שאולמרט יעשה לפחות משהו טוב אחד

שאולמרט יעשה לפחות משהו טוב אחד

שימנע את המלחמה הבאה!!.. רבותי יש לי הרגשה נוראית , שישראל חוזרת בידיוק על אותה טעות כמו ב71, וניהיהת שוב סרבנית שלום, כאשר אומרים לי שלא ניתן לעשות כרגע שלום עם הפלסיטינים כי אין עם מי לדבר, אני מקבל זאת, אבו מאזן לא פרטנר, הוא חלש. ועל החאמס אין בכלל מה לדבר. אבל סוריה? אין עם מי לדבר? בטח שיש עם מי לדבר , יש את אסד, הוא מוכן לקיים שיחות שלום אפילו עכשיו עם ישראל, והוא להבדיל מאבו מאזן בעלת יכולת ביצועית. אך מה לעשות שבראשות מדינתנו ניצבת לה הנהגה חלולה מדעת, שמחכה שהאסון הבאה יבוא מהצפון, למה אנו מחכים? שיקרה פה יום כיפור מספר שתיים?! הריי עד מלפני כמה שנים, היינו מתחננים בפניי מדינות ערב שרק ידברו איתנו ונעשה שלום, ועכשיו אסד בדרכים עקיפות ולא עקיפות כבר כמה חודשים טובים אומר במפורש בואו לפחות נדבר על שלום, (אני אפילו לא מדבר על הסכם ממש), אבל לפחות נתחיל במשהו!!!. ומה התרוץ הלאומי ? (והילדותי) שהוא לא מכיר בקיומה של מדינת ישראל וכו... איזה תרוץ מטופש, ונגיד והיה והוא ממש מכיר בקיומה של המדינה, אז פתאום הכל בסדר וכן אפשר לנהל איתו דיאלוג? מה הפחד מדיאלוג עם אסד? והיה ונראה שזה לא נצליח, לפחות נגיד שניסינו, כנראה אנשים כמו אולמרט חושבים שיש לנו ילדים למלחמות מיותרות, אבל לא אולמרט אני לא מוותר, אני לא איהיה מוכן לההרג בשבילך ברמת הגולן רק מפניי שלא רציתה לנסות להשיג שלום עם סוריה בגלל שאתה ילד קטן או בגלל שבוש אמר "ציר הרשע" תשלח אתה את בנייך ואת בנותייך שיהרגו בשבילך, (נראה אם הם יסכימו), ומדוע נזכרתי באישה הזאת? כי היא אמרה משהו חשוב ביותר שכלנו חייבים לזכור אותו מנוקדת המבט של אותה אישה, המחיר של המלחמות כבד מידי, עלינו להשיג שלום בכל מחיר!!!! בכל מחיר!!! עלינו ללמוד לקחים ולמנוע בעזרת לחיצת יד פשוטה ובוגרת עם אסד את המלחמה הבאה, למנוע את קורבנות הדם הבאים, אל לנו לשתוק בזמן שאולמרט שותק, עלינו להגיד שוב שוב ושוב "רוצים לדבר עם הסורים" "לא מסרבים לסיכוי לשלום" וזה אני אומר בתור אדם מין היישוב איש מרכז ציוני ופטריוטי, מי שיסרב לסיכוי לשלום צריך לדעת שפינה עורבת לה מלחמה. ושהוא יציע את עצמו להלחם. אוי אלוהים נתת לי במתנה, דבר גדול דבר נפלא!!, את החיים על פניי האדמה, מה רבים מעשייך אלוהים!! אוי אלוהים תן לי רק עוד מתנה, את השלום על פני האדמה. נזכור את כולם, את האמיצים את הגיבורים, את נפגעי המחבלים , יהי זכרם ברוך. ואני מוסיף עכשיו שיר, שהוא עכשווי יותר מאיי פעם, ואתם בטח יודעים גם למה דווקא אותו. אִי, אֲדָמָה, כִּי הָיִינוּ בַּזְבְּזָנִים עַד מְאֹד! בְּחֵיקֵךְ, מְלוֹן בְּרָכָה, מְעוֹן סֵתֶר, זֶרַע טָמַנּוּ…לֹא עוֹד פְּנִּינֵי זְגוּגִיּוֹת שֶׁל כֻּסֶמֶת, זֶרַע חִטָּה כְּבֵדָה, גַּרְגֵּר שְׂעוֹרָה חֲתוּל כֶּתֶם, שִׁבֹּלֶת-שוּעָל חֲרֵדָה. רְאִי, אֲדָמָה, כִּי הָיִינוּ בַּזְבְּזָנִים עַד מְאֹד: פִּרְחַי פְּרָחִים בָּךְ טָמַנּוּ רַעֲנָנִים וּבְהוֹד, אֲשֶר נְשָקָתַם הַשֶּׁמֶשׁ מִנְּשִׁיקָתָהּ רִאשׁוֹנָה, מַצְנִיעַ חֵן עִם יְפֶה קֶלַח, קְטֹרֶת כּוֹסוֹ נְכוֹנָה. וְעַד שֶׁיָּדְעוּ צָהֳרַיִם בְּעֶצֶם הַצַּעַר הַתָּם, וּבְטֶרם רָווּ טַל שֶל בֹּקֶר בַּחֲלוֹמוֹת-אוֹר נִבְטָם הֵא לָךְ הַטּוֹבִים בְּבָנֵינוּ, נֹעַר טְהַר חֲלוֹמוֹת, בָּרֵי לֵב, נְקִיֵּי כַּפַּיִם, טֶרֶם חֶלְאַת אֲדָמוֹת, וְאֶרֶג יוֹמָם עוֹדוֹ שֶׁתִי, אֶרֶג תִּקְווֹת יוֹם יָבֹא, אֵין לָנוּ טוֹבִים מִכָּל אֵלֶּה. אַתְּ הֲרָאִית וְאֵיפֹה? וְאַתְּ תְּכַסִּי עַל כָּל אֵלֶּה. יַעַל הַצֶּמַח בְּעִתּוֹ! מֵאָה שְׁעָרִים הוֹד וָכֹחַ, קֹדֶשׁ לְעַם מְכוֹרָתוֹ! בָּרוּךְ קָרְבָּנָם בְּסוֹד מָוֶת, כֹּפֶר חַיֵּינוּ בְהוֹד… רְאִי, אֲדָמָה, כִּי הָיִינוּ בַּזְבְּזָנִים עַד מְאֹד!

