שאיבות בגיל 9 חודשים

pinprick

New member
שאיבות בגיל 9 חודשים

שלום
הבן שלי ייכנס לגן בספטמבר הקרוב, בגיל 9 חודשים.
עד כה, פרט למוצקים, בהנקה מלאה וישירה (כמעט ללא בקבוקים).כיום אני עובדת 3 ימים, עד 14 ובעצתך שואבת כשאני בעבודה ע"מ לשמר ייצור חלב. כשאני נעדרת הוא אוכל מוצקים ואת החלב אני מקפיאה..
הוא אוכל מוצקים מאוד טוב- יודע ללעוס היטב, אוכל כל מה שמציעים לו, גם טעמים חדשים, במגוון מרקמים (פרט למחיות- אוכל חתיכות קטנות של מלפפון, עגבניה ופירות,אוכל אורז בכפית, טונה, חתיכות עוף, קציצות עדשים, חתיכות לחם קטנות בטחינה..)
בגן הוא יהיה עד 17 לכל המאוחר, אבל סביר שבמרבית הימים פחות,לפחות פעמיים בשבוע אוציא אותו בסביבות 14-15 (תלוי בשינה שלו).
- האם יש צורך לשלוח לגן בקבוק או שהנקה מאחר הצהריים ועד הבוקר תספיק? יש לי גם סטוק חלב במקפיא מהתקופה הנוכחית, למקרה שיצטרך בהתחלה בגן..
- האם יהיה עלי לשאוב כדי לשמור ייצור חלב?
- ישנם ימים בהם אעבוד 8.5 שעות, אבל פעמיים בשבוע אעבוד רק 6 שעות (עד 14)- האם גם בימים הקצרים אצטרך לשאוב?

(אני פשוט צריכה להתארגן עם המערכת בעבודה, ואין לי מושג איך האכילה בגילאים הללו...)

תודה רבה!

שאיבות בגיל 9 חודשים

שלום לך,

נשמע שהולך מצויין, את מתנהלת נהדר.
בגיל הזה ארוחות המוצקים מחליפות ומורידות את כמות היניקות באופן טבעי.
אני מציעה שבשלב הראשון כשאת מכניסה אותו לגן תשאירי מנה שאובה שבמידה וירצה שיהיה לגננת לתת.
ע״מ לשמר את כמות החלב אכן כדאי להמשיך לשאוב כשאת בעבודה. בימים ארוכים פעמיים ובימים קצרים פעם אחת וכשאת מוציאה אותו מהגן את יכולה להניק אותו ישירות.
משרד הבריאות ממליץ על הנקה מלאה עד גיל חצי שנה ועד גיל שנה עם תוספות של מוצקים. וכל זמן שהתינוק יונק, גם בגילאים יותר מאוחרים הוא מקבל את החלב שלך שנותן לו חיסון טבעי ועוזר לו להתמודד עם כל מיני וירוסים ודברים שנדבקים בגן.

שיהיה המון בהצלחה!

למעלה