שאלה אחרונה ואני אעזוב אותכם בשקט.. אילתור!

אלילאנה

New member
שאלה אחרונה ואני אעזוב אותכם בשקט.. אילתור!

טוב, היו לי המון המון שאלות כשהגעתי לפורום. אבל כמו שזה נראה אני היחידה בערך שכותבת, אז אני אפסיק להציק, חח.. אז שאלה אחת אחרונה (מקווה...) לגבי אילתורים, באילתור ידוע שצריך (או יותר נכון- מומלץ) לאלתר על הסולם שבו מנוגנת ההרמוניה. אבל יש גם עניין של לנגן לפני ההרמוניה, לא?! שבכל אקורד שמנוגן להכניס תווים ספציפים. לדוגמא באקורד FM זה יהיה פה,סול# ודו. או שזה לא עובד בדיוק ככה?! ואם כן, זה מוזר, כי אז זה בעצם לא בדיוק לאלתר כי כל הזמן צריך לחשב איזה תווים יתאימו פה יותר ואיזה פחות וזה פחות זורם..נראה לי..

יפתח מ

New member
מספר דברים.

קודם כל Fm מורכב מהצלילים פה- לה במול- דו. אנהרמוניים- אבל קריטי. בכל אופן, על מנת לאלתר נהוג להשתמש בהמון טכניקות שונות ומשונות ושלב אותן יחד באילתור. כך למשל באילתור יותר מלודי את יכולה להשתמש במודוס או סולם אשר מתאים לאותו אקורד או מהלך. באילתור יותר הרמוניה (סטייל צעדים ענקיים של קולטריין) ניתן ממש לפרק את האקורדים (1-2-3-5). בסופו של דבר באילתור אנחנו מתבססים על שלושה דברים עיקריים: 1. השמיעה והיצירתיות שלנו. 2. הידע התאורטי שלנו. 3. היכולת הטכנית שלנו. וכן- באילתור על מהלכי אקורדים מסובכים צריך לחשוב, לאט לאט, תוך כדי שנים של אימון לומדים לחשוב תוך כדי נגינה. בכל אופן- על מנת ללמוד אילתור כמו שצריך, מומלץ ללמוד עם מורה. בהצלחה

SHEX

New member
מספר דברים גם בפי...../images/Emo95.gif

דבר ראשון, מטרת הפורום היא לענות על שאלות לאנשים שרוצים לדעת תאוריה. בגלל זה גם יש לפורום תקופות פעילות יותר ופעילות פחות - בגלל זה גם אם בימים האחרונים את מרגישה שאת היחידה שכותבת, זו לא סיבה להפסיק לשאול. הרי בשביל זה אנחנו פה - כדי לענות בדיוק על השאלות שלך, שהן אפילו מאוד לעניין
בנוגע לאלתורים - כמו שאמר יפתח, באמת שלושת הדברים העיקריים שצריך בשביל לדעת לאלתר טוב הם טכניקה, שמיעה ויצירתיות. יש אנשים מפתחים את הדברים האלו בעזרת מורים ויש אנשים שמפתחים אותם לבד תוך כדי ניסוי וטעייה. ההנחה שלך היא נכונה בבסיס - יש אקורדים וכשמאלתרים, צריך לפעול לפיהם, אבל זה לא אומר שצריך לנגן כל הזמן את הצלילים של האקורד או משהו בסגנון - את יכולה לאלתר גם על צלילים שהם לא חלק מהאקורד ובכך להוסיף אופי שונה להרמוניה - שזו בעצם אחת ממטרות האלתור - ליצור משהו חדש ושונה. אלתור, לפחות בשבילי, התפרש בהתחלה כמשהו די פשוט שמתבסס על יצירתיות בלבד - לא צריך לחשוב מדי, להתאמץ מדי, רק לדעת לנגן טוב ו"לזרום" עם זה לאן שבא לך. אבל כמו שאמרת בעצמך, זה לאנכון - אלתור זה קצתיותר מורכב - צריך לחשוב הרבה ולהתאמץ הרבה כדי לאלתר טוב, אבל אני יכול להבטיח לך שעם הזמן זה נהיה יותר ויותר קל ופשוט וכך האלתור עצמו גם זורם יותר... בכל מקרה - אנחנו שמחים שאת פה ושואלת את כל השאלות האלו, ואני בטוח שזה עוזר לא רק לך. תמשיכי להתעניין, להסתקרן ולשאול - אנחנו פה כדי לענות לך על מה שנוכל... ובהצלחה

למעלה