שאלה אולי קצת טיפשית אבל:

שאלה אולי קצת טיפשית אבל:

הבת שלי בת שנה וחודש ועדיין לא עומדת והולכת לבד (כן הולכת מסביב לדברים). שמתי לב שבזמן הליכה כף הרגל הימנית שלה נוטה קצת כלפי חוץ (הרגל השמאלית ישרה לחלוטין). האם זה קשור לקלאב-פוט? האם בכלל יכול להיות מצב שמגלים בעיה ברגל רק בגיל שנה?

שלום לך רונילה היחידה

וברוכה הבאה לפורום. תרגישי חופשי לשאול "שאלות טיפשיות"... ק"פ הוא מצב מולד. יכול להיות שיש בעיה אחרת ברגל של בתך אך ק"פ זו לא בעיה ש"צצה" לה בגיל שנה-לפחות עד כמה שאני יודעת. אם לא בא לך להתרוצץ בין רופאים ואורטופדים, את יכולה אולי לנסות בתור התחלה להתייעץ באתרים של רופאים אורטופדים באינטרנט ולנסות לקבל מושג ראשוני. ולסיום: בעיני, כל שאלה שהורה מוטרד או מודאג ממנה היא שאלה לגיטימית. אם בלידות היינו סובלות גם כי צריך להוציא את התשובות לשאלות יחד עם התינוק... אי אפשר היה עלינו...

תודה רבה על ההתייחסות

הנפלאה. השאלה היא האם ייתכן ש"פספסו" בעיה ברגל? בכל מקרה אני ארוץ לאורתופד (אני הופוכונדרית נורא לגביה). תודה, ויום טוב

אהלן

מה זאת אומרת נוטה כלפי חוץ? האם המנח שלה כלומר הצורה שבה היא מניחה את הרגל היא לא ישרה אלא הרווח שיש בדרך כלל בין הרגליים שונה??? למה אני שואלת, כי רק עכשיו , לפני חודש לערך, תמיר התחיל ללכת אבל אצלו יש בעייה שבה הוא מניח רק מחצית מהרגל על הרצפה, הרגל השנייה בסדר. לפי מה שהבנתי ממך, באמת הרגל נוטה כלפי חוץ אבל ישרה על הרצפה, אז לדעתי, ברגע שיהיה לה יותר שיווי משקל, אני מאמינה שהיא תתקן את הבעייה, לא נראה לי שצריך להתערב ולדעתי, זה לא קשור לקלאב פוט.... מרגישה כאילו נתתי לך הצעות של רופאה בלתי מקצועית, אבל יש לי תחושה שלפי התיאור שלך, זה יהיה בסדר. תרגישו טוב אורית

גווניבר

New member
יכול להיות ש..

כשהילד מתחיל ללכת שמים לב לבעיות, שהיו קיימות קודם רק לא באו לידי ביטוי. גם אני חושבת שכדאי ללכת לאורטופד. אם יש בעיה, עדיף לטפל בה כמה שיותר מוקדם.

למעלה