שאיבות שאיבות - יש עצות להגברת הכמות?

ונוס 26

New member
שאיבות שאיבות - יש עצות להגברת הכמות?

ביום ראשון הן נכנסות לבית התינוקות, כיוון שאני עובדת מהבית התוכנית שלי בתור התחלה היא לבוא להניק אותן כל פעם (כך עשיתי עם הילד השני), אבל אני יודעת שאי אפשר לבנות על זה כי יתכן שלבוא להניק את שתיהן יחסל לי את היום, ואני צריכה גם לעבוד. בקיצור, אני ממשיכה לעבוד על הסטוק, למקרה שנצטרך לשלב חלב שאוב או לעבור רק לחלב שאוב.
אני מאד חוששת שלא יהיה לי מספיק חלב לשאוב - בחודש האחרון אני שואבת לפני ואחרי הנקות ובשום מקרה הכמויות לא משתוות לכמויות של תאומים - כלומר, אני לא מצליחה להפיק שתי מנות גם אם אני שואבת לפני שהן ינקו. ביום שלישי עבדתי וסבתא שלהן שמרה עליהן, לא הנקתי משך 4 וחצי שעות! הייתי בטוחה שכשאחזור הביתה אשאב יותר מ-300 CC אבל לצערי החזה לא הרגיש גדוש במיוחד, ובאמת כל מה שהצלחתי לשאוב זה 150בבקבוק אחד ו-120 בשני (אני שואבת דו"צ בחשמלית של יד שרה - ספקטרה).
אני מאד מנוסה בשאיבות לילד אחד, אבל אשמח לקבל עצות לגבי שאיבה בשביל תאומות, איך כדאי לשאוב בימים שהן עדיין בבית ואיך כדאי לשאוב בימים שהשאיבה מחליפה הנקה.
תודה

ונוס 26

New member
לא - אבל לא חסר לי חלב להנקה

רק השאיבות לא מספקות, אני מחפשת דרך להגביר את כמות החלב השאוב - יכול להיות ששינוי זמני השאיבות או השיטות יעזרו. השאלה האם יש דרך מיוחדת לתקוף את זה כשמדובר בשאיבה לתאומות.
תודה, אולי אנסה גם את הכמוסות.

הגברת כמות חלב בשאיבות

היי ונוס

אני חושבת שכדאי לנסות שני דברים -
א. נסי אולי לעבור למשאבה של מדלה במקום הספקטרה. המדלה יותר חזקה ואולי תהיה יותר אפקטיבית.
ב. נסי להוסיף עוד שאיבות במהלך היום. לא משהו ארוך - כמה דקות מכל צד - אפילו 10-12 דקות סה"כ, כשאת מזפזפת בין הצדדים.

מכיון שאין בעייה בכמות החלב , כמו שאת כותבת , אני מניחה שהגברת כמות השאיבות - היא זו שתעזור בהגברת הכמות.
אם יש לך מצב שבו 4 או 4 וחצי שעות שבהן את לא מניקה - נסי לשאוב לפני ואחרי פרק הזמן הזה (אם אין לך אפשרות לשאוב באמצע, אחרי שעתיים).

מה דעתך ?
זה אפשרי בסדר היום שלך ?

ונוס 26

New member
תודה - אנסה להוסיף שאיבות

אני מנסה להוסיף שאיבות כבר מהיום. אני מקווה שזה יעזור כי הכנסתי את הבנות לגן כדי שיהיה לי זמן לעבוד - ויהיה חבל אם בכל הזמן הזה רק אשאב

לגבי ההצעה לעבור למדלה - לאיזו משאבה של מדלה את מתכוונת? השתמשתי בעבר במיני אלקטריק והיא היתה פחות אפקטיבית מהספקטרה. בכל מקרה, לא יודעת איך אפשר להשיג משאבה אחרת - אני לוקחת מה שיש ביד שרה.
לגבי ההצעה לזפזפ בין הצדדים - האם זה נראה לך אפקטיבי יותר משאיבה משני הצדדים בו"ז.

