שאילה...

שאילה...

אתמול כששיחקתי עם הנייד של השותפה שלי שמעתי בו המון שירים וחשבתי לעצמי שאולי עדיף לרכוש נייד משוכלל ולהנות במכשיר אחד משיחות וגם ממוסיקה ורדיו... מאשר לרכוש מכשיר MP3 משוכלל (אפפעם לא רכשתי דבר כזה) ובסופו של דבר כשהבטריה שלו תסתיים לא יהיה בו שימוש.. עשיתי לפני הרבה חודשים מחקרון קטן שאני חושבת שהאתר כאן גם סייע בידי להבין טיפה'לה יותר, וביחד עם ZAP אתר להשוואת מחירים הגעתי בזמנו למסקנה שכדאי לי לרכוש מכשיר שעולה בסביבות 500 שח שאפשר לשמוע איתו גם רדיו באיכות מאוד טובה וגם יש לו רמקולים חיצוניים... אבל כשאני חושבת על זה שכשהבטריה שלו תגמר אז ה500 ירדו לטמיון ואיתם גם השירים לא? מה ההבדל בין הMP3 לבין מכשיר סלולרי משוכלל שגם בו יש רדיו... ולמרות שזה לא הפורום הנכון לשאלות בנוגע ניידים אך אם כבר סלולרי שמנגן באיכות טובה איזה כדאי... אלה של הסוני אריקסון (הם מחברת SONY הידועה? ) כמה עולה מכשיר כזה בערך? ולמה למה למה הדברים האלה כל כך יקרים? :) ועוד שאלה ממש לא קשורה. השנה גרתי במקום בו יש רשת ובאיזשהו שלב הרשת לא נתנה להתחבר לחלק מאתרים כמו אימיול וצ'טים אז השנה לא הורדתי בכלל שירים... בניתי על התקופה הזאת של לפני ראש השנה בה שיש הצבעה למצעד השנה ובו יש את רשימת השירים.. בקיצור מה אני חופרת הייתי רוצה לינקים למצעד שנתי ישראלי ולועזי ברשותכם... תודה רבה!

אוקיי, הצגת פה הרבה דברים.

נתחיל מההתחלה: למה עדיף נגן MP3 על פני סלולרי? פשוט, רוב המכשרים הסלולריים מגיעים עם רמת מוזיקה נמוכה והשימושיות בכל מה שנוגע למוזיקה היא נמוכה בהרבה מאשר בנגן ייעודי. למה? כי רוב הדברים שהם ALL IN ONE הם כאלו, בסופו של דבר. וחוץ מזה, את מדברת על מכשיר שעולה 500 שקל והוא יקר, מכשיר סלולרי עם איכות והדברים שנגן מסויים נותן לך יעלה בערך כפול 4. וכמובן, זה כ"כ מסורבל, לא נוח, כבד... וגם להרבה מהסלולריים אין פלאג 3.5 MM לאוזניות שזה בכלל סיוט. סוני אריקסון אכן מבית סוני. ומכירים יש בכל חור באינטרנט. למה זה יקר? היצע וביקוש, והעלות של המכשיר עצמו. על חלק מהמכשירים תמצאי סבסוד ברשתות הסלולריות אבל בסופו של דבר זה לא תמיד יוצא זול יותר. עכשיו לעניין הנגנים: קודם כל את מדברת על העובדה ש'הבטריה תגמר', לבטריה לוקח המון שעות להיגמר. וגם מדובר בתהליך ארוך שמתחיל בהתחלה בעובדה שהיא 'נשחקת' ולא פועלת לזמן שהיא אמורה לפעול. אבל שוב, בשימוש רגיל, היא אמורה להישאר מעל שנה וחצי, בערך, אם פועלים איתה נכון. ואין שום סיבה שהשירים ירדו לטימיון, לא אטיף לך לגבי אי-גניבת שירים דרך האינטרנט אבל אם כבר את עושה את זה, תגבי את הקבצים שלך. ולא רק את המוזיקה. את באמת לא רוצה למצוא את עצמך בלי מוזיקה וקבצים, גם אם אין לך איזה דוקטורט שם, מנסיון. איכות הרדיו תלויה באוזניות ובקליטה, אין קשר לנגן. בקשר לרמקולים חיצוניים(למה זה טוב?) אין הרבה נגנים כאלו, כי הם מיועדים לשימוש עם אוזניות ברמת העיקרון. אני חושבת שכדאי לך לבדוק נגן של I-River שנקרא E-100 לא אגיד לך שהוא מדהים, כי הוא לא, אבל אני חושבת שהוא יענה על רוב דרישותייך, לרבות רמקול חיצוני ורדיו. וכיוון שהוא יחסית ישן הוא לא אמור לעלות יותר מדי. רשימות שירים תחפשי באינטרנט - גוגל, בינג, יאהו! ואפילו נטקס(עם הפטנט!) יניבו לך תוצאות. בהצלחה, אני מקווה שעניתי על הכל.

למעלה