שאיבת חלב

lironron21

New member
שאיבת חלב

אני עורכת רשימת קניות לפני הלידה ואני לא בטוחה אם יש צורך לקנות שקיות חלב להקפאה.. מכשיר דווקא יש בהשאלה (מדלה - רק לשאיבת ציצ אחד- זה בסדר?)
בהנחה שכל ההנקה עוברת בקלות ויש לי חלב אז כמה מקפיאים בשקית אחת? כמה זמן זה מחזיק מעמד במקרר?
קראתי שהכי כדאי לשאוב בבוקר- אבל אם כל הלילה אני ערה ובבוקר יונקים? מאיפה יש עוד חלב לשאוב?

שאיבת חלב

הי לירון

ברוכה הבאה.

לא כתבת באיזה שבוע את..
קשה לדעת אם יש צורך לשקיות חלב.
זה תלוי בהרבה גורמים.
האם את מתכננת להניק הנקה מלאה ?

טוב שיש משאבה בהיכון.

אם ההנקה מסתדרת טוב, אין צורך להקפיא חלב, בוודאי לא בימים הראשונים.
חלב שאוב יכול להיות במקרר גם עד חמישה ימים. בתוך המקרר , לא על הדלת. השאלה היא למה ? אם זה לשימוש מהיום למחר - כדאי להשאיר במקרר. אם ליותר מיום/ יומיים - כדאי להקפיא.

זה לא תמיד הכי כדאי לשאוב בבוקר. זה מאוד תלוי ..
לכן קשה לתת כלל שיתאים לכל המצבים.

ייצור החלב עובד על ביקוש והיצע. ככל שתניקי יותר הגוף יבין שיש פה ביקוש ליותר חלב ויגביר את הייצור.
השאיבות בנוסף - יכולות לגרות את הגוף לייצר עוד חלב שאותו אפשר לשמור.

נסי להסביר בבקשה מה היית רוצה שיהיה, ואז אוכל להתייחס בצורה מתאימה ומפורטת יותר.
צריך לזכור שיש פה עוד שני קטנטנים שהם חלק מהמשוואה.. וצריך לקחת את זה בחשבון שדברים יכולים להשתנות אחרי הלידה.

בהצלחה בכל מקרה
המשך הריון קל ומשעמם ולידה מהירה.

lironron21

New member
הדר תודה

שענית...
אני בשבוע 33+ כבר השבוע התחלתי להרגיש כאב בפטמות (מוזר נורא) אני לא לוחצת אז חלב לא יוצא.
בכל אופן, הלוואי ואוכל להניק מלא. אבל מתוך הבנה שאין לי הרבה עזרה אני מצפה לפחות להניק אחת והשנייה לתת תמ"ל או חלב שאוב.
הבנתי שככל שמניקים יותר החלב מוגבר אבל כמה אפשר להוציא במהלך שעה משד אחד? בסה"כ תינוק אוכל כל 3-4 שעות - איך ייתכן שנשאר עוד לשאוב? ועוד מתי? לפני הארוחה של התינוק או לפניי?

נראה לי נורא קשה גם בלנסות להסביר את עצמי. אולי עדיף שאחכה לראות מהה קורה אחרי הלידה.

למעלה