שאיבת רפש...

• פותח הנושא (:
  • פורסם בתאריך

(:

New member
שאיבת רפש...

יש לי אקווריום 1 מטר פנורמי עם צמחיה מרובה!!! שמתי את הצמחים הטבעיים רק לפני 3 חודשים ולפני זה היו לי צמחי פלסטיק. כל חצי שנה אני נוהג לנקות את האקווריום ניקיון יסודי שכולל הוצאת הדגים מהאקווריום והחלפת כל המים וניקוי החצץ אך כעת יש לי צמחים אז לא ניתן לנקות את החצץ על ידי הוצאתו ושטיפתו! ראיתי מספר פעמים את המושג שאיבת רפש כאן בפורום והבנתי שזה מתייחס לניקוי הרפש מקרקעית האקווריום. רציתי לדעת מהו שואב רפש היכן ניתן להשיג מכשיר כזה ומהו מחירו בערך...

Suikun

New member
שאיבת רפש

קודם כל, עליי לציין שאני לא ממליץ על נקיון חצי שנתי, שכולל הוצאת כל הדברים מהאקווריום ושטיפתם, פשוט מאוד, כיוון שבמשך החצי שנה הזאת נוצרה לך מערכת ביולוגית באקווריום, שכל גורם משפיע על האחר, ואל לנו לשכוח את מושבות הבקטריות שנמצאות בכל מקום (בתוך המים, בחצץ, על הצמחים וכו'). ברגע שאת מוציאה הכל ושוטפת- זה כאילו הרסת את כל האיזון, והתחלת את האקווריום מחדש. לא מומלץ. מה שכן מומלץ זה לעשות שאיבת רפש פעם בשבוע, יחד עם הוצאת 10 אחוז מים. איך לעשות? לוקחים צינור, ממלאים אותו במים וסותמים את שני הקצוות עם האצבעות. לוקחים דלי, ושמים אותו מתחת לאקווריום. שמים פתח אחד של הצינור בתוך המים, ואת הפתח השני בתוך הדלי (ככה שיהיה מתחת לקו החצץ). מזיזים את שתי האצבעות מהפתחים, ומים יצאו מהאקווריו לדלי. כל פעם שאת רוצה להפסיק את השאיבה, צריך לסתום את פתח היציאה של הצינור לדלי עם האצבע. ככה את שואבת מים, ואם את מקרבת את הפתח שבתוך האקווריום לרפש, את שואבת גם אותו (זהירות לא לשאוב דגים וחצץ). ישנו גם שואב רפש בחנויות, אבל עליו אין לי מידע.

גלעד cool7

New member
~~~~~~~~>

תמיד חשבתי ששואב רפש זה חשמלי\מכני. אבל על פי מה שאתה טוען זה פשוט מה שמכונה "גשתה" זה מכשיר פשוט שבנוי על עיקרון הסיפון-המים ישאפו לאזן את המפלס בין 2 הכלים. יש טריק יותר פשוט מלמלאות את הצינור במים לפני, והוא שימוש בכוח הפילטר- אם יש פילטר חשמלי עם טיפה עוצמה (אם העוצמה נמוכה מידי זה לא יפעל) פשוט מצמידים את קצה הצינור (הקצה שעומדים לשאוב איתו) לפיית הפילטר, הפילטר ממלא את הצינור במים ואז מרחיקים את הצינור מפיית הפילטר ומכבים את הפילטר (לא מומלץ שיפעל תוך כדי ניקוי, גם ככה הדגים סובלים). והו משם ממשיכים בכוח הסיפון, מומלץ מאוד לשים אצבע על קצה בצינור שבתוך האקוריום כל זמן השאיבה, זה נותן שליטה יותר טובה על הצינור (מאוד חשוב כדי לא לשאוב דברים בטעות), ככה דואגים לאיזה גודל פתח יהיה לצינור (לא תשאבי עצמים גדולים כמו חצץ ודגים), ויותר נוח ככה לעצור את הזרימה מייד שרוצים.

עוזאבי

New member
יש לי חצץ קוורץ אבל לפי הדברים ש...

Suikun אמר אני מבין שיכול להיות שהחצץ קוורץ ( גרוס גרוס) יוכל להשאב לתוך הצינור לא?

m70

New member
משאבת סולר ידנית../images/Emo132.gif

זה מה שאני משתמש לשאיבת רפש. מחירה רק 10 ש"ח . שימוש בעוצמה נכונה גם יימנע שאיבת חצץ וישאב רפש בלבד.

wiz

New member
ואם מחברים בקבוק חתוך לצד הצינור

שבאקווריום, אפשר גם להפוך את החצץ בלי לחשוש שהוא יישאב. הנה לינק למאמר מעולה מפורום הדגים הישראלי: שואב רפש DIY.

shirili

New member
לא דוגמא טובה בכלל

שואב רפש רצוי לעשות פעם בכמה שבועות באוקריומים שללא צמחיה טבעית צמחים טבעיים צורכים את הלכלוך שבקרקעית ובחצץ וזה כמו דשן בעצם. אפשר עם השואב רפש לעשות גם רענון מים בלי שום קשר לשאיבת הרפש. הסיבה שאני אומרת שהדוגמא לא טובה (הדוגמא של ההודעה הקודמת עם הלינק) היא שהצינור שהוא חיבר הוא קצר מדי וכך גם החצץ יישאב פנימה וזה לא טוב כי אנו רוצים שהחצץ ישאר באקוריום. חוץ מזה ששואבי רפש זה לא דבר יקר (כ- 45 ש"ח) בכל מקרה לכל מי שהחצץ שלו מלוכלך הוא יכול פעם בכמה שבועות לשאוב את הרפש שבתוך החצץ וכך הוא גם בעצם מנקה את החצץ

למעלה