שאלה אוכל..

dariamorgen

New member
:0

אלה הדרכים היחידות? ועד כמה יעילה הדרך עם השזיפים? ולא, זה לא מתוך אנורקסיה

Blueberry Kiss

New member
לשלשל זה בעצם לאכול אבל למנוע

ממרבית האוכל להתעכל ולהספג בגוף. יש אנורקסיות שעושות את זה (לוקחות משלשלים) כדי למנוע עיכול ומכך גם - השמנה.

עד כמה שידוע לי (ולצערי)

אנורקסיות פשוט לא אוכלות כלום. הן לא אוכלות ורצות להקיא\לשלשל. (ושמועות אומרות שאותו הדבר תקף אצל אנורקסים)

moran f

New member
אז ידוע לך לא נכון

הפרעות אכילה באות בכל מיני צורות, ובהחלט יש אנורקטיות שמשתמשות בשיטות "טיהור" כמו משלשלים וכו'.

זה שיש הפרעת אכילה בשם אנורקסיה

לא אומרת שכל הפרעת אכילה היא אנורקסיה. ובמילים אחרות - דיברתי ספציפית על אנורקסיה ולא על "הפרעות אכילה". עכשיו ידוע לי נכון או לא? (וזו לא שאלה רטורית)

Blueberry Kiss

New member
אנורקסיות לא אוכלות, נכון.

אבל הרבה מהן מלוות את אי האכילה הזו גם בלקיחת משלשלים כדי "להפטר" גם ממה שהן כן אכלו.

moran f

New member
עדיין לא ידוע לך נכון

גם אני מדברת ספציפית על אנורקסיה. בדקתי שוב ובמפורש - וגם לחולות אנורקסיה נרבוזה (ולא רק בולימיה נרבוזה) יש לפעמים התקפי זלילה והתנהגות "מטהרת". ההבדל, היום, בין אנורקסיה ובולימיה הוא במשקל הגוף - בהגדרה, חולות אנורקסיה הן בתת משקל חמור ובבולמיה המשקל הוא בטווח הנורמלי או מעליו.

לא רק לי מסתבר...

"...אנורקסיה נרבוזה היא הפרעת אכילה הגורמת לאובדן משקל משמעותי. מקור המונח ביוונית: αν-ορεγω = לא להושיט יד (לאוכל). הלוקים באנורקסיה נמנעים מאכילה ככל יכולתם...." "...תסמונת השונה מהאנורקסיה אך דומה לה היא הבולימיה...." "...בולימיה - הפרעת אכילה המאופיינת בהתקפי זלילה שאחריהם נעשה מאמץ להקיא..." מתוך WIKIPEDIA כמובן (http://he.wikipedia.org ) ולמה הכוונה ב"ההבדל, היום" - האם שינו את ההגדרה לאנורקסיה במהלך השנים? ואם כן, האם מישהו מכיר ויכול לרשום בקצרה את התפתחות ההגדרה במרוצת הזמן?

moran f

New member
תשמע...

הגדרה מול וויקיפדיה מול ההגדרה שאני לקחתי מהריסון (אחד הספרים הכי נחשבים ברפואה פנימית)...
אני מניחה שה-DSM4 (הספר החשוב בפסיכיאטריה ופסיכולוגיה) יהיה אפילו יותר מדויק, אבל לצערי אין לי כזה. כיום - יכול להיות שהיה שינוי (אם למישהו יש גישה למהדורות קודמות של ה-DSM זה מקום טוב לבדוק בו) ויכול להיות שהכוונה היא רק לסייג את המשפט לתקופה שבה נכתבה המהדורה הזו של הריסון למקרה שישנו אותה בעתיד. אני לא בטוחה.

dariamorgen

New member
איזה דיון יצרתי

מצטערת :0 אני רואה שהסבירו לך את הקשר לאנורקסיה.

לא ממש...

פשוט החלטתי שנגמור את הדיון בחוסר הסכמה. לאנורקסיה כאנורקסיה יש הגדרה ולדעתי היא לא מכילה תופעות אחרות של בעיות אכילה. זה נכון שלחולי אנורקסיה יש בעיות נוספות חוץ מחוסר רצון לאכול, אבל הן (כמה מפתיע) נוספות.

strawberrys

New member
סתם עוד משהו שנראה לי יעזור...

תוכלי יחד איתם את אותם הירקות. אם את מגישה להם עגבניות ומלפפונים חתוכים, תשבי גם את לידם ותוכלי את אותו האוכל. ..ראיתי על זה פעם משהו בטלוויזיהP:

kacha

New member
חילוף חומרים יו

:) אני מנסה לברר על כל מיני מאכלים / משקאות שמאיצים את פעילות המטאבוליזם. התוכלו לעזור לי? תודה מראש :)

Blueberry Kiss

New member
קפה חזק (עם הרבה קפאין).

אגב, הרבה אנשים מתבלבלים וחושבים שלהמריץ את המטאבוליזם זה להגביר את מספר ה... פעמים שהולכים לשרותים. אני מקווה שזו לא הייתה כוונתך אלא ממש להמריץ מטבוליזם.

אווירוןןןן

או שיטה אחרת: לוקחים את האוכל ומקדישים כל נגיסה למישהו אחר. למשל: אחד לאבא, אחד לאמא, אחד לדוד יעקב

למעלה