שאלה או תהייה ואולי התייעצות......

קסנדרה*

New member
שאלה או תהייה ואולי התייעצות......

לאחרונה עזבו מרבית הותיקים ובפורום היום יש הרבה מאד כותבים חדשים, לפני הכל - ברוכים המצטרפים
ועכשיו לתהייה, האם התקנון המתנוסס בראש הפורום אינו בהיר דיו ? האם יחד עם הברכה "ברוכ/ה הבא/ה - יש לצרף את הקישור של התקנון ולהציע למצטרף החדש לקרוא ?? ועוד הרהור, לכל פורום צביון משלו, כמו גם בפורום הזה, ולאחרונה אני חושבת שהצביון בפורום מתרופף ואסביר למה הכוונה. השתדלנו עד היום לשמור על תגובות ענייניות ורציניות אשר כיבדו את הפורום וזיכו אותנו בחוות דעת מאד נעימות מצד משוררים ומבקרים שהזמנתי לביקור בפורום. הפורום גם התכבד באירוח של משוררים שקודם בדקו את רצינות הפורום והביעו את הסכמתם להתארח. נכון להיות הפורום לא כ"כ מצליח לשמור על מה שהיה ואתן דוגמא: תגובות כמו: בעיטה בבטן, התחברתי, זרמתי וכדומה, מה בינן לבין תגובה עניינית לשיר. או למשל מלים חסרות פשר כתגובה, או ריבוי אייקונים - מה בין אלה לבין תגובה עניינית ורצינית שתכבד את היצירה שנכתבה. ועוד, בתקנון כתוב במפורש לא להגיב ליצירה ביצירה, זה לא מקובל, תשומת הלב וההתמקדות בשרשור צריכה להיות אך ורק ביצירה של הכותב. אם נחליט לעשות תרגיל של שיר/תגובה - וזה רעיון נחמד מאד, אז נגיב זה לזה, אבל לא כנורמה. אשמח אם יהיה למישהו/מישהי מכם מה להוסיף, לשאול,, להע/איר או .... שבת שלום קסנדרה

israel or

New member
בוקר טוב! אני למשל אהבתי

את הרעיון שכתיבה (יוצרת) שלא עוברת על חוקי אבל לא מתאימה להגדרת הפורום תשורשר לפינת הכתיבה האחרת עדיף מאשר את ופרח תפנו את הכותב לפורום המתאים לו.

aiziq

New member
דעתי:

אני חושב שיש לצרף בהודעת ברוך הבא קישור לתקנון הפורום. גם השירשור של כל ההודעות שאינן יצירה כקבוצה אחת נראה לי מאד. אני גם בעד להפעיל יותר את אופציית המחיקה של תגובות שאינן הולמות את תקנון הפורום. במילים אחרות: את כל עבודת החקיקה כבר השלמנו - עכשיו צריך לאכוף ואם יש לגיטימציה מצד "תפוז" והוא מגבה את תקנון הפורום- אז לי כגולש אין שום בעיה עם זה.

GALI02

New member
דעתי בנושא

אני גם מרגישה שהפורום קיבל צביון פחות נעים משהיה, אני חושבת שחברים חדשים בפורום יכולים לתרום לאווירה בו אבל יכולים גם להעכיר במידה ואינם מקבלים עליהם את הכללים ואת ההתנהלות בפורום. אני בעד לצרף לינק של התקנון כדי להבהיר לכל המצטרפים את החשיבות שאנחנו רואים בתקנון ואז, במידה ולא מתאים להם, יוכלו מיד לעזוב (או כמובן לקבל עליהם את התקנון ולהישאר). הפורום הזה קיים לא מעט זמן ואני בהחלט חושבת שמי שמצטרף צריך לכבד את זה ולא לנסות לשנות דברים אלא להתאים את עצמו לצביון הקיים. כל מה שכתבתי תקף כמובן לכולם- חדשים וותיקים כאחד, התמקדתי בחדשים כי הם רבים בתקופה האחרונה.
גלי

GALI02

New member
עוד דבר חשוב!

בקשר לשינויים- אני בעד שינויים אם הם לטובה כמובן ואם נערכה הצבעה ולפיה החלטה- כל שינוי שלא נעשה בהחלטת הרוב פוגע בהתנהלות הפורום. דבר נוסף, הפורום, כמו כל יחידה חברתית אחרת, הוא בעל חוקים פורמליים (התקנון) וגם נורמות התנהגות בלתי פורמליות שכוללות דרכי תגובה ודברים נוספים (אי כתיבת תגובות כמו התחברתי, אהבתי ואחריהן אין פירוט לגבי מה בדיוק אהבתי וכ' וגם תגובות של ביקורת שלאחריהן אין הסבר. כמו כן ביקורות פואטית שמטעה את הכותב). נורמות אלו אולי אינן כתובות בתקנון, אבל מי שרוצה להשתלב בהצלחה בפורום צריך להיות מספיק רגיש כדי להתבונן ולהפנים אותן. ו...זהו

למעלה