אסור להכניס לאירופה כל מוצר מהחי, בשר או מוצרי חלב,
כל מזון אחר תלוי ברצון של פקיד המכס, אבל יש סיכוי שהוא יזרוק את הכל.
יותר פשוט שהיא תשלח לבן שלה רשימת מצרכים, או תקנה כשהיא תגיעה
ותכין לו אותם במקום.
יש סיבה מאוד טובה שאסור להכניס אוכל טרי/מוכן בבית/פירות/ירקות/וכדומה כמעט לאף מדינה בעולם.
הסיבה היא מניעת מחלות ומזיקים שיכולים לגרום לאסון אקולוגי במדינה אליה הוכנס האוכל.
 
ולא יכול להכיל חרקים שיעברו ממדינה למדינה או וירוס שיקטול מלפפונים.
החמצה בבית זה לתת לאורגניזם להחמיץ את המלפפון/גמבה/כרוב/זיתים. האורגניזם אילו חיידקים (טובים) שרצוי שיהיה כאילו גם במעיים של האדם. וגם הכל נמצא בתמיסת מלח ו/או חומץ.
אני לא מכיר חוקי העברת מזון, רק הסברתי מה התהליך של החמצה.
לא מתמחים בהחמצה ושאר סוגי עיבודי מזון.
הם פועלים לפי הכללים שנקבעו להם ואותם כללים מפורסמים לציבור.
סביר גם שאותם כללים יהיו מוגדרים בפשטות כדי שיהיה קל לנהוג לפיהם (לנוסעים) ולאכוף אותם (לשוטרים). אותו אילוץ של הגדרה פשוטה בהכרח מפספס כל מיני מקרים של מזון שדווקא אינו יכול להוות סיכון.
אבל אם לא מדובר במוצר שנסגר הרמטית במפעל שנמצא בפיקוח של משרד הבריאות ופיקוח וטרינרי, ועומד בקריטריונים שקבעה המדינה אליה אתה נכנס - פשוט אסור להכניס.
 
למשל...
לשוויץ מותר להכניס בשר בכמות מוגבלת לצריכה עצמית (בדקתי מולם);
לארהב אסור להכניס בשר וירקות אבל כן מותר להכניס דגים בכל מיני מצבי צבירה.
שווה בדיקה