נקודת הקיפאון כמעט ולא משתנה
אבל באופן עקרוני, ככל שהלחץ גדל (ים המלח) טמפרטורת הקיפאון תהיה יותר נמוכה. ובאוורסט מים יקפאו קצת מעל אפס מעלות. חשוב לציין כי: א. נקודת הקיפאון של מים, בתחום גדול מאוד של לחצים, מאוד קרובה לאפס בניגוד לנקודת הרתיחה שמשתנה בצורה דרסטית בין קצת יותר מאפס מעלות צלזיוס (בלחץ מאוד קטן - 0.006 אטמוספירות, "הנקודה המשולשת של מים") לבין 374 (בלחץ של 218 אטמ' - "הנקודה הקריטית של מים") ב. מים הם יוצא דופן בעניין הזה, נוזל אחר ו-"רגיל" יקפא בטמפרטורה יותר גבוהה כשהלחץ יותר גבוה.