שאול המלך

ליל 2

New member
שאול המלך

זאת הפעם הראשונה שאני כותבת בפורום זה למרות שאני קוראת אותו באופן תדיר, אני מאוד אוהבת תנ"ך ועוד יותר אוהבת לקרוא את הפרושים שניתנים לכתוב. הבן שלי לומד כרגע את ספר שמואל א' פרק ט"ו והוא התבקש לענות על היחס שניתן לשאול המלך ע"י שלושה גורמים: עם ישראל, ה' ושמואל הנביא, הוא מתקשה לענות וישמח לקבל עזרה. תודה ליל

DonaldDick1

New member
תשובה../images/Emo26.gif

היחס שניתן לשאול ע"י עם ישראל ברור יותר בפרק י"ד - העם מעריך את ההחלטות האסטרטגיות של שאול: "ויאמרו העם אל שאול: הטוב בעיניך עשה" (שמואל א',י"ד, 40) לפני כן מצווה אותם שאול לא לאכול לחם והעם לא אוכל(שמואל א, י"ד, 24). אבל לאחר שהעם מתעייף, הוא מפר את המצווה ואוכל "על הדם". לה' נמאס משאול: "נחמתי כי המלכתי את שאול למלך" (שמואל א', ט"ו, 11,[35]). "וימאסך ה' מהיות מלך על ישראל (שמואל א', ט"ו, 22). ושמואל מצטער על הגורל של שאול (שה' קרע את המלכות מעליו)ומתאבל (שמואל א', ט"ו, 35). כמובן שאפשר להרחיב את התשובה ע"י הבאת ציטוטים ופירושים...

פלגיה

New member
ברוכה הבאה

יש לי כמה שאלות: בן כמה הילד ובאיזו כיתה הוא? האם הוא לומד בבית ספר דתי או חילוני? את כותבת בשמו, או מכינה בשבילו את השיעורים?

ליל 2

New member
ותודה על קבלת הפנים../images/Emo140.gif

בני לומד בחטיבת ביניים חילונוית, תלמיד כיתה ט'. לשמחתי אין אני מכינה לו את שעורי הבית, הוא כבר נער בוגר ועומד במטלה בכבוד. הסיבה ששאלתי את השאלה הייתה בעקבות שיחה טלפונית שהוא ניהל עם חבר ושמעתי שהוא מתקשה לגבש תשובה, בעיקר היה קשה לו להגדיר את יחס שמואל לשאול וחשבתי שיהיה נחמד לשתף את חברי הפורום ואז אולי תהיה לו תשובה יותר "מוסמכת". ושוב תודה ליל

פלגיה

New member
הסברת יפה ../images/Emo13.gif

הגיל רלוונטי לרמת התשובה הניתנת (אין דין תלמיד כיתה ט' לתלמיד כיתה ד')

למעלה