לא אומרת שכל הפרעת אכילה היא אנורקסיה. ובמילים אחרות - דיברתי ספציפית על אנורקסיה ולא על "הפרעות אכילה". עכשיו ידוע לי נכון או לא? (וזו לא שאלה רטורית)
גם אני מדברת ספציפית על אנורקסיה. בדקתי שוב ובמפורש - וגם לחולות אנורקסיה נרבוזה (ולא רק בולימיה נרבוזה) יש לפעמים התקפי זלילה והתנהגות "מטהרת". ההבדל, היום, בין אנורקסיה ובולימיה הוא במשקל הגוף - בהגדרה, חולות אנורקסיה הן בתת משקל חמור ובבולמיה המשקל הוא בטווח הנורמלי או מעליו.
"...אנורקסיה נרבוזה היא הפרעת אכילה הגורמת לאובדן משקל משמעותי. מקור המונח ביוונית: αν-ορεγω = לא להושיט יד (לאוכל). הלוקים באנורקסיה נמנעים מאכילה ככל יכולתם...." "...תסמונת השונה מהאנורקסיה אך דומה לה היא הבולימיה...." "...בולימיה - הפרעת אכילה המאופיינת בהתקפי זלילה שאחריהם נעשה מאמץ להקיא..." מתוך WIKIPEDIA כמובן (http://he.wikipedia.org ) ולמה הכוונה ב"ההבדל, היום" - האם שינו את ההגדרה לאנורקסיה במהלך השנים? ואם כן, האם מישהו מכיר ויכול לרשום בקצרה את התפתחות ההגדרה במרוצת הזמן?
הגדרה מול וויקיפדיה מול ההגדרה שאני לקחתי מהריסון (אחד הספרים הכי נחשבים ברפואה פנימית)...
אני מניחה שה-DSM4 (הספר החשוב בפסיכיאטריה ופסיכולוגיה) יהיה אפילו יותר מדויק, אבל לצערי אין לי כזה. כיום - יכול להיות שהיה שינוי (אם למישהו יש גישה למהדורות קודמות של ה-DSM זה מקום טוב לבדוק בו) ויכול להיות שהכוונה היא רק לסייג את המשפט לתקופה שבה נכתבה המהדורה הזו של הריסון למקרה שישנו אותה בעתיד. אני לא בטוחה.
פשוט החלטתי שנגמור את הדיון בחוסר הסכמה. לאנורקסיה כאנורקסיה יש הגדרה ולדעתי היא לא מכילה תופעות אחרות של בעיות אכילה. זה נכון שלחולי אנורקסיה יש בעיות נוספות חוץ מחוסר רצון לאכול, אבל הן (כמה מפתיע) נוספות.
אגב, הרבה אנשים מתבלבלים וחושבים שלהמריץ את המטאבוליזם זה להגביר את מספר ה... פעמים שהולכים לשרותים. אני מקווה שזו לא הייתה כוונתך אלא ממש להמריץ מטבוליזם.