trigotrigo

New member
איפה תהיה המלחמה הבאה?

איך אתה יודע שתהיה? אתה מבין בתחום? אני לא בטוח.. אה, והשיר שלך ממש, אבל ממש לא רלוונטי.

לא חייבים להבין בתחום

ניסיון זאת ההבנה הטובה ביותר. ואני כן יודע שאם נדחה בשוויצריות הצעות של שלום כמו ב71 זה יכול לבוא נגדנו. לא חייבים להיות "רמטכ"ל" בשביל להבין דברים. השיר שלי? יכול להיות שסתם במקרה הוא נדבק...

trigotrigo

New member
דחיה של הצעות שלום אינן רק

עניין של שוויצריות. אתה יודע היטב מהי חשיבותה האסטרטגית של רמת הגולן.

כן כן כן

כולנו יודעים מה "חשיבותה האסטרטגית" של רמת הגולן... (וגם על כך יש ויכוח)... גם כולנו ידענו מה החשיבות האסטרטגית של סיני, אבל בכל זאת תמורת שלום החזרנו עד הגרגר האחרון!!! מה לעד לא נעשה שלום עם הסורים רק בגלל "החשיבות האסטרטגית"... אז אני אחדש לך משהו, נכון רמת הגולן באמת חשובה בגלל פסגות ההרים ואנחנו יכולים לראות מהחרמון כל פלוץ וחצי פלוץ שאסד עושה זה נכון, אבל היום זה כבר לא ממש קשור, כי יותר משפסגות ההרים משחקות תפקיד חשוב, היום התטכנולוגיה הצבאית והמיכשור המודרני דיי מכניס בכיס הקטן שלו את פסגות ההרים של רמת הגולן... ובנוסף לכך.. למען להסיר אבן מליבך, כאשר יהיה הסכם שלום, ונחזיר את הגולן, אני יחד םע מדינת ישראל נידרוש כמו בסיני שרמת הגולן (או כל אזור שנחזיר לסורים) יהיה שטח מפורז ללא נחוכות צבאית סורית!!!! ככה שגם ככה מבחינה אסטרטגית הסורים לא כל כך יוכלו להפתיע אותנו, וזה פחות יפחיד אותנו מבחינה זו שאם הם ירצו לתקוף אותנו פתע, עדיין הם לא ממש יהיו על פסגות ההרים, כי לא יהיה שם ממש צבא מלבד כוחות מצוצמים וכו...

