שאלה אודות פורמט קורות חיים

ari2b

New member
שאלה אודות פורמט קורות חיים

שלום לכם, תחילה - הצגה עצמית. אני עוקבת אחרי הפורום מספר שנים, בעיקר דרך בעלי. אנחנו בשלב די מתקדם בתהליך (אפשר לומר) - לפני קבלת הזימון לבדיקות הרפואיות. ועכשיו לעניין. רציתי לשאול אתכם שאלה. אני מעונינת לשלוח קורות חיים למקום מסוים. ערכתי מעט מחקר ב-"monster". באתר זה מדברים על שתי רובריקות אותן יש לרשום בקורות החיים. אלו הן: career objective ו - summary of skills. אולם, לא ראיתי את אותן רובריקות בדוגמאות לקו"ח מוצעות באתר. רציתי לדעת, אם מישהו מכם יודע, אם אכן יש לרשום חלקים אלה בגיליון קורות החיים, במכתב פנייה, או שאולי אין צורך להזכירם כלל. בתודה ובהצלחה לכולכם, אריאלה.

yanivran

New member
השאלה היא מה התפקיד...

מה התחום ומהן שנות הניסיון. היום רוב ההמלצות הן לא להכניס את הObjective לקו"ח, כך שהייתי ממליץ שלא להכניס פרק זה, לעומת זאת - Summary of skills חיוני לעבודות טכנולוגיות.

ari2b

New member
חידוד השאלה בנושא כתיבת קורות חיים

תודה על התשובה. סליחה על ההתעקשות, אבל אשמח להבין: במקרה שלי, אני פונה למעסיק המפרסם את המשרות באופן כללי. כמו כן, ברשותי שני תחומים בהם אני יכולה לעבוד - הוראה (עיונית וחינוך גופני), ויעוץ חינוכי; יש לי יותר השכלה מאשר ניסיון מעשי רציף. לפיכך, ועל פי דברים שקראתי ב-monster, נראה לי שבמקרה שלי כדאי דווקא כן לכוון את המעסיק הפוטנציאלי לקריאת קורות החיים שלי על פי התחומים האלה או קרובים להם. מהנסיון - האם במקרה הספציפי שלי כדאי לי להשאיר או להשמיט את ה-career objective מהקורות חיים? אני חדשה בכתיבת קורות חיים בסגנון קנדי ולא הייתי רוצה לעשות פדיחה... תודה רבה על העזרה ומקווה שהטרחה מועטת, אריאלה. נ.ב.על אף שמדובר במקרה שלי - חשבתי שאולי יש מורים/יועצים אחרים הקוראים את הפורום והתשובה עשויה לעזור גם להם.

yanivran

New member
במקרה הספציפי שלך

כמה כללים חשובים בקשר לכתיבת קורות חיים כאשר מדובר ביותר מתחום אחד שבו את עוסקת. התאימי את הקורות חיים לדרישות המעסיק, הדגישי את הדברים שנוגעים לדרישותיו. כלומר, במקרה שלך מדובר בתחומים דומים או חופפים, אבל עדיין אני מניח שיש צדדים שמעניינים יותר את המעסיק ואת צריכה להדגיש אותם יותר. לגבי אם להשאיר או להשמיט את הcareer objective זה אני אשאיר לאחרים שעוסקים בתחום ההוראה, לי קצת קשה לדעת, אבל בתחום שלי אמרו לי שעדיף להוריד את החלק הזה. חשוב לא להכניס פרטים אישיים (מין, גיל, תאריך לידה, ילדים, נישואים וכו') בקורות החיים. לא להתקמצן בפרטים מקצועיים, בארץ נהוג לכתוב בנקודות מתומצתות, בקנדה לא... פרטי את כל מה שעשית בתחום המקצועי, כל תעודת הוקרה שקיבלת וכל ארגון שהשתתפת בו באופן פעיל. בהצלחה.

ari2b

New member
תודה רבה מאוד

תודה רבה מאוד והצלחה לכולנו

למעלה