שאלה אחרונה לכל מדריכי הספיניג

לייף3

New member
שאלה אחרונה לכל מדריכי הספיניג

סורי שאני מציקה זה פשוט כי אני כל פעם נזכרת בעוד שאלה ששכחתי לשאול. שאלתי הנוכחית היא: אני יודעת שחשוב לאכול נכון לאורך כל היום ושזה לא נכון להשאר כל היום בלי אוכל ואז שעה לפני השיעור לאכול משהו קל. אך בעייתי היא שכשיש לי עומס בעבודה אני שוכחת מעצמי וכלל לא מרגישה רעב. רק בבסוף היום בדרך לחדר כושר אחרי העבודה אני מכניסה משהו לפה. לכן ני שואלת- האם אני מזיקה לעצמי כשאני עושה פעילות גופנית כה נמרצת כשהגוף לא תודלק כמו שצריך במהלך היום? ועוד דבר- אם אני אוכלת משהו קל לפניי השיעור כדי להכניס טיפה אנרגיה לגוף- משהו כמו תפוח למשל, אז אני מרגישה שפחות קשה לי בשיעור ושיש לי יותר מרץ. בהנחה שאני רוצה לשרוף קל' האם שווה לי להכניס את הקל' הללו לפני השיעור? כלומר: אם כך אעשה אז אשרוף יותר קל' במהלך השיעור לעומת אם לא הייתי אוכלת לפני? לפעמים אני בוחרת לא לאכול לפני אם איני רעבה כדי לחסוך מצריכת הקל' ולפעמים נדמה לי שהחשיבה שלי מוטעית. תודה

תגידי ...

אמרת שאת בת 24 בריאה לא שמנה ובכושר טוב אז מה את מחשבנת לי קלוריות של תפוח, את מזיקה לעצמך נקודה. לבוא לאימון כזה עם תפוח כאנרגיה מקדימה זה כמו לבוא למילחמה עם אקדח קפצונים !!! אם כבר לאכול משהו לפני אימון (כשלא אכלת כלום כל היום) אז כשעה ליפני תוכלי סנדוויץ ( לא לחם קמח מלא אלא רגיל) עם ממרח תמרים או משהו דומה, זה יספק לך לפחות את הפחמימות והסוכרים שאת צריכה לאימון ( בטח יותר מתפוח ). ולעניין השאלות האחרות אני מייד אגיב. סיון

לייף3

New member
הצחקת אותי עם הקפצונים

שלא תבינני לא נכון. זה לא שאני לא אוכלת כלום כל היום אלא שלעיתים זה קורה אך אני משתדלת למננוע מצב זה. בבקשה תעני לשאלתי באשר ל: האם כשבגוף יש יותר אנרגיה (כי אכלתי משהו קטן לפני) אז אשרף יותר קל' במהלך השיעור מאשר אילו לא הייתי אוכלת כלום לפני. כלומר: עדיף לצרוך את הקל' של הארוחה הקלה לפני האימון מאשר לחסוך אותה. נכון? וכשאמרת שאני מזיקה לעצמי- אילו נזקים יכולים להיות?

אין לי תשובה פיזיולוגית ...

אלא תשובה הגיונית, יש יותר אנרגיה עובדים יותר קשה, עובדים יותר שורפים יותר קלוריות מה את אומרת הגיוני ? ( מקווה שאני לא ציני מידיי ) ואם כן אז מתנצל מראש. סיון אההההה ואני בחור !!!

chosenspin

New member
אז גם לי אין תשובה פיזיולוגית...

אבל לפני אימון וגם אחרי אימון אני מחלקת את האכילה לשני שלבים: לפני אימון- ארוחה גדולה 3 שעות לפני האימון כדי לא לחצור עומס על הקיבה המכילה בעיקר פחממות מורכבות שיספקו אנרגיה לאימון וכחצי שעה לפני האימון את התפוח שלך
אחרי אימון- מייד בסיום האימון - פחממה שנספגת מהר (לעודד הפרשה של אינסולין) בננה, חטיף אנרגיה... עד שעה לאחר האימון- בעיקר חלבונים (לא חייב סטיק) אכילה נכונה תייעל את האימון פי כמה וכמה...

הבחירה שלך מוטעת

עלייך לאכול לפני אימון! במידה ולא תזיני את גופך כראוי לפני ואחרי אימון, במקום לבנות הגוף יפרק! תזונה לא מאוזנת עלולה לפגוע במאגרי המינרלים והויטמינים בגוף ולפגוע בבריאות.
כאן
תוכלי לקרוא עוד בנושא תזונת כושר וספורט ולמה היא חשובה.

למעלה