שאלה או שתיים...

• פותח הנושא pif
  • פורסם בתאריך

pif

New member
שאלה או שתיים...

קודם כל שלום לכולם. דבר ראשון שרציתי לדעת הוא אם אין סכנה בחלימה צלולה. אנשים מתארים פה את החלום הרגיל כפעולה של התת מודע, ומצינים שבחלום צלול מתקיימת הערה של המודע תוך כדי החלימה. שאלתי היא אם לא מוטב להשאיר את החלימה במתכונתה הטבעית? האם מנוחה של ההכרה היא לא מטרת השינה? ודבר נוסף שאני מקווה שהבנתי נכון משרשור של הודעה על "איבוד הכרה" שמחלום צלול ניתן לעבור לחלום צלול נוסף, או לרגיל, או להתעורר. למה? למה חלום צלול לא נשלט לא יכול להסתים כשהחולם עובר משנת חלום לשינה רגילה, כמו בלילה נטול חלומות צלולים? אשמח מאוד לשמוע תשובות. חולם מעורפל, נתי.

Variety

New member
תגובה.

היי pif: בקשר לשאלתך הראשונה. לא ידועה לי על סכנה בחלימה צלולה. בקטע של עירוב התתמודע והמודע, זה לא נראה לי כל-כך בעייתי. אני יודע שבכל לילה, יש לנו מינימום של שעות חלימה שאנחנו צריכים. ולרוב, את כל החלומות הצלולים שלי שאני חולם בסופי שבוע, כשיש לי זמן לישון, אז ככה שהם תופסים חלק יחסית קטן מהשינה שלי. ודרך אגב, יש אנשים שחולמים רק חלומות צלולים, כל הזמן. זה בא להם בטבעיות. חוץ מזה, אצלי בחלומות. אם אני צריך חלומות רגילים, למרות שאני נכנס לחלום צלול, אז איכשהו המוח שלי יגרום לי לחזור לחלימה רגילה, ע"י איבוד המודעות (איבוד הכרה). ואז רק התת מודע "ער". אני מסכים איתך שהמטרה בשינה היא לתת להכרה מנוחה, או שזה גם לתת מודע. לכן אתה יכול להקצות זמן לחלימה צלולה. בקשר ל"איבוד הכרה", אני לא בדיוק יודע למה זה קורה לי. אבל זה מאוד קשה לי לשלוט בזה, שלא לאבד את ההכרה. יש שיטות לעבור מחלום צלול לחלום רגיל או להתעורר. אני כרגע חושב על השיטה שאומרים בקול רם "להתעורר"... חלומות פז, Variety-

ל-pif היקר: קצת סדר...

