שאאלום....

שאאלום....

אני חדשדשה פה.. לא הבנתי בדיוק מה נושא הפורום.. טיפול בציפרים או שסתם דיונים פיוטיים על ציפרי בר? או ששניהם? הקיצ.. נעים להכיר....חמוטל

netbird

New member
ברוכה הבאה

הפורום כולל כל דבר שקשור איכשהו לציפורים. גם הפורום יחסית חדש ואופיו מתעצב. נעים להכיר הפורום :)

חח...

טוב אז אם למשל יש ציפרים שבפורום תוכים פחות מתמצאים בהם(כי הם לא בדיוק תוכים.. משו בסגנון של פינקים וכנריות..) אז אפשר לשאול פה? ופה כאילו יש אנשים שיותר מבינים בציפרים כאלה??

netbird

New member
חפיפת פורומים...

הרבה פורומים משיקים זה לזה ואני לא רואה כל רע בחפיפה כזו. כאן אפשר לשאול כל דבר על חולייתנים בעלי נוצות (ללא קשר לדת גזע מין או מחמד). גם תוכים נכללים בקטיגוריה הזו מבלי לרמוז על ניסיון כלשהו לגנוב תשומת לב מפורום תוכים. אגב, עד פתיחת פורום זה (וגם כעת) יש המעדיפים לדבר על ציפורים דווקא בפורום שמירת טבע. לגיטימי לחלוטין. נראה לי שגם בפורומים צריך להיות איזון במספר המשתמשים (כשיש מעט מדי הפורום ידעך ויגווע וכשיש הרבה מדי הודעות נעלמות מהר מהדף הראשון בדרכן אל הארכיון. כלומר, נושא הפורום צריך להיות כזה שימשוך אליו מספיק חברים, אבל (לפחות לדעתי) גם לא יותר מדי. פורום עמוס מדי גם מאבד כמה דברים (למשל רמת האינטימיות יורדת). ואולי הקריטריון החשוב מכל, צריך שיהיה כיף להיות בפורום. בלי זה, אין טעם בו (שוב, לדעתי). אני מאמין שגם בפורום זה וגם בפורום תוכים וגם בפורום שמירת טבע יש אנשים שמבינים גם בתוכים וגם בציפורים בכלל. כאן, אולי הדיון המרכזי הוא בציפורים בכלל, בעוד שבתוכים הוא אמור להיות ספציפי יותר ובשמירת טבע כללי יותר (למרות שאין הכרח כזה).

אז...הנה שאלה...

האם אפשר לגדל ביחד באותו הכלוב פינקים תוכונים קוקוטלים וכנריות? כרגע יש לי פינקים ותוכונים יחד וחוץ מזה שאת הפינקים צריך להפריד לצרכי רבייה באביב כי התוכונים מפריעים להם הכל מסתדר בסדר. השאלה אם קוקוטלים גם מסתדרים עם פינקים ועם תוכונים ואם כנריות מסתדרים עם פינקים ועם תוכונים ועם קוקוטלים...????

netbird

New member
נראה לי שלא רצוי

ככלל לא כדאי וגם לא תמיד אפשר לגדל עופות גדולים עם קטנים. אז, צריך להתחשב במרווח בין הסורגים ובשלום העוף הקטן. ראיתי לא פעם בחנויות לחיות מחמד קוקטיילים עם תוכונים. כשמדובר בעופות בגודל דומה, הבעיה היא לדעתי בסוג המזון. המזון של פינקים מעט שונה מזה של תוכונים ושונה מזה של קנריות, כך שאולי זה אפשרי אבל לא כל כך נוח למגדל לשים 8 כלים למזון. חוץ מזה, מינים שונים דורשים כלובים בנפח שונה וגם מינים שונים מגלים רמות שונות של תוקפנות, כך שאם מכניסים לאותו הכלוב מינים שונים בעלי רמת תוקפנות שונה אחד מהם יפסיד.

אממ...

הם לא תוקפים אחד את השני.. יש אנשים שמדגלים קוקוטלים עם פינקים וכאלה... ולגבי האוכל.. זה פשוט התערובת של התוכונים/ קוקוטלים מכילה בתוכה גם את המזון של הפינקים ואז הם פשוט אוכלים מה שהם רוצים ומשאירים לתוכונים מה שלא.... זה מה שיש אצלי כרגע... השאלה אם 3-4 סוגים יחד בכלוב של 2 מטרXמטר וחציXשני מטר זה בסדר.. ו.. קוקוטלים הם לא כאלה דגדוליחם.. אולי לעומת הפינקים.. אבל אני יודעת שיש כאלה שמגדלים יחד והם מסתדרים..

למעלה