שאילתא בנושא סיור כתובות

שאילתא בנושא סיור כתובות

עדיין לא זכינו לקבל תשובה מקצין מילואים ראשי בנושא סוגיית הביטוח ואי התגמול בעת ביצוע סיור כתובות. במקביל פנו ראשי בלת"מ ליו"ר ועדת החינוך בכנסת, ח"כ אילן שלגי, שנענה לפנייה ושאל את שר הביטחון: "חיילי המילואים נקראים בצו לשירות מילואים לביצוע סיורי כתובות ללא הליך חיול וללא תגמול". 1. האם חיילים אלה מבוטחים על ידי הצבא? 2. מדוע הצבא לא מתגמל חיילים אלה על הזמן וההשקעה? 3. באם אין כל תגמול, האם לא נפגעת המוטיבציה של החייל לביצוע משימה זו כהלכה? 4. באם אין כל תגמול, האם אין כאן ניצול לרעה של חיילי המילואים? בשבועות הקרובים תינתן תשובתו של שר הביטחון מעל בימת הכנסת ואנו נפרסמה.

פלסטיק

New member
אני מקווה שהלחץ הזה יואיל

כי אם לא רק סירוב גורף לסיור כתובות יפתור את הבעיה

אין ביטוח - אין סיור כתובות

אם אין ביטוח ואין תגמול אין שום סיבה שנבצע סיור כתובות. לא דואגין לי ולמשפחתי אם אפגע, אני לא אעשה יותר סיורים.

פלסטיק

New member
אין חיול - אין סיור כתובות

אני עדיין לא מבין איך צה"ל יכול לפקוד על אזרח לעשות פעולות, מאיפה הסמכות. אם יש חיול השאר כבר מטופל, יש ביטוח ויש שכר

כנראה משום שיש חוק מתאים שמאפשר זאת

בו'נה ושאף אחד לא יחשוב שאני בעד הדבר הזה!

פלסטיק

New member
אבל עדיין יש שאלה של סמכות

אם אני לא מציית לחוק הזה, הסמכות של מי לשפוט אותי? אם זה בית משפט צבאי יש בעיה, אם לא אז אני יותר רגוע

לעניות דעתי

מדובר באי מילוי הוראה שניתנה ע"י מפקד\ת מתוקף סמכות שהוענקה לו בחוק שירות הביטחון, ולכן המשפט יהיה בדין משמעתי. אני יודע שתשובתי תרגיז רבים וטובים מגולשי פורום זה. זה מרגיז גם אותי, אבל מה לעשות? לצערי, יצא גם לי לציית להוראה כזאת.

z i v1

New member
קבל את "תשובות" שר הבטחון.

1. באם יוכח שאכן קרתה תאונה בשעת ביצוע הסיור כתובות, אין ספק שהצבא יטפל במיקרה כמו בכל מיקרה של תאונה בשעת מילואים. ( לך תוכיח שהתאונה ברחוב קרתה בהקשר של סיור כתובות כאשר אתה בתלבושת אזרחית ונוהג במכונית פרטית שני רחובות מהבית שלך). 2. הסיור לא מבוצע על חשבון שעות עבודתו של האזרח ועל כן אינו זכאי לתשלום על הפסד שכר ( בלה....בלה....בלה.....בלה....). 3. אין לי ספק שחיילי המילואים מבצעים את עבודתם במסירות בכל עת שהדבר נידרש למען בטחוננו.( פראיירים לא מתחלפים בגלל חוסר תשלום...) 4. החוק לא מחייב על תשלום במיקרה כזה. במסגרת שינוי חקיקה לטובת אנשי המילואים אולי יש מקום לבחון גם את הנקודה הזאת ובתאום עם משרד האוצר לנסות לבדוק את המשמעויות התקציביות של זה. בוא נבדוק ביחד את תשובות שר הבטחון ונראה עד כמה הם יהיו קרובים לנאמר לעי"יל. ועכשו קצת רצינות: מדוע אינכם מוכנים לפרסם את הסעיף שעל פיו הצבא רשאי לדרוש מאזרח לבצע לו עבודת כפייה ובלי תגמול?

פלסטיק

New member
עוד אוכל חינם, שר הביטחון

לפחות בנושא המילואים: 1. "אין ספק" - בטח בטח, כאילו מעולם לא שמענו הבטחות מופרחות באויר בצבא 2. קשקוש מקושקש, שישלח את אישתו בשעות הערב לשטוף מדרגות אצל שר האוצר בחינם. שילך העורב אל הזרזיר. 3. חיילי המילואים אכן מסורים לעבודתם, לגבי שר הביטחון יש ספק לגבי מסירותו 4. החוק לא מחייב אזרחים לקבל עבודה מהצבא (ובחינם). "אולי יש מקום לבדוק משמעויות תקציביות"? הלו? כאילו שר הביטחון לא אמור לעסוק בתקציב משרדו? אני בטוח שאת הרכב שלו ושל בכירים אחרים הוא לא שכח לתקצב

TJSBZ

New member
סליחה, פלסטיק, מה אשתו אשמה?