טוב, אז בהמשך לתשובתו של Variety, אני אנסה גם לתרום את תרומתי ולעשות קצת סדר בדברים... חלימה היא מצב שונה של תפישה. זה לא נכון שבמצב הטבעי החלומות אינם צלולים. זה כמו שאם היינו חיים במצב שבו אף אחד לא צריך ללכת ולכולם היו רגליים חלשות בגלל זה, אז המצב הטבעי היה שהליכה היא דבר קשה ולא מקובל. זה לא אומר שזה מצב רצוי. דווקא מאוד טבעי ורצוי ששהמודעות שלי, שלך ושל כולנו - תתפתח. אחד מהתופעות הטבעיות של התפתחות המודעות הינה שהחלומות שלנו הופכים להיות ממצב כאוטי ש"גדול" על המודע שלנו, לאוסף של כוחות ואפשרויות מדהימים לחלוטין. בקיצור, החלימה במתכונתה הטבעית והרצויה היא מצב של כוח; מצב של מודעות; מצב של ידע ועוצמה; מצב של התפתחות; זהו בית-ספר, מקום מפגש (כמו האינטרנט!) ומקום בילויים. אכן, יש אפשרות לשני חולמים להיפגש יחד בחלומם, באופן ממשי ומציאותי ביותר! זה גם מקום של מנוחה והחלפת כוחות. דווקא שינה בלתי-מודעת היא לעיתים מעייפת יותר. ככל שאדם מתפתח יותר, כך השינה שלו עמוקה יותר ועוצמתית יותר ומעניקה לו מנוחה עמוקה יותר, מחדשת את כוחותיו בצורה שלמה יותר וכולי. מאפיין נוסף של שינה כזאת היא שהחלומות שלה צלולים!!! אני רוצה להבהיר שני דברים חשובים מאוד: 1. אנחנו ממילא חולמים כל הזמן. החלום יכול להיות צלול או לא - זה לא קשור אל החלום עצמו אלא אל רמת המודעות שלנו בזמן שאנחנו חולמים אותו!!!! כלומר, חלום צלול איננו שונה מחלום רגיל. זה אותו חלום - ורק רמת המודעות שלנו היא השונה!!! כלומר, הסרט הוא אותו סרט - ורק הצופה יכול להיות מודע או בלתי מודע. המודעות של הצופה לא גורמת לשום נזק. להיפך!!!! וכמובן, אם מפעילים שליטה על החלום, אז משנים אותו, אבל זה לא יוצר שום נזק. להיפך!!! - בטווח הרחוק זה יוצר תועלת!!! 2. המדע מחלק כיום את השינה לשנת חלומות ולשינה ללא חלומות. זוהי חלוקת המדע - וזוהי כמובן טעות... זו לא תהיה פעם ראשונה וגם לא אחרונה שהמדע עושה טעויות. מזה אלפי שנים יודעים כל המורים והעוסקים באמנות החלימה, אפילו ברמתה הבסיסית ביותר, שאנחנו חולמים מרגע עצימת העיניים ברציפות וללא הפוגה. החלומות שהמדע מכנה אותם "שנת חלומות" הינם החלומות השטחיים יותר. השינה שהמדע מכנה אותה "שינה ללא חלומות" הינה שינה עמוקה יותר, שבה החלומות עמוקים יותר ומופלאים יותר. הם הרבה יותר רחוקים ממצב הערות ולכן כמעט ולא ניתן לזכור אותם או להביא אותם למודעות הרגילה של היומיום. מקווה שעזרתי במשהו, שלך, בן

pif

New member
מממ... מעניין...

תודה לכם קודם כל זה מסקרן כל כך כל הענין הזה האפשרות הזאת לקיים חלום צלול מעמידה בסימן שאלה, מבחינתי, את מטרת השינה. אפילו המדע עצמו טוען שיותר מהשינה החלימה היא זו שחשובה. ברור לי שחלום צלול הוא עדיין חלום, ושהחולם לא מסכן את עצמו באי חלימה. פשוט תהיתי אם המודעות לא אמורה לישון בעצמה. אני מתנצל אם אני מנדנד עם זה פשוט לא הרגשתי שנענתי בכיוון הזה. או קיי יש אנשים שחולמים חלומות צלולים לרוב ללא כל כוונה מצידם. זה לא הופך את זה לנכון. יש המונים שלא. ומעניין שזה גם לא קורא בצורה ספונטאנית יותר כשאנחנו ילדים. או שאני טועה לגמרי??? ובקשר לסעיף השני בתשובתך, בן, על חלימה מרגע עצימת העיניים, זה ממש סקרן אותי. המדע דווקא כן מתיחס לשינה ש"בין החלומות" ( השתמשתי במרחאות לאור מה שאמרת ) כאל שינה עמוקה יותר, ומוסיף ומספר שהגוף מבצע "דילול" של שינה לקראת חלימה. הוא פשוט טוען שברגעים האלה אינך חולם - עכשיו אני נזכר שמשהו בכוון נכתב גם באתר על חלומות צלולים, אני אבדוק. המדע מזהה שינה בעצם ע"י "התעוררות" ברישום של גלי המוח, ותנועת עיניים. שתי תופעות שלא מופיעות בזמן שינה ללא חלומות. אני אשמח אם תפרט עוד קצת בקשר לזה. ולמה העיסוק באומנות לחימה מעוררת מודעות לדבר הזה? ולמה העיסוק שלי באומנות לחימה לא גרמה לי לכך? מה אני עך כדי גרוע??? סתאאם. אצפה בקוצר רוח לתשובתך. אני מצפה בעצם לכל התשובות שלך בקוצר רוח. נתי

למעלה