ולפי מה שאת יודעת - האם הגדלת התפריט שלי אמורה לעזור? אחותי, שיש לה ניסיון בשאיבות והנקה לתאומים אמרה שזה מה שהומלץ לה, פשוט להוסיף קלוריות, בעיקר של חלבונים (כלומר לאכול עוד מנה של עוף/בשר/דגים ביום, נוסף על מה שאני כבר אוכלת), מה דעתך?
זה נשמע לי רעיון שאני בהחלט יכולה לאמץ, אבל יהיה חבל אם אני סתם אעלה חזרה את כל מה שהורדתי בזכות ההנקה...

מדלה פאמפ אין סטייל

שווה בעוצמתה ללקטינה ואת יכולה להשאיל אותה מכאן (מעתיקה את ההודעה המקורית:
"שלום. שמי אביטל ואני גרה במודיעין. יש לי בבית גמ"ח של משאבות הנקה של מדלה מסוג pump in style. זה אומר שיש לנו די הרבה משאבות שאנחנו נותנים לנשים להשתמש בהן בחינם למשך שלושה חודשים (הן משלמות רק על חלפים חדשים את מחיר העלות ומשאירות לנו צ'ק פיקדון). אם הן רוצות להמשיך להשתמש במשאבה לאחר שלושה חודשים הן משלמות שקל ליום. אין כאן שום עניין של רווח חוץ מלעזור לאנשים... זה מיועד בעיקר לנשים שמסתבכות עם ההנקה (פג, תינוק שלא יונק, מחסור בחלב, תאומים, פצעים וכו). אפשר בכיף לפנות אלי או להפנות נשים אחרות שזקוקות לזה: 050-7293199 אביטל."

תוספת

הי ונוס

איך הולך ?
ספרי מה עשית והאם השתנה משהו ?

איך הבנות בגן ?

אני התכוונתי למדלה - לפאמפ אין סטייל או ללקטינה.
את בהחלט יכולה לנסות לשכור מאביטל שמנהלת את הגמ"ח במודיעין, או לנסות ביד שרה. אם אין - תכתבי ואעלה עוד שמות של מקומות שמשכירים.
המיני אלקטריק - לא מתאימה במקרה הזה ואסביר מדוע. זו משאבה חלשה יחסית עם מנוע קטן. היא משאבה של nice to have - אם את צריכה לשאוב מידי פעם איזה בקבוק לתינוק שאת רוצה להשאיר בבית. לא מעבר לזה.
זו משאבה ממש חלשה יחסית ולאן ממש לא מתאימה.
לגבי ההצעה לזפזפ - הרבה פעמים הגירוי של צד אחד עוזר לגרות יציאת חלב גם בצד השני ולכן הצעתי לנסות.

אני לא ממש מכירה את ההצעה להגדיל את התפריט כדי לייצר יותר חלב. זה תלוי מה התפריט שלך היום. האם את אוכלת מספיק או בדיאטה מטורפת ?

ונוס 26

New member
נחמד שאת מתעניינת

אז ככה: בינתיים הדבר היחיד ששיניתי זה שהוספתי שאיבות, ואני חושבת שזה באמת קצת עוזר, אבל עדיין - אני לא מתקרבת לכמות המקבילה לזו שהן יונקות (כלומר, מצליחה לשאוב לתינוקת ורבע)
, אני מתכוונת להכנס למשטר שאיבות רציני ונראה איך זה עובד. אחזור לדווח, אני גם מתכוונת להוסיף מדי פעם סחיטות ידניות אחרי השאיבות או ההנקות, הבנתי שזה גם אמור לעזור.
בנוסף, אני מתכוונת להתחיל לקחת מורינדה (ככה קוראים לזה?) להגברת החלב. לגבי החלפת משאבה - אני משתמשת עם זו של ספקטרה, דו צדדית מיד שרה (לא עם המיני אלקטריק, מכירה אותה היא באמת לא מאד טובה), וכשאני בנסיעות פעם בשבוע משתמשת בידנית של אוונט שהיא די טובה. לגמ"ח של אביטל אני לא אנסה להגיע - מודיעין זה לגמרי לא באיזור שלנו, אנסה לברר האם ביד שרה באיזור יש, באופן כללי יש כאן מחסור (אני השגתי משאבה רק כי חברה שלי פינתה ואני לקחתי בדיוק כשהיא החזירה, יותר מזה אין להם - זה לגבי חדרה, בנתניה לא בדקתי).
לגבי הזפזופ - אני מכירה את ההמלצה לזפזפ, מהטעם שציינת, אבל חשבתי שאם גם ככה אני שואבת בו"ז משני הצדדים אז אני מרוויחה את העניין הזה של הגירוי. מה ששאלתי זה האם יש עדיפות של זפזופ על פני שאיבה משני הצדדים בו זמנית? בינתים נראה לי ששני הצדדים בו"ז זה הכי מהיר והכי יעיל.