שהוא עצמו ילך לשטוף רצפות!!!

maoz9

New member
שוב פעם דופקים את שירלי...

מה קורה פה? איך שירלי תמיד מרגישה שדופקים אותה, למרות שכל מה שעשתה עד היום מסתכם באפס לטובת בטחון המדינה. אם שיעור הפוקאצ'ות, אבדנו מראש ואפשר כבר לפנות את תל-אביב חיפה בתוספת לגוש קטיף.

TJSBZ

New member
דוקא אותי לא דופקים הפעם

אלא את אשתו של נשוא הערצתך, גאון הדור, שאול הגבר-גבר. אגב, מעוז, מה אתה עשית "למען בטחון המדינה" שאתה כל כך מתהדר ומתהלל ומנופף נוצותיך?

פלסטיק

New member
צודקת, שיתחלפו בתפקידים

אני לא בטוח לגבי איכות שטיפת הרצפות שלו אבל אני בטוח שאישתו תהיה שרת ביטחון מוכשרת יותר ממנו

בחוק שירות ביטחון

נוסח משולב 1987 ניתנת הזכות לשר הביטחון באופן כללי. אני אבדוק את הסעיף המדויק ואפרסם כאן. כמו-כן, למרות הסעיף יש סיכוי גבוה שנעתור לבג"ץ.

z i v1

New member
אני גם מחכה וגם מצפה.

לראות בדיוק את נוסח הסעיף בחוק שעל פיו יש רשות לשר הבטחון והצבא עושה בו שימוש נרחב ובלתי מוגבל גם בלי מצב בטחוני המחייב את זה. מחכה לראות אותו כלשונו.

אני בבעיה

נשלח אלי צו לסיור כתובות (בנוסף למילואים קרביים שאני מבצע,וגם ברצף של 12 שנה) מצד אחד אני מחשיב את סיור הכתובות כחשובים בזמן חירום, רק ששם למעלה לא רואים כך את חשיבותם, ולא מוכנים לחייל אותי, לבטח אותי, ולתגמל עבור אותם שעות. הם בטוחים שאם אני מבצע כל מילואים ללא תנאים מעל לעשור בכל מקום נידח, אז מה זה כבר סיור בזמני הפנוי מבלי לבטחני , מבלי לחייל, ומבלי לשלם. אם הם מחשיבים את סיורי הכתובות בעדיפות נמוכה שכזו, איך אני אמור להתייחס לסיור הכתובות?? ברגש האחריות לבטחון המדינה מה שטבוע בי ובכל חייל מהיום הראשון? או ברגש האחריות לי ולעתיד משפחתי? מה אני כבר מבקש שתבטחו ותתגמלו אותי לכל צרה, למשימה שאתם הטלתם עלי? מצפה לתשובות.....

asaflevi1

New member
קרא בעיון את עצתי

א. שב על הישבן וכתוב מכתב לקצינת הקישור שאתה מבקש עוד לפני שאתה עושה את סיור הכתובות, את הסעיף בחוק על פיו אתה צריך לעשות את המטלה הזו. שנית בקש התייחסות לנושא הביטוח אם קיים כלל, שלישית בקש אסמכתא בה מצויין שאתה מקבל תשלום על כך. הודע להם מפורשות שעד שאתה לא מקבל תשובה בכתב!! (האמן לי, היא לא תגיע...) אתה לא עושה שום סיור כתובות. היה לי אותו מקרה כשלך, פניתי בהתאם והלה ירדה ממני לגמרי. בהצלחה אסף

z i v1

New member
מצטרף לכל הנאמר.

קצינת הקישור שלי עדיין מחפשת את הסעיף בחוק שעל פיו היא יכולה לפקוד עלי לבצע סיור כתובות בלי חיול. ( אגב, הודעתי לה במכתב שאני זקוק גם לרכב לביצוע הסיור כי לא כל הכתובות הם "מתחת" לביתי).

ניר נגר

New member
מצטרף לכל מילה ומילה המינימום

הנדרש ממדינה ששולחת אותך למשימה כלשהיא היא לבטח אותך...

ניר, ברוך שובך

ושלא יטעו אותכם, המלצה לאגף השיקום היא לא הכרה אוטומטית כנכה\בביטוח, כנכה צהל (ומשרת עדיין שירות מלא במילואים קרביים) שבעתי המלצות מומחים, עד להכרה בפציעה שאירעה בשירות פעיל גם מהסוכן ביטוח שלי אני מבקש את הפוליסה חתומה ומאושרת

למעלה