שאלה אוילית למי שעוסקים באנתרופולוגיה/סוציו.

שאלה אוילית למי שעוסקים באנתרופולוגיה/סוציו.

לצורך נקודה קטנה, ממש ממש קטנה, במאמר שאני מנסה לכתוב, אני זקוקה למספר משפטים על תרבות והמרכיבים היסודיים שלה. אני לא רוצה להכנס למחקר ארוך ומעמיק בשאלת "תרבות - מהי?", כי אין סיכוי שאצא ממנו בשנים הקרובות (בכל זאת, נושא אדיר מימדים), אלא רק לדעת מי הם חוקרי המפתח בתחום, ואם יש מאמר/ספר קאנוני שדן בשאלה הזו. אני יודעת שזה נשמע מאד "שנה א', עבודה סמינריונית", אבל מאחר וזו באמת נקודה שולית במה שאני כותבת, אני לא רוצה לטבוע בשפע מידע שהוא בוודאי מרתק, אבל יסיט אותי מהעיקר, ובכל זאת, רוצה לכתוב כמה מילים על הנושא.

d a p h n a

New member
אני לא מומחית בתחום בכלל

אבל בהקשר של היסטוריה תרבותית נוטים לפנות לאנתרופולוג קליפורד גירץ (Clifford Geertz) כאל מקור ידע חשוב בענייני תרבות, אם כי אני משערת שבימינו זה כבר קצת מיושן.

דווקא את גירץ אני כן מצטטת

אבל בהקשר מעט שונה, של "קהילתיות". לצערי, הוא לא ממש מתאים למה שאני צריכה בהקשר של תרבות (וליתר דיוק תרבות פנים-קהילתית, או פנים-מדינתית, פנים-ארגונית וכו').

NorthernStar

New member
מנסה לעזור

אחד השמות החשובים ביותר בתחום של מחקר התרבות הוא סטוארט הול (שעדיין אתנו), שעסק הרבה בשאלה של מהי תרבות, מהי תרבות פופולרית ומהן שמושיה במחקר. בשליפה מהירה, הול כתב מאמר בקובץ חשוב מאוד בשם Cultural Theory and Popular Culture, A Readerששווה קריאה באופן כללי גם בלי קשר. שמות נוספים של תיאורטיקנים של התרבות שהייתי ממליצה לקרוא (אנתרופולוגים והיסטוריונים): ארג'ון אפדוראי, אריק וולף, סידני מינץ (למרות שהוא עוסק בתופעות תרבותיות ספציפיות מאוד באזורים ספציפיים. מאוד מהנה לקרוא אותו), רוז'ה שרטייה, רוברט דרנטון, מישל דה סרטו, ואולי שווה לך גם לעבור על קלוד לוי-סטרוס (Strauss).

mummy

New member
מה שהיא אמרה

סטיוארט הול זה בייסיקס, קלוד לוי שטראוס, וגם מלינובסקי מהצד של אנתרופולוגיה קלאסית יותר. מכיוון קצת אחר אולי יתאים לך גם ריימונד וויליאמס, ונדמה לי שהכי מכולם זה בורדייה. אם את רוצה הפניות יותר ספציפיות תמסררי.

תודה!

אתחיל מהול (יש עוד אחד, אדווארד הול, שעוסק בתחומים קרובים יותר למה שאני עושה). אגב, מישהי מכן מכירה את הכתיבה של הופסטיד (Hofstede) על שונות תרבותית?

mummy

New member
אני לא

ללכת להתבייש בפינה? רק תגידי ואני שם

בואי, אני כבר שם

אחרי שלל השמות שלא הכרתי
.... שאשים מים לקפה? סתם, תהיתי אם עוד מישהו מכיר אותו מחוץ לשדה ה-uasbility ומערכות המידע, או שרק אצלנו שמו נישא ברמה.

eshco

New member
אני מכיר, אבל אני לא מישהי

מה השאלה בדיוק בלהכיר? הפרופסור שלמדתי אצלו נהג לכנותו הופשטדה מכווה שהאתר הזה יעזור לך.

מעניין אותי באיזה קונטקסט מתייחסים אליו

והאם הוא מוכר מחוץ לתחום מערכות המידע/מדע המידע. (המישהי, אגב, היה מכוון לאלה שעניתי לשאלותיהן. מישהו-אים מוזמנים לענות גם
).

eshco

New member
אני למדתי על המחקר שלו

בקורס בIntercaltural Management. הקונטקסט הוא ניהולי, תרבות ניהולית, המחקר הגדול שהוא ערך היה אם זכור לי נכון היה בחברת IBM, אבל הוא לא עסק במידע אלא בהבדלי התרבויות הניהולית. החוקרים שהוזכרו בקורס היו הול, טרומפנרס, ברמייר, גראהם, בונד, אדלר, אוסוניר ועוד כמה.

אכן, הוא לא עסק במידע

ובאמת נערך בסניפי IBM בעולם. אבל הוא משמש כיום בסיס המתודולוגי לעיצוב ותכנון ממשקי משתמש שאמורים להיות רלוונטיים בתרבויות שונות.

eshco

New member
לא רק

משתמשים במחקרו על מנת להבין את התרבות האירגונית וניהולית בכלל. לדוגמא, לפני יציאה לרילוקיישן, או ביצוע עסקים במדינה זרה. יחד עם המחקרים האחרים ניתן להבין את ההיבטים הניהוליים של תרבות מסוימת. ובעידן הגלובליזציה זה דבר חשוב מאד לא רק בתחום עיצוב מערכות מידע אלא בעיקר בתחום הניהולי-משאבי אנוש, שיווק וכל דבר שבו ישנה אינטראקציה בין אנשים מתרבויות שונות.שזה למעשה הכל...

אכן כמעט הכל...

דווקא בתחום של תכנון ממשקי משתמש לקח הרבה שנים להפנים את הרעיון שאין דין גרמנים כדין אמריקאים או יפאנים. אני מקווה שבתחומים אחרים זה קרה קצת יותר מהר...

mummy

New member
וואלה? לא ידעתי. שיהיה בשעה טובה לקלוד ../images/Emo13.gif

מעניין באיזה שלב הוא הפסיק לעקוב אחרי מדד הציטוטים שלו...

למעלה