טלמ

New member
אין לגולן חשיבות?

עזוב אסטרטגיה. לא מדובר כאן בגושי התנחלויות מבודדים, מדובר כאן באזור לא קטן, עם ערים, מפעלי תעשיה, טבע ותרבות. הגולן הוא חלק ממדינת ישראל ושום הסכם שלום לא ישנה את זה. אגב, בגולן, למעט אוכלוסיה דרוזית קטנה, יש רוב יהודי מכריע, אנחנו לא יכולים לוותר על זה.

וטעות

דווקא השיר של טשרניחובסקי עכשווי היום יותר מתמיד , לא פחות מאשר הוא היה עכשווי שהוא נכתב. אתה רוצה לבזבז את בנייך?! אני לא!

trigotrigo

New member
אממ, לא, לא ממש..

כי בכל מלחמה נהרגים אנשים, וכיוון שאנחנו במלחמת קיום כבר 59 שנים, זה לא נכון ולא ראוי לשייך את השיר.

נכון,

אבל אם ניתן למנוע מלחמות מראש למה לא?!! סביר להניח שאם גולדה הייתה עושה שלום ב71 עם מצריים לא היו נהרגים לנו א לפי חיילים יפים וצעירים במלחמתיום כיפור.. (חשבת על זה?) ואם בגלל הסירוב הטיפשי או לפחות הטיפשי למחצה של אולמרט לשאת ולהדיין עם אסד לשלום עם סוריה, תיפתח מלחמה מסוריה, אז השיר הזה יהיה רלוונטי פי כמה וכמה.. ואז מה תעשה? מה ננעשה? נבכה?! נגיד שלא ידענו? שחשבנו שאסד סתם לא מתכון ברצינות לשלום? שניסינו לפחות?! איזה טענות תוכל לטעון בפני ההורים השכולים של אותה מלחמה הבאה?!

nosharon

New member
המלחמה הזאת היתה לחינם

אין שום הישג שאפשר להתפאר בו חוץ מהכשלון הצורב

trigotrigo

New member
בתור בן למשפחה שכולה,

אתה לא יכול להפנות כזו טענה כלפיי.. אתה באמת חושב שהיה יוצא שלום עם מצרים ב-71? זה בולשיט. הניסיון של סוריה לאיים עלינו בכוחניות בתמורה למשא ומתן לא יוציא אותנו במצב יותר טוב.

אנשים כמוך..

שמפחדים כביכול לשלם את מחיר המלחמה מתוך קנאות קיצונית לנפש ורכוש (שאני חושב שיש לה מקום, אך הוא מוגזם לעיתים) הם המזמינים את המלחמה יותר מכל, הם השוברים את ההרתעה של ישראל וציגים אותה כמדינה חלשה.בנוסף, בתור מי שלא חי ב73 (ולא ב71 כפי שכתבת) אני חושב שזה מעט יומרני בשבילך למצוא הקבלות, בעיקר כשכל זאת נעשה לצד בורות יחסית (והיא לא רק שלך אלא של כל מי שלא מעורה במציאות הבטחונית-מדינית) שלך. יש לך בכלל מושג על פעילותה של סוריה בגזרה הלבנונית? שמעת על הפגנת התמיכה בנסראללה בדמשק בקיץ? אתה יודע מה המחיר שסוריה רוצה בעד השלום? האם ישראל יכולה לשלם מחיר כזה בהתחשב במציאות הבטחונית שבה היא קיימת? המשפט שלך ש"אין לנו מה להפסיד מדיאלוג" מראה על חוסר הבנה בסיסית לטעמי. במו"מ עם (כן,כן) ציר הרשע אנחנו נותנים לגיימציה לקיומו, אנחנו מפרים חרם של המערב כולו וחשוב מכל מראים לכל הגורמים הפודמנטלסטים חולשה צבאית, שאין אנו יכולים לשלם את מחיר המלחמה, זהו פתח לסחטנות בדיוק כפי שקורה עם החטופים. אני חושב שאפשר יהיה להגיע לשלום עם סוריה, אחרי שתעלה שם הנהגה מתונה ומנותקת מהפודמטליזם הערבי לצערי לא נראה שזו אפילו המגמה.

למעלה