שאלה אולי פטתית

T a Z a

New member
שאלה אולי פטתית

אתם יודעים איך עשו את האפקט הזה במאטריקס, זה שיש את הקווים הירוקים של התוכנה יורדים כזה ואז לאט לאט הם הופכים להיות פרצוף של מישהו.. יודעים על מה אני מדבר? יש מצב?

moti80

New member
כן - עשו את זה בתוכנת תלת מימד

אז ככה - מבחינה טכנית זה מתבצע בדרך הבאה: בונים גוף תלת מימדי ממוחשב. הגוף הוא בעצם שקוף - לכן ניתן לראות דרכו את הסביבה. עכשיו, בונים מערכת חלקיקים - מליוני חלקיקים קטנים, כמו גרגרי חול לצורך העניין שנעים במרחב. החלקיקים האלו, נצמדים לגוף התלת מימדי תוך כדי תנועה, ככה שהתנועה שלהם היא בצורת הגוף. זה קצת קשה להסביר את זה במילים, אני מקווה שעד כאן הכל ברור. עכשיו, החלקיקים האלו - גם הם שקופים ומה שעושים, יוצרים מלא מלא אותיות ירוקות וזוהרות כאלו. ומגדירים בתוכנה שכל אות תיצמד לחלקיק כזה - כך, כל חלקיק נראה כמו אות. ובסופו של דבר יש לנו מלא אותיות שנעות על הגוף התלת מימדי השקוף ובעצם יוצרות את הצורה שלו. אם זה לא ברור - אוכל להכין דוגמה. אגב, אתמול נשארתי לראות אחרי הכתוביות של הסרט את הפרומו לסרט הבא... על מה ענייני נחתו בדיוק? היה כתוב במפורש שסצנות התלת מימד נעשו במאיה ורונדרו במנטל ריי :) (לא יודע אם זה אומר לכם משהו... אבל מי שזה צריך לעניין אותו - יבין...) זהו, יום טוב ושמח

matty

New member
ספציפית האפקט הזה

דוקא נראה לי דו מימדי, עם displace פשוט. אפשר לעשות את זה ב after effects בלי להסתבך יותר מידי

moti80

New member
אולי כשהאותיות רצות על משטח דו מימד

אבל כשהן רותו על גוף תלת מימדי או בונות צורות תלת מימדיות כמו בניינים ורחובות שלמים שיש שם בסרט - כולל דמויות של אנשים בתלת מימד, זה במאיה.

למעלה