שאלה אולי קצת נאיבית - אבל חשובה לי מאוד:

ml2019

New member
שאלה אולי קצת נאיבית - אבל חשובה לי מאוד:

ניסיון חיי עד כה הראה - שכמעט אך ורק אנשי מכירות
או אנשים שיודעים למכור - לא משנה מה לא משנה איך ולא משנה אם תיתן לזה
שמות אחרים - זה עדיין מכירה
הם אלה שמרוויחים הכי הרבה הכי מהר

ואני רק שאלה אחת:

מי שאין לו שום כישרון וזיקה ואהבה למכירות
גם יכול להרוויח כסף טוב והרבה
ואם כן
באיזה תחומים בדיוק ?

או שרווח כלכלי גבוה לעולם ישאר נחלתם של רק אנשי מכירות ?

paretomc

New member
השאלה מעניינת, התגמול לדעתי מגיע למי שמוכן ויכול לקחת סיכון

היכולת למכור חשובה מאוד, בין אם מדובר על לקוח סופי ובין אם מדובר על משקיעים, מנהלים, בנקים וכו'.
אבל הכסף הגדול באמת מגיע לאלה שיכולים ומוכנים לקחת סיכונים, והכשרון שלהם דווקא בתחום ניהול סיכונים.
&nbsp
לצערך, מי שיכול לקחת סיכונים גדולים, להשקיע בנדל"ן, בעסקים ובבורסה לטווח ארוך, בלי להבהל מירידות זמניות, הם אלה שיש להם הרבה.
אותם אנשים, בדיוק כמו כולם, לפעמים מרוויחים ולפעמים מפסידים, אבל יש להם זמן ושקט נפשי כדי לקבל את ההחלטות הטובות יותר.
&nbsp
אז אם חשקה נפשך ברווח כלכלי משמעותי עליך להשקיע, לקחת סיכונים מחושבים בהתאם ליכולת שלך לספוג הפסדים ובהתאם לידע שלך בתחומי פעילות שונים.
&nbsp

ml2019

New member
מה שאתה אומר זה שלהשקיע ולקצור הרבה יכול רק מי ש..

מלכתחילה יש לו הרבה...
ולכן גם אם הוא סופג הפסדים הוא עדיין לא כרך חבל על צווארו.
ואני שואל שוב עם עדכון מדויק יותר של שאלתי:

מי שאין לו שום כישרון מכירה וגם לא פרוטה בכיסו (פשוטו כמשמעו) יכול להרוויח כסף טוב או לעולם לא ?

paretomc

New member
כן. אבל....

הכל שאלה של סיכוי וסיכון.
העשיר רואה את הסיכונים אחרת מחסר הפרוטה. מבחינתו לאבד 200,000, או 2,000,000 שקל זה לא נעים אבל לא מזיז את סל המזון של המשפחה במילימטר.
מבחינת חסר הפרוטה, לאבד שטר של 200 ש"ח עלול להשפיע קשות על מצב הרוח.
&nbsp
אבל חשוב להבין - יכול אדם להיות בלי הרבה הכנסות ובלי הרבה נכסים, אבל כזה שההשפעה של אבדן של 200,000 או 20,000 או מיליון לא משמעותית לגביו - הוא לא פוחד, ההוצאה שלו לקיום לא גדולה, הוא לא אחראי כלפי אחרים ועוד ועוד.
מנגד יכול להיות אדם שיש לו 2 מיליון שקל בבנק, בית בבעלותו בלי משכנתא וילדים גדולים, ועדיין לסבול קשות מאובדן של 5,000 שקל בשכר דירה. זה לא רק עניין של כסף אלא גם של אופי.
&nbsp
כשרון מכירה הוא כשרון אחד מני רבים. אם תהיה מוכן לקחת סיכונים, להשקיע מזמנך, מרצך וכשרונך, לסכן את מעמדך בעיני חברים ומשפחה ולמכור את עצמך ואת העסקים שאתה מעוניין להקים, יש לך סיכוי להרוויח.
אם לא, אז פשוט צריך לחסוך.
&nbsp
הצמדות לנושא של כשרון מכירה היא טעות. זה לא תנאי הכרחי להצלחה ובטח שלא תנאי מספיק.
&nbsp
&nbsp

oneofus

New member
there ain't no free lunch

סיכונים וסיכויים הם שם המשחק בכל תחום.
לך תלמד עבודה סוציאלית 3 שנים ואולי תהיה לך תעסוקה ב 5000 שקל
לך תלמד להיות רופא 12 שנים ותוכל להרוויח סביר
לך תלמד כלכלה - ואח"כ לך לחפש עבודה.
אל תחשוב שמי שהצליח - לא היה מוכשר, וזה מעבר למזל. אני מכיר אנשים שבנו מפעל ב 10 אצבעות, היו שכירים ביום ובלילה בנו את המפעל!
אתה מזכיר לי שיר של ביאליק
http://shironet.mako.co.il/artist?type=lyrics&lang=1&prfid=166&wrkid=3148
אין להצלחה קיצורי דרך!

רווח גדול לעסק

הי
אפשר להרוויח בהרבה תחומים ולא רק מכירות
תראה משכורות בהייטק, בבנקאות, בשוק ההון וכד'

למעלה