שאיבת חלב

anuta13

New member
שאיבת חלב

שגית שלום! אני מניקה את בתי בת 10 ימים לפי הצורך. היא נולדה במשקל 2875, השתחררה מביה"ח במשקל 2713 ואתמול בטיפת חלב היא שקלה 3080. עד היום הייתי מעירה אותה כל 3 שעות להנקה, אך לפי אחות בטיפת חלב, צריך לתת לה לישון כמה שהיא רוצה וכשהיא תהיה רעבה, היא תתעורר לבד. הבעיה היא שכבר אחרי 3 שעות, השדיים מתחילים לכואב, מתמלאים חלב ומתחילה "נזילה". השאלה היא האם כדאי להתחיל לשאוב חלב ולהקפיא? אם כן, באיזו משאבה כדאי להשתמש? תודה

sagitlaleche

New member
הערת התינוק להנקה ../images/Emo20.gif

ANUTA13 מזל טוב על לידת התינוקת. ראשית, עליה יפה במשקל של התינוקת שלך! כל הכבוד! תינוקות רבים לאחר הלידה עדיין לא קמים ביוזמתם להנקה וצריך להעיר אותם, בעיקר במשקל כל כך נמוך. לעתים לוקח להם זמן להתעורר בעצמם וצריך לעזור להם לקום להנקה. לעתים אמהות מספרות שהתינוק שלהן יונק כל 4-5 שעות וזה בהחלט לא מספק לתינוק כל כך קטן שרק נולד. בנוסף לבעיה זו של התעוררות והתינוק שלא מקבל מספיק, הגוף שלך לא מקבל מספיק גירוי לייצר מספיק חלב והחלב עלול להתמעט עם הזמן. כדאי להעיר את התינוקת לפחות כל 3 שעות ולדאוג שיהיו 8-12 הנקות ביממה!!! וכמובן להמשיך ולעקוב אחר עליה במשקל, מספר חיתולים רטובים, חיתולים עם קקי, ובהמשך זה כבר יסתדר. אני מניחה שברגע שתעירי את בתך התינוקת לאכול, לא תהיי זקוקה לשאיבה כדי להקל על הגודש והמלאות, זה יסתדר לבד, יהיה איזון בין ההיצע לביקוש. את יכולה להחליט לשאוב חלב ולהקפיא למועד מאוחר יותר אם תצאי לעבודה או תצאי מהבית לסידורים ותשאירי את בתך בלעדיך בבית.

anuta13

New member
בחירת משאבה

קודם כל, תודה רבה על התשובה. שאלה נוספת שיש לי היא באיזו משאבה כדאי להשתמש? השיקול הוא לשאוב עכשיו חלב ולהקפיאו על מנת שיהיה בבית כשאני אחזור לעבודה עוד 3 חודשים. מהתשובות הקודמות שלך הבנתי שהכי כדאי לשאוב לפני ההנקה. כמה פעמים ביום כדאי לשאוב? תודה

sagitlaleche

New member
בחירת משאבה ../images/Emo20.gif

לגבי איזו משאבה כדאי להשתמש, עשי חיפוש בפורום. היו כאן כבר כמה תשובות מקיפות בנושא. לגבי מתי לשאוב, גם כאן אפשר לעשות חיפוש, אבל בקצרה, זה נתון להרגשתך. יש אמהות שמרגישות בנוח לשאוב לפני ההנקה ואז להניק את התינוק. היתרון הוא שאיבה קלה וזרימת חלב מהירה. יש אמהות שמרגישות שעדיף להן לשאוב אחרי ההנקה כדי לא לקחת לתינוק את מה שהוא צריך, למרות שאין בעיה עם זה. חסרון השיטה: זרימת חלב איטית יותר בסוף ההנקה. דרך נוספת היא שאיבה תוך כדי הנקה. זה קשה יותר עם משאבות ידניות, ותלוי לעתים בטמפרמנט של התינוק וביכולת הטכנית של האמא. כדאי לחבר קודם את התינוק ולהיעזר בכרית הנקה ואז לחבר את המשאבה. היתרון: קצב זרימת חלב מהירה והגברת תפוקת החלב בכלל. חסרון: מרעיש לעתים לתינוק ולא נוח לבעלות שדיים גדולים. נסי כמה אפשרויות, ובחרי מה שמתאים לך.

למעלה