שאבעסססססססס

שאבעסססססססס

אנשים חרדים. נראו נוסעים כ 20 דקות עד 30 דקות אחרי כניסת השבת בירושלים!! הנשמע כדבר הזה? מדובר לא בזוג אחד,או שניים,במשפחות,בחורים,בחורות,נשים, זקנים וטף. אחרי כן "הבניי תיירה" הולכים לרקוד עם התורה הקדושה. אחלה קבלת התורה. אחלה שמחת תורה. ממש אהבת התיירה.... מדובר כמובן על החג האחרון.

אלישיר

New member
ומעניין למה כזו שמועה בצהלה ורינה

בעזי"ת שמא צהלה ורינה... וד"ל. תכל'ס שקיעה הייתה ב- 1709. בירושלים הדל"נ, היא ארבעים דקות לפני. חשבון אפשר לעשות לבד.

התריעו בצהלה ורינה כל הרבנים

לצאת לפני כניסת השבת. לראות אנשים שיוצאים מלכתחילה כ30 דקות אחרי כניסת השבת זה חמור מאוד.ואם אתה נותן גיבוי ומצדיק זאת סימן שגם אתה לוקה בחסרון זה.זה לא יראת שמים.

אלישיר

New member
לא נתתי גיבוי לחילול שבת ר" ולא אתן

בעזי"ת ו"פורץ גדר ישכנו נחש", אבל אם לא הייתה השעה 1709 ומעלה, אז זה לא היה חילול שבת. אין לי בעיה ללקות בכל חסרונות העולם. "צמאה נפשי לא-לקים...". השאלה, לנוכח הצהלה והרינה שבנוסח ובפרסום ההודעה, היא באיזה אופן אקיים בך "חבר אני לכל אשר יראוך ולשמרי פקודיך".

אלישיר

New member
מצטער על החריפות

בעזי"ת ואכן "שאאאאאאאאאאאאאאבאאאאאאאאאאס", אפילו שלא בדיוק. רק מה, כאבה לי הביקורת , ותהיתי על מניעיה. יש הרבה מחלות, השאלה אם מסתכלים עליהן מהצד של חדר המתים או של בית ההבראה.

הכאב הוא גדול

הלכתית אולי לא היה חילול שבת.אך אני נדהמת מהקלות ראש של האנשים והזלזול,אני גרה ברחוב ראשי מאוד אחד מעורקי התחבורה הראשיים.וכואב לי מאוד לראות אנשים שיוצאים כ20 דקות אחרי הזמן.

שארמנטי

New member
מה זה עניינך ? שיעשו מה שהם רוצים

תפשפשי במעשייך קודם כל ותפסיקי לדבר לשון הרע על אנשים אחרים.

א77

New member
משום מה בירושלים

ניתן לראות מכוניות נוסעות גם אחרי הצפצוף חמש ועשר דקות. בבני ברק זה נדיר יותר. בבני ברק הרבנים העירו לא אחת, למרות שמדובר עדיין לפני השקיעה. אין איסור בלהוסיף את התוספת שבת. ולתוספת שבת נקבע זמן. וכל המוסיף, וודאי שבת תגמול לו. חשבתי ששית אלפי שנין קים עלמא. אנו כעת באלף השישי. שבעת ימי השבוע הם נגד השית אלפי שנין והאלף השביעי שלאחריו כידוע מספרים הקדושים, וזה הנאמר בתהלים 'כי אלף שנים בעיניך כיום אתמול' וגו'. ואם היום אנחנו ברבע האחרון של האלף השישי למנין בריאת העולם. ז"א שכנגדן אנו נמצאים ממש קרוב לגאולה השלימה. קרוב להדלקת הנרות במנין האלפים. ואם נוסיף מחול על הקודש בערבי שבתות, וודאי נאלץ בזאת את רבונו של עולם לגמול לנו אף הוא, ולהוסיף לנו מחול של ששת אלפי השנה, על הקודש של האלף השביעי. נשמור שבת עוד טרם כניסתה, ואז הקב"ה יגאלנו טרם זמן כניסת האלף השביעי ונזכה ל'אחישנה' לפני שיגיע זמן ה'בעיתה' במהרה בימינו אמן.

מתי נכנסת שבת?

השבת נכנסת בשקיעה. מנהג ירושלים מדורות קודמים להכניסה 40 דקות לפני הזמן, זהו זמן הצפירה בירושלים. בשאר הארץ הצפירה 20 דקות לפני השקיעה- כניסת השבת. כך שאותם חרדים לא מחללים שבת. עם זאת משום כבוד השבת ראוי להשתדל ולהכניסה מוקדם כמה שיותר ואין זה ראוי לדייק על השניות כי מסכן עצמו בחילול שבת. יותר בעיתי הנוסעים במוניות יהודיות וגורמים לנהג- יהודי לחלל שבת בשבילהם.

נע מה

New member
לדון לקו זכות../images/Emo70.gif

אף אחד לא יודע מה היה הסיבה של אותם משפחות שראית... כל אחד הסתכל על עצמו, וכל אחד יהיה חשבון עם האבא בשמים. נכון , מעצבן אבל צריכים להיות מאופקים

בןפורת

New member
לא בטוח שזה חילול שבת

כמו שנאמר כאן נכון - רק בירושלים מקבלים את השבת מוקדם יותר מכל הארץ, ויש נוהגים לקבל 20 דקות לפני השקיעה, ויש כאלו - 40 דקות, בכלל החומרה מתחילה אחרי השקיעה עצמה!

מוזר ....

הרי כתוב "מנהג ישראל הלכה" . אז יצאת עכשיו עם פס"ד חדש שלא מבוסס כנראה , אלא על נטיות ליבך .

בןפורת

New member
לא סותר

מסכים בהחלט, חלילה - אני לא יוצא עם פס"ד חדש, להיפך, להולכים לפי פסיקת הרב עובדיה יוסף - הוא באופן רשמי העביר את הירושלמים כמו בכל הארץ, (גם בלוח שלהם זה מודפס כך) בשעת דחק ממש, אפשר לדון אותם לכף זכות.

בזה אתה צודק.

אבל אנחנו מצווים לדון לכף זכות. אולי הם הסיעו את נשותיהם ללדת? איננו יודעים מה הסיפור האמיתי.

למעלה