שְווֹיֶה-שְווֹיֶה

פולספגן

New member
שְווֹיֶה-שְווֹיֶה

מור סגמון פיקפק בסיבה שנתתי כחלק מנבועות הזעם שלי, שלדאבוני, שהתממשה והנה בחדשות מלפני מס' ימים הודיעו שתושבי הדרום מתחילים לקבל את המנה השנייה.
יעשו עוד דגימות ואז ייקבע, אם כל הארץ יקבלו את המנה השנייה, בדיוק כפי שהיה עם המנה הראשונה

אז הנה הציטוט מתגובתי "יהסיבה שהפעם החליטו בינתיים לתת רק
מנה אחת היא מאוד פשוטה, שקודם כל תתחסני במנה הזאת ואח"כ שיוסיפו עוד מנות של החיסון המוחלש, אז את כבר בכיס שלהם, כי לא תרצי להרגיש שסתם חיסנת במשהו חלקי ולא יעיל (להזכירך, עד 2005 ניתנו 3 מנות כפי שהדגשתי)"

אגב, החיסון המוחלש הוכנס באותה נשימה לחיסוני השיגרה (הודיעו באותה מהדורת חדשות)

ואת בטוחה שהסיבה שנתת - היא הסיבה

לא יכולה להיות סיבה אחרת?

קראת את כל התגובה שלי אליה הפנית?

nightriders

New member
כמעט נכון

לא דובר על תושבי הדרום אלא על התושבים הבדואיים בלבד. (אולי מלכתחילה היו צריכים לחסן רק אותם).

אני באופן אישי חושב שההחלטה לתת מנה שניה היא מטופשת לחלוטין, אבל אני ממש לא מסכים איתך שהייתה מראש כוונה כזאת (לחסן רק באחת ואז להוסיף את השניה כמו שמשתמע מדברייך).

לגבי ההכנסה לחיסוני השגרה - כמו שזה נראה זה אכן הולך לקרות, אבל לפי מה שאני הבנתי עוד לא התקבלה החלטה כזאת, אלא שזוהי ההמלצה של הועדה המיעצת לחיסונים (כך שסיכוי סביר שזה יקרה).

למיטב הבנתי ההחלטה התקבלה

אם אני מפרש נכון את מסיבת העיתנאים בנושא - ההחלטה להוסיף לחיסוני השגרה כבר נתקבלה.

פולספגן

New member
הקישור שלך הוא בן שבוע וההחלטה התקבלה לפני

מס' ימים (שרת הבריאות הודיעה בחדשות, אם אני לא טועה ב-6/10 יום לפני שהרב עובדיה יוסף נפטר).

nightriders

New member
אז קחי קישור מהתאריך שבקשת

6/10

http://doctorsonly.co.il/2013/10/65114/

ציטוט : " ההמלצות הועברו לשרת הבריאות, יעל גרמן, ולהנהלת המשרד. ההחלטה הרשמית בנושא תפורסם בימים הקרובים ".

ייתכן שאני טועה וכבר ישנה החלטה רשמית. אני לא מצאתי כשחשפתי במרשתת. אשמח לקבל ממך קישור במידה וישנו.

בפועל אני מסכים שאין הרבה הבדל.....

nightriders

New member
not good enough

שימי לב שמדובר באותו התאריך (6/10 כי מדובר על "אתמול").
גם בכותרת של הקישור שהבאתי כתוב שהתקבלה החלטה במשרד הבריאות - אבל למעשה הכוונה לוועדה המיעצת לחיסונים שבמשרד הבריאות.

זה גם לא סביר שהוועדה המיעצת תקבל החלטה (על חיסון שגרתי) ותוך פחות מ 24 שעות השרה וההנהלה יאשרו את זה (הרי הוועדה המיעצת קבלה את ההחלטה ביום שישי).

אם ממש מתעקשים אפשר לשאול את קליינר שבטח ידע לכריע בסוגיה (על אף זניחותה... כי הרי השרה בסוף תאשר את זה).

פולספגן

New member
אני שמעתי על כך בחדשות בערב שהיו באותו היום

שזה מסתדר עם הפרסום למחרת בעיתון.

nightriders

New member
בדבר קטן

מהקישור שאת הבאת לא ניתן לדעת אם הכוונה ב "משרד הבריאות" להנהלה או לוועדה המיעצת שהחליטה. לעתים גם שמדובר בהחלטה של הועדה המייעצת נכתב משרד הבריאות החליט (כמו בכותרת של הקישור הראשון מדוקטורס אונלי).
בקישור השני מדוקטורס אונלי מוזכרת המלצת הועדה ונכתב שהוחלט לאשר אותה. . אם משפט כזה היה כתוב בקישור שאת הבאת , אז כנראה שפספסתי אותו , כי אני לא ראיתי שזה נכתב במפורש כך.

אבל אני מסכים שזה לא כזה עקרוני

rainbow i

New member
התקבלה לפני שבוע

בחודשיים האחרונים רצף החלטות אומללות גם בנושא הזה, וגם בנושא הפפילומה.

nightriders

New member
שוב, זו לא החלטה עדיין

זוהי המלצה של הוועדה המיעצת (ראה קישור מצורף בהודעה הקודמת שלי). בפועל הדרך להחלטה תהיה קצרה.

לגבי הפפילומה - כאן מדובר אכן בהחלטה.

rainbow i

New member
אתה צודק

"הוועדות החליטו פה אחד להוסיף את ה-OPV לשגרה, והן תתכנסנה פעם נוספת כדי לקבוע באיזה גיל יינתן החיסון ובכמה מנות יקבלו", מסבירה שרת הבריאות יעל גרמן.
מה שנשאר להחליט זה כמה מנות ובאיזה גילאים...

פולספגן

New member
זה שקוף מאוד, כי יהיה בדיוק כפי שהיה עד שנת

2005 עפ"י הנוסחה, שמנת ה- N+1 של המומת, תנתן מנת ה-N של המוחלש.
קרי, החל מהמנה השנייה של המומת,יקבלו את המנה הראשונה של החיסון המוחלש.
וכך הלאה, למנה השלישית והרביעית.

למעלה