שאילה

Pink Bitch 2

New member
שאילה

לפי מה שהבנתי ממה שקראתי עד עכשיו, הוויקה היא דת המכשפות הקדומה (כלומר, הדת של "המכשפות" שניצודו בסיילם בעבר לדוגמא), לכן הבנתי שבעיקרון הנשים הן מכשפות (לא כולן, כמובן). עד כאן אתם מוזמנים ואף רצוי שתתקנו אותי, למה נראה לי שטעיתי פה בגדול. השאלה שלי: אם הנשים הן מכשפות, זה תקף גם לגבי הגברים?

Weirdi

New member
שיויון בין המינים...

גם גברים וגם נשים יכולים להיות פגאנים. ומכאן- גם נשים וגם גברים יכולים לעסוק בכישוף. הויקה מקבלת כל אדם כמו שהוא. לא משנה איזה איבר מין יש לו/ה.

וויקה וקדמוניותה

לוויקה אולי ארשת קדמונית מסויימת, אך כיום וויקנים רבים מוכנים להודות בכך שייתכן וגארדנר פיתח את הדת הזו לפי ראות עיניו, בהסתמכו על מקורות אשר אותם הוא חקר ואולי מעט השפעה אותנטית. אני אישית מאותם אלה שתומכים בטענה הנ"ל. כך שאין לדעתי בסיס לטענה כי זו הייתה דת המכשפות פר-סה, אך בודאי מושפעת מדרכי החשיבה והאמונה של מכשפות מהעבר וכן מגורמים רבים אחרים (ביניהם מסדר שחר הזהב, הבונים החופשיים, אליסטר קראולי, בודהיזם, מיתולוגיה יוונית וקלטית ועוד). לפי מיטב הבנתי, בסיילם גם לא היו מכשפות באמת (לא שזה מנע מאנשים לראות מכשפות בכל חור. סביר להניח, שרוב המועלים על המוקד היו אנשים תמימים וחפים מפשע, לאורך כל תקופות משפטי המכשפות). בעבר, הייתה התמקדות בעיקר בנשים כמכשפות, לגברים ייחסו פשעים דומים, אך בצורה טיפה שונה (תלוי בזמן ובמקום). כיום - זה תקף לחלוטין לגבי הגברים. כיום הוויקנים כולם נושאים בגאווה את התואר Witch, הן לזכר והן לנקבה (ולא Warlock, שנחשבת למילת גנאי), כאשר כמובן, ישנם Witchs שאינם וויקנים [Every Wiccan is a Witch, not every Witch is a Wiccan] - אם כי, וזה במאמר מוסגר, כל אותם אלה שטוענים להיות מה שמכונה Hereditary Witchs, דהיינו, זה משהו שעובר במשפחתם במשך דורות לטענתם - אלה שאני נתקלתי בהם לפחות, משתמשים המון בחומר של גרדנר ושל ה-Wicca

Pink Bitch 2

New member
לא מפלה

סתם תוהה על קנקנו של עניין שנשאר פתוח אז בעברית (כי אני לא משלבת עברית ואנגלית): נשים: מכשפות גברים: מכשפים (?) ובאנגלית: נשים: Witchs גברים: כנ"ל?

למעלה