שאילה: איזה בית קפה או מסעדה

שאילה: איזה בית קפה או מסעדה

אתם אוהבים, ולמה? לדוגמה: זוכרת לטובה את מסעדת קרן, ברחוב יפו...עברו כבר פחות 15 שנים, כאשר הייתי שם עם ילדי ש קטנים, וחבר שלי, בשבת-שמש. ישבנו על המרפסת מעל הגינה, בשקט אביבי. אכלנו דברים טעימים, בנחת. המלצרים היו מנומסים, אבל לא נודניקים, שבכל רגע שואלים שהכל בסד? הילדים באיזה שלב ירדו לשחק בגינה, ואנו דיברנו ארוכות. ילדי היום גדולים, עם החבר ההוא מזמן ניתקתי כל קשר, אפילו המסעדה נסגרה, אבל בזכרונותי נשארה התחושה של אותו יום.

לא הייתי אף פעם בקרן אבל אני זוכר סיפור מופלא על שימור. המבנה הזה היה מעץ ונבנה ע"י הטמפלרים בתחילת המאה, או סוף המאה הקודמת. הזמן ,ואי השימור הרסו את המבנה כמעט לחלוטין. מי שהחליט לשפץ את המבנה ,נאלץ להתמודד גם עם בעיה שאלצו אותו להזיז את המבנה ממקומו. קראתי בזמנו כתבה על פרוייקט הניתוק של המבנה והזזתו. אחר כך שיפצו אותו ע"י החלפת חלקי עץ רבים , אבל הצליחו לשמור על המראה המקורי. אחר כך המבנה הפך למסעדה. השתדלתי לדייק בפרטים , עברו שנים רבות מאותה כתבה.

רחוב אילת ב-יפו = המושבה הגרמנית

מיסעדת " קרן " נימצאת ברחוב אילת פינת רחוב אאורבך ב-מושבה הגרמנית ( לשעבר " המושבה האמריקאית " ) . במושבה הגרמנית יש כנסייה ו-גם כמה בתים טורקיים עתיקים . כל הבתים של המושבה הם בסיגנון של המערב הפרוע

רחוב הרבי מבכרך

הרחובות המרכזיים של המושבה הגרמנית . רחוב אאורבך , רחוב בר הופמן , רחוב פראנצויז כולם בעלי שמות גרמניים . ברחוב הרבי מבכרך פינת רחוב פראנצויז ישנו מיבנה טורקי עתיק מלפניי 200 שנה ש-העירייה מעוניינת להרוס כדיי להרחיב את הכביש של המושבה .

מעניין, שמרפסות כאלה קיימות גם

בארכיטקטורה היפנית, לפי הפילוסופיה הזן בודהיסטי...הם חושבים, שבין חלל הפנים לבין חלל החוץ דרוש חלל מעבר, ולפונקציה הזאת יש להם המרפסת, כאשר המרפסת עם גגון, אבל לחלל אין קירות חיצוניות...

ש איילת

New member
מכנים באדריכלות היפנית

את המרפסות האלה: 'ורנדה' והוא תורם להדרגתיות המעבר, כמו שאת אומרת, בין הפנים לחוץ.. יש לי כמה תמונות של זה..אבל הסורק שלי לא פעיל. חבל..

המושבה הגרמנית-אמריקאית ב-יפו ../images/Emo22.gif

כדיי לך ללכת לצלם שמה בתים . מסעדת קרן זה רק בית אחד מתוך הרבה בתים יפים כאלה שנימצאים שמה . מסעדת קרן נימצאת ממש בכניסה של המושבה הגרמנית מרחוב אילת .

למעלה