צר לי אבל אני לא מבינה מה לא בסדר בבחור?
בן 24, שרוי בלבטים והרהורים לגבי העתיד שלו. לומד לתואר ראשון באוניברסיטה, "לא מועיל" או "מועיל", מה זה משנה? הוא לומד, הוא רוכש השכלה ותמיד אפשר להמציא את עצמך בכל תחום (מדברת מניסיון), מקסימום עושים הסבה או ממשיכים לתואר שני, הבנתי ממך שזה מה שהוא שוקל לעשות. "מחפש מה ללמוד לתואר שני" - אני ממש מופתעת מהדברים שאת כותבת
את באמת חושבת שכל בן 24 בישראל מחפש מה ללמוד לתואר שני?
תסתכלי מסביבך, הגיל הממוצע של התחלת תואר ראשון זה 24 במקרה הטוב, והוא בגיל הזה כבר מכוון לתואר שני, מה שמעיד על כך שהוא הרבה יותר זריז מרוב האוכלוסייה בחברה שלנו (ישראל, חשוב להשוות לחברה שבה אנו חיים אין ברירה) הוא הרבה יותר מפוקס בעיניי ממרבית בני ה-24 בישראל, וזה בשונה מאיך שאת התרשמת ממנו "עפיפון", זה לא נכון, עפיפון בגיל 24 היה חושב על תואר שני? לא נראלי, עפיפון בגיל 24 זה איזה סטלן שרוקד כרגע באיזו מסיבת טבע בהודו, מסומם ומחפש את עצמו- זה עפיפון.
אז אחרי שהעמדנו את הדברים על דיוקם.
אני לא מבינה מה מרתיע אותך בגבר שמתלבט ? זה בסדר להתלבט, זה חלק אינטגרלי מהחיים ובעיקר בשנים הראשונות של גיל ה-20, זה גיל מאוד מאוד קשה מבחינה חברתית, יש המון ציפיות בגיל הזה, זה גיל מאתגר וקשה, זה גיל של צומת דרכים, בחירות והחלטות קשות, את קשה מדי איתו.
"חושב על החיים כל הזמן" , תראי לי מישהו שלא חושב על החיים כל הזמן?
תראי, אם את לא רוצה להיות איתו אז לא בכוח אבל לא מהסיבות שאת מציגה כאן, כי אני לא רואה משהו לא בסדר בבחור הזה, להיפך, אני חושבת שהוא ממש בכיוון הנכון .
"מה ייצא או לא ייצא ממנו" -
תרשי לי להתייחס לציטוט הזה ולספר לך שאני הייתי במצב זהה לשלו
למדתי משהו שכל חבריי כינו כ-"לא מועיל".
ועכשיו אני בגילו של הבחור שלך, ואני עובדת בתחום שלמדתי, עם כמה שקשה למצוא בתחום הזה עבודה, עשיתי את זה! , אפילו עומדת להיות מקודמת, נהנית מתנאים מאוד טובים- טיסות לחו"ל, קורסים והשתלמויות, טלפון נייד, לפטופ ובהמשך אולי אפילו רכב, ומתפקיד איכותי ועם סטטוס גבוה, המון אחריות והשפעה, בנוסף אני ממשיכה לתואר שני, גם אני בהתחלה לא נסגרתי על האם להמשיך בכלל ואם כן אז לאיזה תואר, אבל הנה נסגרתי על עצמי,
וכל אותם אנשים שתהו עליי "מה ייצא ממנה", הם , בינתיים, כמה שלבים מאחוריי.
המסר הוא- זה לא מתפקידנו לשפוט אנשים ולהחליט מה ייצא מהם או לא ייצא מהם, אם הוא חתיך כמו שציינת ומשכיל ובחור נפלא, אז סורי, אבל זה נשמע כמו השלמות בהתגלמותה, לאן יש יותר מזה? בגיל כזה צעיר?
למה הציפיות שלך ממנו כל כך גבוהות, תזכרי שהוא בסך הכל 3 שנים מעליך, זה כלום! 24 זה כלום!
הדרישות שלך ממנו הן דרישות שצריכות להיות מאדם בן 30 מינימום, תזכרי שהוא רק בן 24 ומה כבר הוא יכול היה להספיק? את המקסימום שניתן הוא עשה והספיק.
אולי גם לו יש משהו בך שלא מוצא חן בעיניו, אז מה? תמיד יש ותמיד יהיה, אף אחד אינו מושלם.