לגבי תזונה - אני ממש לא בדיאטה מטורפת אבל כן מאד רוצה להוריד את שני הקילו האחרונים המיותרים שנשארו לי, אבל אני אוכלת מסודר לגמרי, לא מורידה כלום בכמויות של האוכל - רק נמנעת ממטוגן וממתקים. אחותי טוענת שנשים שיש להן עודף משקל מצליחות לשאוב כמויות גדולות יותר - אם לשפוט על סמך שואבות שאני מכירה אולי יש בזה משהו, שתיים מהן עם עודף משקל ויש להן תנובה מעוררת קנאה. אני אמנם לא רזה, אבל גם לא ממש סובלת מעודף משקל (כרגע שוקלת 57), אחותי טוענת שזה קשור...

הבנות בגן - זה לא עסק פשוט. הן לא נרדמות בקלות בכלל, והגננות קצת מתקשות להתמודד עם הסתגלות של שתיים בבת אחת, שלשתיהן אין מוצץ ושתיהן רגילות להרדם בהנקה, ובאופן כללי - אין להן הרגלי שינה מסודרים.
בעקרון הכוונה שלי היא להניק אותן כשהן בגן, אני עובדת מהבית (ונמצאת במרחק קריאה מהגן, מתקשרים אלי ואני באה להניק - וזה כיף!), רק יום בשבוע אני בעבודה בחוץ והן צריכות שאוב, ועוד יום לא נמצאת מהצהריים. אם זה היה מסתדר שאניק אותן בגן גם לא הייתי במצוקת שאיבות
לצערי, באופן לא מפתיע עושה רושם שהגננות היו מעדיפות שאפסיק לבוא להניק, כי הן לא ישנות טוב בכלל, וכמובן שביום שבו לא הייתי (אתמול) והן אכלו מבקבוקים, הגננות היו רגועות יותר והבנות ישנו טוב יותר.
לשמחתי הן עדין לא הטילו וטו על ההנקה. היום הסכמתי לתת להן בקבוקים בשביל מנת הבוקר של לפני השינה, הן אמורות להתקשר לקרוא לי להנקה הבאה...

המשך

קשה ההתאקלמות הזו בגן... ועוד כשמדובר בשתיים זה עוד יותר מורכב..
זוכרת את זה. אבל אני לא בטוחה שאצל תינוק שלוקח בקבוקים זה קל יותר. אולי רק בקטע של הארוחה , אבל לפעמים יש קשיים אחרים.
נסי לא לייסר את עצמך יותר מידי עם זה. את עושה את מה שטוב לך ולקטנות, והגננות - יסתדרו עם זה. זה חלק מהתפקיד שלהן. (ותסלחי לי שאני כותבת את זה, אני ממש לא באה לעביר ביקורת.. אבל הוטו על ההנקה - לא יכול להיות שלהן.. רק שלך... הייתי חייבת לכתוב.. זהו.. )

נסי לראות את אם מצליחה לשאוב יותר במהלך היממה (יותר פעמים , לא יותר זמן בכל שאיבה). מעט דקות בכל פעם - אפילו 10 דקות.
התוסף נקרא מורינגה. זה כדאי לקחת, אני מניחה שזה יעזור וייתן איזה בוסט לכמות החלב.
לגבי משאבות -
את יכולה להתקשר לג'סיקה (אמנם בירושלים אבל שולחת לכל הארץ) - 02-9999979
בייבי רותם - 077-4320109
קליניקת ההנקה של ד"ר לייבוביץ - 09-8858256 (יותר קרוב אליך - באודים)

אם השאיבה בו"ז -עובדת לך טוב - המשיכי איתה.
אני מנסה תמיד להציע כמה אפשרויות - וכל אחת שתבחר לה מה שמתאים לה יותר.

לגבי התזונה - לא בטוחה שזה מה שיעזור. לא מכירה מספיק מחקרים על זה. נשמע שאת אוכלת ממש בסדר. בינתיים אל תוסיפי אוכל. נסי את עניין השאיבות והמורינגה ונראה איך זה עובד.

