שאלה ( או משאל) לחברי הפורום: ../images/Emo176.gif
לכל אחד יש צמח , עץ או שיח שהוא האהוב ביותר בגינה. כמובן, כמובן שאנו אוהבים את כולם אבל תמיד יש את היחיד והמיוחד ששמורה לו פינה חמה וייחודית בלב, מסיבות שונות. מהו הצמח (עץ) האהוב עליכם, ואם אפשר גם לספר קצת על הרקע לאהבה המיוחדת. ואני יתחיל: אחד הדברים שאהבתי ביותר בילדותי היה ריבת התפוזים של אמא שלי. היה לה טעם מיוחד, נימוח בפה, עשיר במרקם ופשוט משאיר טעם לעוד ועוד. כל נסיונותי, לשחזר את הטעם עלו בתוהו-לא עזרו שינויי המתכונים ועצות אשפי מתכוני הריבות. והנה, בגרתי ואני בעל גינה משל עצמי, ואחד העצים בגינה הוא : קומקוואט, הידוע בשמו העממי תפוז סיני. ואצלי הוא לא סתם תפוז סיני אלא: קומקוואט אגסי (הפרי גדול וכתום ומזכיר בצורתו אגס). לאחר היבול הראשון שנקטף, עלה בי הרעיון להכין מהתפוזונים ריבה. לקחתי את המתכון הפשוט ביותר ונדהמתי: עם הטעימה הראשונה צפה ועלתה בי הרגשת הילדות המתוקה של הריבה של פעם. אני לא יודע אם זה העץ, הפרי המתוק, אני, או הרגע אבל מה שבטוח, מאז שמורה לי פינה חמה בלב לעץ ה"אגסי" שלי... ומה איתכם, מהו העץ והסיפור שלכם?
לכל אחד יש צמח , עץ או שיח שהוא האהוב ביותר בגינה. כמובן, כמובן שאנו אוהבים את כולם אבל תמיד יש את היחיד והמיוחד ששמורה לו פינה חמה וייחודית בלב, מסיבות שונות. מהו הצמח (עץ) האהוב עליכם, ואם אפשר גם לספר קצת על הרקע לאהבה המיוחדת. ואני יתחיל: אחד הדברים שאהבתי ביותר בילדותי היה ריבת התפוזים של אמא שלי. היה לה טעם מיוחד, נימוח בפה, עשיר במרקם ופשוט משאיר טעם לעוד ועוד. כל נסיונותי, לשחזר את הטעם עלו בתוהו-לא עזרו שינויי המתכונים ועצות אשפי מתכוני הריבות. והנה, בגרתי ואני בעל גינה משל עצמי, ואחד העצים בגינה הוא : קומקוואט, הידוע בשמו העממי תפוז סיני. ואצלי הוא לא סתם תפוז סיני אלא: קומקוואט אגסי (הפרי גדול וכתום ומזכיר בצורתו אגס). לאחר היבול הראשון שנקטף, עלה בי הרעיון להכין מהתפוזונים ריבה. לקחתי את המתכון הפשוט ביותר ונדהמתי: עם הטעימה הראשונה צפה ועלתה בי הרגשת הילדות המתוקה של הריבה של פעם. אני לא יודע אם זה העץ, הפרי המתוק, אני, או הרגע אבל מה שבטוח, מאז שמורה לי פינה חמה בלב לעץ ה"אגסי" שלי... ומה איתכם, מהו העץ והסיפור שלכם?