נזוז לשום מקום", אמר זמן קצר לאחר ההודעה. "אין מספיק בתי כלא במדינה על מנת לעצור את כולנו".

rambling

New member
מצגת תמונות

תמונות. חלקם נראים לי עבריינים שבינם לבין פוליטיקה אין הרבה חוץ מאולי כמה מאות באטים. לאלו שמגיעים לביקור, תשאירו חולצות צהובות ואדומות בבית..

פספורט

New member
ראש ממשלת תאילנד: לא אתפטר בגלל המהומות

יומיים אחרי שהכריז על מצב חירום בעקבות מהומות אלימות של מפגיני האופוזיציה, נשא ראש הממשלה נאום מיוחד לאומה ברדיו. סמאק סונדרבג' הכריז כי אין בכוונתו לפרוש בגלל המשבר הפוליטי: "אשאר בתפקידי כדי להגן על הדמוקרטיה" . בנאום מיוחד לאומה שנשא סמאק ברדיו הממלכתי הודיע ראש הממשלה כי לא יענה לדרישת המפגינים הקוראים להתפטרותו. "אני לא מתכוון לפרוש", הצהיר סמאק. "אשאר בתפקידי כדי להגן על הדמוקרטיה". ************************************************************************** יופי סמאק , אל תיכנע לחוליגאנים שרוצים להרוס את תאילנד , פספורט אתך

0ופי

New member
היי...

אני אמורה לטוס לתאילנד בשבוע הבא,ולמען האמת אני דיי מודאגת מכל המהומות שמראים בתקשורת יש לי סיבה לדאוג ולבטל את הכרטיסים? או שלפחות לכרגע אני יכולה להניח את הדאגות בצד?

אנחנו בתאילנד!!!

הגענו לפני יומיים הכל כרגיל תסעו ותהנו!!! גם אנחנו נלחצנו מעט אך אין סיבה הכל רגיל ואין זכר לבלאגן!!! מה שכן, יש קצת גשמים לשעה-שעתיים ביום אז כדאי להביא כיסוי גשם לתיק ומטריה שיהיה... אבל בכללי חם ויש לחות אז זה לא מרגיש ממש חורף. מקווים שעזרנו.

פספורט

New member
ה' ירחם , רק שלא יחסמו את תפוז

בית המשפט הוציא צווי סגירה ל - 400 אתרים מהם 344 שפרסמו חומר מעליב על בית המלוכה , עוד מבקשים לחסום 1200 אתרים שהפרו את "חוק הפשיעה בעזרת מחשבים". הם קוראים גם בעברית ?

למעלה