שאיבה במקביל להנקה

anatdd

New member
שאיבה במקביל להנקה

שלום, יש לי תינוק בין כמעט חודשיים. במהלך החודש האחרון אני מניקה אותו מצד אחד במקביל שואבת ובסוף ההנקה נותנת לו את הבקבוק. נראה כי זה מתאים לשנינו. יש לי מספר שאלות- 1. תמיד כשאני שואבת יש צד שממנו יוצא לי רק 30-40 וצד שיוצא ממנו 60-70 ולפעמים יותר. איך אפשר להגביר את התפוקה של הצד שמוציא פחות? 2. האם עדיף להניק גם מהצד השני ולא לשאוב? 3.עוד חודש אני חוזרת לעבודה. איך כדאי לי להכין מצבורים של חלב? להוסיף עוד שאיבות? כי אז הכמות של השאיבה הבאה תהיה אולי נמוכה יותר. 4. מהם המרווחים הנורמלים שבסם הוא צריך לאכול. לפעמים במשך היום הוא לא מראה סימנים של רעב גם 5 שעות. מה לעשות במקרה כזה. \(העלייה הממוצעת שלו במשקל היא בערך 20 גרם ליום והוא באחוזון הנמוך.)

שאיבה

זה נפלא שהתינוק שלך מקבל חלב אם בלעדיתי, ושאת מתארגנת מראש לקראת החזרה לעבודה. כאשר אימא מוסיפה שאיבה קבועה להנקה, זה יכול להיות מתאים לה וזה יכול להקשות עליה, וזה ישתנה בין אישה לאישה. אולי מתאים לך לראות כמה הוא אוכל. אבל אפשר להעריך כמה הוא אוכל גם כאשר הוא יונק בלבד (על-ידי מעקב חיתולים רטובים). אולי מתאים לך להרגיל אותו לבקבוק, אבל אז לא צריך תמיד לשאוב, מספיק רק לפעמים. אולי את רוצה להתחיל לאגור חלב במקפיא, אבל אז צריך להימנע מלתת לו את כל מה ששאבת. מה החסרון של תמיד לשאוב מהצד השני? קודם כל, זה יכול להגביל אותך. יתרון אחת של ההנקה זה הגמישות, חוסר הצורך לתכנן, וחוסר הצורך לשטוף בקבוקים. בהנקה ישירה התינוק מפעיל שרירים שונים מאישר באכילה מבקבוק, וזה מפתח אחרת את הפה והלסת (ורופאי השיניים ואורטודנטים רואים את ההבדל). עוד חסרון- ההנקה זה לא רק החלב. הנקה זה הקשר, זה החיבוק האוהב עם אימא. ההנקה זה גם להרגעה, גם להירדמות, גם למגע עם אימא. התינוק מתדלק ויכול להמשיך לשחק. תינוקות יונקים בממוצע לפחות 8-12 פעמים ביממה. יתכן שהוא אוכל ארוחות גדולות יותר ומעטות יותר בגלל השאיבה. את יכולה לנסות לשים חלק מהחלב השאוב במקפיא, עבור החזרה לעבודה, ופשוט להמשיך להניק אותו מהצד הזה. אורית מדריכת לה לצ'ה

anatdd

New member
מה עדיף?

להניק אחרי שהוא נח ורוצה עוד מאותו צד או מהצד השני. כי בספרים רשום להחליף צד ובבית החולים אמרו לי להשאר באותו צד. ושאלה נוספת, האם שאיבות מגבירות את כמות החלב?

anatdd

New member
שכחתי לשאול.מה מגביר את כמות החלב?

משום מה אני תמיד מרגישה שהוא יכול לאכול עוד(ממה ששאבתי בבקבוק, למרות שהוא פולט)

רוצה עוד

כמו מבוגרים, גם תינוקות נהנים מהארוחה. יתרון נוסף של הנקה ישירה זה שהוא יכול לינוק כמה זמן שהוא רוצה ולא יקבל יותר מדי חלב. מבקבוק יוצא זרם קבוע לאורך כל הארוחה, והוא יכול לקבל יותר מדי חלב ואז לפלוט. בהנקה הזרם נחלש עם הזמן. החלב בסוף ההנקה שונה מאשר בהתחלה, וזה גם עוזר לו להרגיש שבע. אורית מדריכת לה לצ'ה

צד אחד או שניים?

החוק הוא שאין חוק. כל תינוק שונה, ואי-אפשר להגיד בהכללה שתינוק תמיד צריך לקבל צד אחד או שני צדדים. מה שאנחנו מציעות זה לאחר הלידה להניק מצד אחד ואז להציע את הצד השני. זה גם מונע גודש, ורוב התינוקות שמחים לינוק גם מהצד השני. לאחר תקופת הכרות, האימא לומדת אם התינוק שלה רוצה צד שני או לא, וזה יכול להשתנות מהנקה להנקה ומיום ליום. יש רק מצב אחד בו לא מציעים צד שני, וזה במצב של עודף חלב, כאשר מנסים להוריד את הכמויות. זאת מכיוון שמה שמיצר יותר חלב זה ריקון השד כמה שיותר. אם תינוק יונק כמה פעמים מצד אחד, זה מפחית את היצור מהצד השני, כי הוא נשאר מלא ליותר זמן. שאיבות אכן מגבירות את יצור החלב. אורית מדריכת לה לצ'ה

למעלה