שאילתות נכונות

ezaton

New member
שאילתות נכונות

אולי בגלל שאנחנו חלאות המין האנושי, ואולי בגלל שאנחנו קנינו את הידע שלנו (או את רובו, לפחות) בהרבה דם, יזע וקריאה מאומצת (ולכן יש לנו משקפיים?) אנחנו נהנים לפתור בעיות (הצגת יכולות?) אבל לא אוהבים לענות על שאלות שכרוכות בקריאה מינימאלית. אנחנו קנאים לידע, ולדרך השגתו. לא נגיד: "שנה את הערך בשורה השניה ל 30". נגיד:"קרא את המידע של פקודה XYZ!" חלאות, זה מה שאנחנו. אולי יש מאחורי זה משהו. אם נענה בתשובה הראשונה, יבוא השואל, וישאל:"ואיך אני מבצע טרמפפו ב XYZ?" ושוב נענה לו שורה אחר שורה, ושוב ישאל, ובכך גם לא ילמד (אלא איך עושים תרמפפו ב XYZ) וגם לא ידע לעזור לאחרים. זה לא שאנחנו מתקני עולם. אנחנו לא. אנחנו הרבה פעמים אנשים שזמנם יקר להחריד, או שתאוות הידע שלהם, מעורבת בגאווה על השגיות מסויימת לא מאפשרת להם לתת תשובה קלה. אולי כמו אב שרוצה שהילדים שלו יתקדמו קדימה, וילמדו, ואם תענה להם על כל שאלת כפל, לא ילמדו את הלוח המפורסם, ולא ידעו אחר כך לפתור בעיות כפל פשוטות בעצמם. לא מתוך שנאה האב הזה לא עונה, אלא מפנה אל לוח הכפל, אלא דווקא מתוך ההיפך - דאגה ורצון לדחוף למצויינות עצמית דרך למידה עצמית (אולי הוא לא יגיד את זה בדיוק ככה, אולי הוא יגיד "אין לי זמן", אבל אנחנו יודעים באמת למה הוא מתכוון). אנחנו, בדרכנו, כאלה. אם נתקל השואל בבעיה קשה (שאף רבים מהעונים והמומחים בפורום ובכלל יגרדו בפדחתם ויפלבלו בפליאה) נשמח לחקור ולבדוק ולנסות לשחזר ולפתור את אותה הבעיה (בגבולות הזמן והמקום, שהרי רובנו לא ירכיבו מחשב רק כדי לבדוק בעיה עם סקריפט מסויים בתנאים אלה ואלה, או שאולי כן...). ברם, אם אותו חדש לעולם הלינוקס ישאל על אותו טרפפו ב XYZ, שהרי תשובה עניינית, אם כי תקל עליו בטווח הקצר, לא תעזור לו להתמודד וללמוד את אותה מערכת כביכול עויינת (ואילו היום אני נלחם כנגד שימוש במיקרוסופט כשרתים) ועונים (ואנחנו עושים זאת, אם כי לעיתים בקוצר רוח, כאותו אב אוחז עיתון אחרי יום עבודה) בצירוף ארבע האותיות, ומשלחים את השואל לדרכו. ואין אנו עושים כך מתוך כוונה להרע, אלא ההיפך - יקרא נא המידע, וילמד, ויתמודד עם הגדרות (ובהמשך אף תקלות) קשות בהרבה, ובסך הכל, תחושת ההישיגיות לטווח הארוך גדולה יותר מאותה הקלה של רגע, והזדקקות במשנהו. אנו מתנצלים על חוסר הסבלנות לעיתים, זה קורה, אם כי הכוונה לעולם לא אישית נגדכם, שואלים יקרים. אנחנו קשים רק כי אנחנו מנסים לקדם אתכם, השואלים, לעבר "עצמאות" בתחום אותה מערכת הפעלה לה אתם זרים. אנחנו שם אם תצטרכו. שאלה שתמיד נשמח, אגב, לענות עליה (וההיסטוריה, אפילו בפורום הזה מורה שרבות התשובות לשכמותה) היא היכן ניתן למצוא מידע על... מברככם בבואכם לקהילה החמה והדורשת הזאת. שלכם, Ez

הראל

New member
ולמה לא לכתוב בעברית פשוטה ? ../images/Emo61.gif

לשלוח מישהו לקרוא באיזה FAQ או MAN, שאיזה "אביר לינוקס" כתב באנגלית קלוקלת, שורות מלאות מונחים שלא ניתן למצוא אותם במילון, זו ממש התעללות. אתה שוכח שפונים אליך אנשים שנולדו אפילו אחרי תקופת ה- DOS. אנשים שלא ראו אפילו BATCH מימיהם. הם גדלו על מערכת סגורה של "מיקרוסופט" עם "איקונים". מעולם לא ראו "סקריפט". ורובם חושבים שמי שיודע VB הוא מתכנת דגול. במקום להתעלל באנשים הללו, שבמקרה מצאו איזה דיסק של לינוקס ישן. ולנפנף אותם כלאחר יד (ואחר כך עוד לחשוב שעזרנו להם). אולי עדיף להקדיש עוד כמה דקות ולהסביר לפעמים את ההגיון שמאחרי השורות. רצוי לדבר איתם בעברית פשוטה המובנת לכל נפש. עם הזמן, כאשר יתאקלמו במערכת, יתחילו כבר מעצמם לחפש תשובות בכל ה- XYZ. גם בלי שתשלח אותם לשם
זוהי עוד סיבה שאני מאד מעוניין לעזור בתרגום ה- MAN ללינוקס. לא בגלל שאני מומחה, אלא בדיוק להיפך. בגלל שאם אני לא אבין משהו, על אחת כמה וכמה שאחד שלא ראה לינוקס מימיו לא יבין...

ezaton

New member
תופתע

אבל ה man כתובים בשפה טובה, והם לא פשוטים, אבל ברורים. ה howtos עצמם, לפחות כל אלו שבהם נתקלתי (כמעט כולם, אני חושב) כתובים טוב למדי, וברור. ה mini-howtos קצרים ולעניין. אם אתה יודע אנגלית, אתה בסדר. ה FAQים היחידים שכתובים בשפה קלוקלת, אם בכלל, הם אלו בעברית. Ez

למעלה