שאלהה..

שאלהה..

שלום!! נתנו לי עבודת הגשה בג"ג ויש שם שאלה: הסבר כיצד הגשר הבין יבשתי הטביע את חותמו על המזרח התיכון. לא מצאתי בספר ולא מצאתי באינטרנט. עזרה ? תודה..

ומאיפה אני אמורה בדיוק

להשיג את הספר הזה ? לא הולכת לקנות ספרים קניתי מספיק בזמן האחרון...

את שאלת ואני הצעתי

כמובן שאינך חייבת לקנות. מעבר לכך את יכולה למצא בספריות.

הילי18

New member
שאלה

"גשר בין יבשתי" את מתכוונת העובדה שהוא מהווה גשר בין 3 יבשות?

הילי18

New member
תשובה

אוקיי, זו התשובה שלי, אני מקווה שהיא מתקשרת לשאלה שלך:) הנה- המזה"ת מקשר בין 3 יבשות- אירופה, אסיה ואפריקה. יש לו חשיבות - מהבחינה שהוא מהווה צומת יבשתי- הוא מחבר ביבשה בין אירופה , אסיה ואפריקה. בעבר היה דרך מסחר מפורסמת-"דרך המשי"-אשר חיברה בין סין לבין אירופה. בדרך זו הובילו משי ואבקת שריפה מסין למערב. נרך נוספת(שלה הייתה שימוש בעבר) - היא דרך הים ("ויה מאריס") - אשר חיברה את עירק, סוריה, ארץ ישראל ומצרים. (במלחה"ע ה-2, רומל הגנרל הגרמני רצה לכבוש את א"י מכיוון מצריים, בדרך זו). עוד חשיבויות של המזה"ת של עצם היותו "גשר בין יבשתי" הן- המזה"ת מהווה צומת ימי- סביב המזה"ת מצויים 5 מעברי ים חשובים: תעלת סואץ, מיצרי הבוספורוס והדרדנלים , מיצרי הורמוז, ומיצרי באב אל מנדב. (אם תסתכלי באטלס תבחיני בעובדה כי כל אחד מהמיצרים הללו מחברים בין ימים או אוקיינוסים גדולים בעולם). המעצמות הימיות של אירופה השתדלו במאות ה-18 וה-19 לחסום את דרכה של רוסיה לים התיכון "הים החם", כל גם קרה בתקופת "המלחמה הקרה" 1945-1990. דרכי המעבר הללו מהוות מוקדי מתיחות בין מדינות במזה"ת.-כמו למשל- חשיבותם של חלק מהדרכים, כנתיב הובלת הנפט מהמפרץ הפרסי. צומת נוסף ואחרון , הוא הצומת האווירי: בצפון המז"הת עוברות דרכי האוויר הקצרות ביותר המחברות את אירופה עם ארצות דרום מזרח אסיה, ועם אוסטרליה וני-זילנד. כמו כןף עוברים במזה"ת קווי אוויר חשובים לאפריקה וכתוצאה מכך הפכו- קהיר, אבו דבי וטהרן לנמלי תעופה מזרח תיכוניים בעלי חשיבות בינלאומית. אני מקווה שעזרתי לך, ושהתשובה מתאימה לשאלה שלך:) הילה

למעלה