שאלהההההההההההההההההההה

avva

New member
שאלהההההההההההההההההההה

אדם אשר עבר תאונת דרכים ונפגע בראשו ומצד שני קרע גם את עורק הפמורלי הסימנים שיהיו לאותו אדם הם: סימני פגיעת ראש(דופק איטי בחילות והקאות וכו&rsquo או סימני הלם (דני מצץ ז’ או דניס מצצה כחול או לא יודע איך שאתם למדתם)

bamba 19

New member
אז ככה

לפי מה שאני זוכרת מהתאר"ן בהתחלה יהיו סימני פגיעת ראש ולאחר מכן סימני ההלם יהיו העיקריים . מקווה שזה נכון................

avva

New member
זה בערך מה שהיה זכור לי

אותנו לימדו בתאר''ן סימני הלם יותר ''חזקים'' מפגיעות ראש כלומר אם יהיה של פגיעת ראש ופגיעת הלם סימני פגיעת הראש לא יורגשו הבעיה שעכשיו שמעתי הסבר דיי יפה השולל טענה זו

avva

New member
והנה הסבר בקצרה:

שסימני פגיעת ראש גוברים מכייון שהלחץ התוך גולגולתי חזק ומה שעוד כל הקטע של גזע המוח שלוחץ על מרכז הנשימה ובכך מאט את הדופק ובכך גם אם האדם יהיה בהלם אז סימני פגיעת ראש יגברו

BenCarmon

New member
אממ

אם היית שואלת אותי לפני שנה הייתי אומר לך ברור שסימני הלם יגברו על סימני פגיעת ראש.. אבל אחרי קצת לימודים מגלים שאין חוקי ברזל .. שאין תמיד ואין אף פעם ברפואה ובאהבה... סימנים יהיו סימנים משולבים.. אם את שואלת מה החולה (כן פצוע הוא חולה טראומה מסתבר) יהיה טאכיקארדי או ברדיקרדי... היפר או היפוטנסיבי.. אז זה כבר תלוי במצב שלו... חולה בשוק קשה לא יכול להיות יותר מידי היפרטנסיבי כי פשוט אין לו מספיק דם לזה.. אפשר פשוט לראות הכל .. אין חוקים.. החולה יכול להראות תמונות שונות ומשונות..

avva

New member
ועזוב אותך אפשר

ועזוב אותך אפשר ליראות הכול אני מדבר תיאורטי

סימני הלם יגברו.

אני מסכים עם בן, אבל אם אתה מחפש תשובה לרמת קורס 60 אז זה מה שמלמדים.

למעלה