בהצלחה,
המשיכי לעדכן.

ונוס 26

New member
תודה! בעניין הגן אני בהחלט זקוקה לעידוד

בדיוק עכשיו קיבלתי טלפון מהגננת שאילאיל בוכה ולא נרדמת ולא נרגעת.
(הייתי שם להנקה לפני שעה ושתי הבנות היו רגועות וינקו מצוין!)
ומה? מה היא רוצה ממני? לא ברור. כיוון שכבר יש להן בקבוקים וחלב כי אני נוסעת עבוד בשתיים אמרתי לגננת שהיא יכולה לתת לה שאוב אם היא חושבת שזה יעזור, ושתתמודד איתה כמו כל תינוק אחר בגן - אני לא גננת ואני לא יודעת מה לעשות. הבעיה שהן מציפות אותי, כל פעם שאני באה להניק הן מדווחות כמה קשה להן, כמה הן בכו, כמה מעט הן ישנו.
זה צוות חדש והגננת המובילה חסרת ניסיון בהובלה של גן (עד עכשיו היתה מטפלת) ונראה שדווקא אנחנו סובלים מחוסר הניסיון, הן פשוט חסרות אונים. אני יודעת שלפעמים תקופת ההסתגלות קשה, אבל מתסכל אותי לחשוב שהבנות סובלוות שם. הן כ"כ קטנות, ובביתהן כ"כ לא קשות, אין מצב כזה שהן בוכות ולא נרגעות.
אין לי ספק שהן לא אמורות להטיל וטו, אבל הן לא צריכות מספיק שהן מייאשות אותי בדיווחים על אומללות...
תודה על הטלפונים למשאבות, אקנה היום או מחר את התוסף, אמשיך ברוטינת שאיבות (שואבת עכשיו תוך כדי הנקה) ואם לא יהיה שיפור משמעותי תוך שבוע-שבועיים אשקול החלפת משאבה.

ונוס 26

New member
עד כמה לנקות את חלקי השאיבה אחרי כל שאיבה?

אז עכשיו אני מתחברת למשאבה בערך כל שעה וחצי, זה די מחרפן לנקות היטב כל פעם את החלקים (הכוונה לפעמון ולפילטרים), השאלה היא האם שטיפה במים, מיד אחרי השאיבה יכולה להספיק, ופעם פעמיים ביום לנקות עם סבון?
(פעם ראיתי המלצה לשמור את החלקים במקרר בין השאיבות - אבל מניסיון זה נראה לי בעייתי, שאריות הילב נעשות קצת דביקות)
ובאותה הזדמנות - מה לגבי ניקוי המשאבה הידנית כשאני בנסיעות? בגדול אין לי איפה לנקות ממש (
יש לי מגבונים מיוחדים של מדלה, אבל זה נראה לי ממש לא היגייני, כי אז יהיו על החלקים שאריות סבון של מגבונים (שתמיד נראה בעיני רעל.
מה שאני עושה כרגע זה להשאיר את המשאבה, על כל חלקיה, בתוך הצידנית, עם הקרחונים כך שהיא נשארת קרה, החלב לא נעשה דביק ונראה לי שאין בעיה של החמצת שאריות החלב, מה דעתך?
תודה

shelleyw

New member
הי ונוס!!

מה נשמע??

כל הכבוד לך על ההתמדה. זה משהו שהלוואי ואני הייתי מצליחה בו...
לגבי שאיבות- שאלת על תזונה, אז קודם כל על מנת לייצר הרבה חלב לשאיבה, צריך לשתות המון מים.
מה זה המון? 5-6 ליטר ביום.
חוץ מזה את יודעת- לשאוב כל 3 שעות, זמנים קבועים פחות או יותר, משאבה טובה, לשאוב לזמן קבוע 15דק' לכל צד
ולשאוב גם על ריק. לשאוב לאחר הנקות...
את כל זה את יודעת.

בהצלחה!!

ונוס 26

New member
תודה שלי, כיף להיפגש

תודה שהזכרת לי את עניין המים, אני שותה הרבה אבל אתחיל לשתות יותר.
אני שואבת בערך כל שעה וחצי, ואולי אחליף בקרוב למשאבה טובה יותר.
אני אכן יודעת את הדברים, אבל תודה על החיזוקים והתזכורות!

למעלה