שאיבת חלב

tully11

New member
שאיבת חלב

שלום בתי בת שלושה שבועות ויונקת בלבד, עולה במשקל יפה ואין בעיות מיוחדות. יש לי 2 שאלות: 1. מתי נכון להתחיל לשאוב כדי להרגיל אותה לאט גם לקחת מבקבוק כדי שאני אוכל גם להשאיר אותה עם אחרים? 2. האם נכון להתחיל לשאוב כדי ליצור מאגר של חלב במקפיא? אני לא חוזרת לעבודה בקרוב ואני רוצה להניק אותה בלבד ללא תוספות. תודה.

sagitlaleche

New member
שאיבת חלב

שלום טולי. ששת השבועות הראשונים לאחר הלידה הם השבועות בהם ההנקה מתבססת, הן אצל התינוק והן אצל האמא. כמויות החלב מתבססות על פי ההנקה וצרכי התינוק, ואצל התינוק, בכך שהוא לומד לאט לאט את העבודה ועושה אותה טוב יותר בתקופה זו. אם את חייבת להיעדר מהבית, אז אין ברירה, תשאבי חלב, תשאירי לה בבקבוק, ומי שיטפל בה יתן לה וכשתחזרי מיד תחזרי להיניק אותה. אם יש לך אפשרות לחכות עד תום ששת השבועות הראשונים, יש סיכוי טוב יותר שהתינוקת לא תפתח העדפה לבקבוק. חלב אם ניתן לאחסון עד תקופה של 3 חודשים במקפיא. אם את חושבת שתשתמשי בחלב ששאבת בתקופה זו, את יכולה לשאוב ולאחסן את החלב במקפיא. ניתן גם לאחסן חלב במקרר לתקופה קצרה יותר של עד שמונה ימים. אמהות שחוזרות לעבודה מתחילות לאגור חלב במקפיא תקופה מסויימת לפני החזרה לעבודה כדי להתרגל לשאיבות וכדי לשמור מספיק חלב כדי לא להילחץ עם השאיבות במקום העבודה, עד הסתגלות לשינוי. כדאי שתראי מה הצרכים המדוייקים שלך ולפי זה להחליט מתי לשאוב, וכיצד לאחסן.

שאיבת חלב

השאלה מתי להתחיל לשאוב היא שאלה טובה. יש אימהות שאף פעם לא שואבות.זה לא תמיד הכרחי כאשר האימא לא מתכננת לצאת לעבודה. התינוקות הקטנים אוהבים להיות עם האימא שלהם, ולעיתים לא מסתפקים בחלב שאוב בבקבוק- ישנם תינוקות שרוצים חיבוק עם אימא וקצת הנקה בכדי לחזור לישון גם לאחר מתן בקבוק. בתקופה הראשונה של החיים תינוקות לא מבינים שאימא שלהן יכולה ללכת ולחזור, וכל פרידה עבורם מרגיש כהרבה זמן. לכן, לפני שאת עובדת קשה ובונה מלאי במקפיא, כדאי לבדוק אם זה יהיה בכלל שימושי עבורך. יש חסרון בהכנסת בקבוקים ב6-8 שבועות הראשונים לאחר הלידה (תקופת ההסתגלות). זה יכול לבלבל את התינוק, ואז האימא מספרת שהיא מרגישה שההנקה השתנתה, ויותר כואב לה. ישנם מקרים בהם התינוק מתבלבל ושוכח זמנית איך לינוק ולוקח כמה שעות לחזור לשיגרה. הבלבול הזה יכול להיות גם מאוחר יותר, אבל זה יותר נדיר. עוד חסרון של הכנסת בקבוק מוקדמת היא הדילוג על הנקה. ישנן אימהות שמגלות שזה גורם לגודש, ואף לסתימה או דלקת בשד. אם ממתינים עד להתבססות ההנקה הסיכוי לכך יורד. אם את רוצה לאגור קצת חלב במקפיא, אפשר לאגור כמויות קטנות, לא צריך בקבוקים שלמים בבת אחת. מידע בנושא שאיבה ואחסון נמצא באתר האינטרנט המלווה למטה. בהצלחה! אורית מדריכת לה לצ'ה

tully11

New member
תודה ועוד משהו...

יש לי שאלה נוספת בהקשר לבקבוק. אני קוראת כאן על אימהות רבות שמתקשות לגמול בשלב מאוחר יותר את התינוק ולהעביר אותו לבקבוק או מוצקים. האם לא כדאי להרגיל את התינוק לבקבוק מדי פעם (החל מגיל חודשיים-שלושה) כדי להקל על המעבר יותר מאוחר?

בקבוק

בקבוק אינו שלב הכרחי בהתפתחות/תזונה של תינוק. יש תינוקות רבים שעוברים מיניקה לשתייה מכוס (והרבה פעמים גם לשילוב ביניהם). אם אמא יודעת שהיא צריכה לחזור לעבודה והתינוק עדיין צעיר לשתייה מכוס, אפשר לנסות להרגיל אותו לשתות גם מבקבוק שבוע-שבועיים לפני החזרה לעבודה. אם פרידה כזאת אינה נראית באופק, בהחלט אין צורך בזה. תינוק בגיל חצי שנה יכול לינוק וגם לשתות מים מכוס פטנט או מכוס רגילה.

למעלה