שאלה! אולי זה לא קשור אבל בכל זה...

שאלה! אולי זה לא קשור אבל בכל זה...

מה הקטע של 666? יש אנשים שאומרים שזה מספר השטן ויש כאלה שאומרים שזה משהו אחר מה מסמל המספר?

The Exorcist

New member
מתוך הברית החדשה:

ספר התגלות פרק יג. "מי שבינה לו, יחשב נא את מספר החיה, כי מספר אדם הוא ומספרו הוא שש מאות וששים ושש." זה נותן לך את התשובה?

morning star

New member
אני נתקלתי בתאוריה אחרת

המצריכה משחק קל בגימטריא. הנוצרים (וגם היהודים, בחלק מן התקופה) נרדפו ע"י הרומאים, ביתר שאת בימיו של הקיסר נירון. לכן במחתרת , בכדי לא לנקוב בשמו של הקיסר, כינוהו 666 שהוא סכום האותיות של "נרון קסר". שלכם הנווד

The Exorcist

New member
לא מדובר בתאוריה

מדובר בפסוקים מהברית החדשה שמסבירים את כל הנושא. כמעט שכל פרק ההתגלות עוסק בנושא.

כרמית.

New member
כן אבל כיוון שהפסוק הוא חידתי

היו השערות רבות במהלך ההיסטוריה לגבי מיהי בדיוק החיה המוזכרת בחזון יוחנן. השערה מפורסמת נוספת היא שמדובר בנפוליאון, שכיבושיו זרעו טרור והרס באירופה. החישובים של ההשערה הזאת מופיעים אצל טולסטוי, למשל, בספר מלחמה ושלום.

The Exorcist

New member
נפוליאון זה לא הגיוני

התקופה רחוקה מידי. יותר הגיוני שזה אחד הקיסרים מאותה תקופה, כבר שמעתי תאוריה שמדובר ביהודה בכלל.

כרמית.

New member
מה זה קשור למרחק הזמן?

בברית החדשה לא מוזכר מתי זה יקרה ובכל תקופה יש מי שטוען שזהו, הוא מצא ומנסה "להלביש" את את החישוב על איזושהי שלא מוצא חן בעיניו. ההשערה על נפוליאון היא המפורסמת בין ההשערות ומלומדים ידועים רבים גרסו אותה באותה תקופה.

The Exorcist

New member
גם העלו השערה שזה היטלר

אבל אם הולכים לפי ההיגיון אז יש 2 אפשרויות: 1. מישהו חזה את העתיד 2. זה מישהו מאותה תקופה

morning star

New member
קצת סדר בכאוס

(אבל כאוס הוא כל כך כיפי!!! ופרקטלים הם כאלה יפים...). בספר "ההתגלויות" שנמצא בסוף הברית החדשה, מכונה ה"חיה" (BEAST) גם במספר 666. מספר זה יוחס לשטן (מאחר והוא בנצרות ה"אנטי" לאלהים וישוע). יש הטוענים כי בעצם זהו שם קוד גימאטרי לקיסר נירון (נרון קסר = 666) של המחתרות הנוצריות (אשר נרדפו על ידי הרומים). ספר התגלויות מדבר על נבואות לעתיד - עד אחרית הימים. כמו בנבואות אחרות, כל דור מוצאים מישהו או משהו שהנבואות מתאימות לו (כמו השוואת נפוליאון למספר 666 עליה דובר, והוא גם הושווה לאנטיכריסט השני המוזכר אצל נוסטרדמוס. השוואת היטלר ל-666 (איך עשו את זה?) וכן לאנטיכריסט השלישי של נוסטרדמוס, ומלחמת העולם השניה למלחמת גוג ומגוג). בקיצור - הנבואות כתובות בכזו צורה מעורפלת, שניתן להתאימן לתקופות רבות. שלך הנווד

The Exorcist

New member
נווד, אתה מכיר את הנושא?

אני מדבר על נוסטרדמוס, אתה אולי זוכר איזה נבואה שלו קשורה לנושא הספציפי של מלחמה שתתחיל באזור של ישראל?

morning star

New member
לא, לא זוכר.

אחד התרגומים מדבר על כך שהאנטיכריסט השלישי יגיע מאזור המזרח התיכון, אבל אני לא בטוח. שלך הנווד

כרמית.

New member
"התגלויות" בעברית זה "חזון יוחנן"

אני ממשיכה עם ההתעקשויות האבשלום קוריות שלי...

מי זאת החיה הזאת בדיוק? BEAST

למה הכוונה "חיה"? סתם חיה או עז שזה קשור לשטן או משהו...

The Wraith

New member
מדובר

בעז מאוד חמודה ובלתי מזיקה שמקום מגוריה הוא מקום מאוד תת-קרקעי, יש לה גוף אדם, כנפיים וכיוצא בזה. ואין לה שום קשר לשטן, אל תאמין לאנשים מרושעים שאומרים שכן רק בגלל שקוראים לה ככה.

כרמית.

New member
?????????

לפעמים אני לא יודעת אם אנשים הם סרקסטים או סתם... טוב, לא משנה. החיה - יוחנן ראה בחזונו (המתואר בחזון יוחנן) חיה שיוצאת מן הים. הוא מתאר כעין מפלצת בעלת שבעה ראשים, עשר קרניים ועשר כתרים. אחד הראשים נכרת, אך גדל מחדש. כל הפרטים בברית החדשה, כאמור בספר חזון יוחנן. ספר חובה לכל בן אדם משכיל.

morning star

New member
לי זה מזכיר את ההידרה...

כמו שעיבורה של מריה בידי אלוהים מזכיר לי כמה אגדות אחרות (לידת פרסיאוס, למשל). שלך הנווד

The Exorcist

New member
נדייק

"ראיתי חיה עולה מן הים, עשר קרניים לה ושבע ראשים; על קרניה עשרה כתרים ועל ראשיה שמות גדופים. והחיה אשר ראיתי הייתה דומה לנמר, רגליה כרגלי דב ופיה כפי אריה" אז הידרה זה לא ממש מזכיר.

למעלה