שאיבות

סוגמינג

New member
שאיבות

הי
אני אמא לתאומים בני חודש. איכשהו הדברים התגלגלו כך שאני לא.מניקה - נולדו קטנים ולא ינקו טוב, לא מוצאת זמן וסבלנות, החלב הגיע מאוחר ולא בכמויות וכו'. עם זאת, אני משתדלת לשאוב כמה שיותר במהלך היום הבעיה היא שאני מרגישה שהכמות יורדת (כאמור, גם כך לא היתה גדולה מדי) ואני מצליחה לשאוב כ400 מ"ל מדי יום שזה ארבע ארוחות של הילדים. זה כלום. אני משתדלת גם להניק פעמיים ביום וההנקה חשובה לי כי גיליתי שהיא אמצעי ההרגעה האולטימטיבי! יש למישהי רעיון איך אפשר להגדיל את הכמות? וכמה זמן אני עוד אצליח למשוך ככה לפני שיתייבש לגמרי?
בנימה זו, רציתי להגיד שאפו לכל מי שמצליחה להניק באופן מלא, אין לי מושג איך אתן עושות את זה...

אמבי10

New member
הי!

מזל טוב!
קודם כל 4 ארוחות זה המון. אל תמעיטי ממה שאת עושה. לשאוב הרבה יותר קשה מאשר להניק. זה מתיש ומתסכל וכמו שאמרת ההנקה היא המרגיע האולטימטיבי.
כשרק שואבים הכמות בהכרח יורדת כי השאיבה לא יעילה כמו הנקה. לא כתבת מה קורה בהנקות, הולך טוב? העצה הכי טובה בשבילך זה לנסות להניק כמה שיותר. כך גם הכמות תגדל וגם יהיה לך יותר קל. אפשרות נוספת היא לקחת משהו להגברת החלב. אני לא ניסיתי אז לא יודעת איך זה עובד אבל בנות פה ממליצות על כמוסות חילבה. אולי שווה לנסות.
בנוסף זה תלוי בסוג המשאבה שלך. יש חזקות ויש פחות.
וסתם שתדעי, להנקה המון יתרונות ולא רק הרגעה ולאט לאט תגלי אותן
זה ממש תענוג (טוב, ברוב הזמן
). לא פשוט ודורש השקעה אבל שווה.
בהצלחה! ותעדכני

הגברת כמות חלב בשאיבות

הי סוגמינג

ראשית - כמו שאמבי כתבה- כל הכבוד על הכמות שאת שואבת. גם זה לא ברור מאליו.
דבר שני- הקטנים אמורים לינוק בין 8 ל-12 פעמים ביום. כך שגם את צריכה לשאוב באותה תדירות. לא כתבת כמה פעמים ביום את שואבת ובאיזה משאבה, האם מצד אחד או שניים.
ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע, ואם אין ביקוש מספיק - גם אין היצע מספיק.
יכול גם להיות שיש עוד משהו ,כמו בעייה הורמונלית, שגורם לכמות חלב מעטה יותר ממה שצריך.
אין ספק שההנקה מרגיעה.. מעבר לכל היתרונות הבריאותיים, בהנקה מופרש אוקסיטוצין - הורמון האהבה שמרגיע מאוד.
יש כמה דברים שיכולים לעזור להגביר את כמות החלב, אבל קודם כל - חשוב שתשאבי לפחות כל 3 שעות.
אפשר להיעזר בנוסף בכדורי חילבה / כדורי "מור מילק" / טיפות הומאופטיות של ד"ר K להגברת חלב / צמח המורינגה.
(אין חשיבות לסדר שבו הם נכתבו)

מצרפת קישור למאמר שכבר העליתי בעבר, של ורד לב, יועצת הנקה מוסמכת ונטורופטית מעולה, בנושא צמח המורינגה ובו יש גם הסבר לצורות הלקיחת ומינונים:.
http://www.articles.co.il/article/7...חלב, של המורינגה- Moringa Oleifera, Malunggay

אשמח אם תכתבי קצת יותר פרטים על כמה ואיך את שואבת.
בהצלחה

pazzi10

New member
הייתי באותו מצב

ניסיתי להניק ולא כל כך הסתדר אז עברתי לשאיבות. כולם אמרו לי כל הכבוד כי לשאוב זה קשה ומתסכל...
היום הם בני חודשיים וחצי והחזרתי את ההנקה. כל ארוחה אחד יונק ואחד אוכל חלב אם מבקבוק, לסירוגין.
אז אל תתיאשי! תשאבי בשעות קבועות במרווחים של 4 שעות בערך ואל תפסיקי גם אם לא יוצא כלום. בהתחלה יוצאים שפריצים, תמשיכי בשאיבה גם על ריק עוד איזה כמה דקות ואל תתיאשי, את תוכלי להתחיל להניק כשהם טיפה יגדלו ויתחזקו, כמו שקרה אצלי..
בהצלחה!

גלגס

New member
הי

אני לא יודעת ממש לענות לך תשובה מדופלמת אבל אם מצאת שההנקה היא אמצעי ההרגעה האולטימטיבי ( ואני מסכימה איתך לחלוטין!) אז אולי תנסי לחבר אותם כמה שיותר לשד. גם אחרי שאיבות, גם אחרי בקבוקים... ככל שהם יהיו יותר על השד כך יהיה לך יותר חלב...

למעלה