שאלה אחרת ומעניינת

שאלה אחרת ומעניינת

פעמים רבות נוצר קונפליקט בין צרכי איכה"ס לתכני שמירת הטבע והשטחים הפתוחים. - העברת רידינג מחוץ לאזורים צפופי אוכלוסייה. - העברת חירייה לנגב והמצאת פארק עירוני רחב ידיים, באזור שאינו איכותי אקולוגית ויכול לשמש בתב"ע כאזור המשלב פארק עם בנייה רוויה (ישראל אינה ארה"ב מבחינת עתודות קרקע לבנייה!!). - קידום חקיקה בנושא דחיקת אנט' הסלולר הרחק מאזורים צפופי אוכלוסין (=השטחים הפתוחים). ועוד. מה משנתכם בנידון? כיצד עוסקים בקונפליקט הזה? ע"ס מי ומה בנויה עמדכם בנושא המורכב הזה?

../images/Emo208.gif

8orian

New member
לצערי

לצערי בעיות קשות אלו הם לא על הסדר היום הציבורי במדינת ישראל המטרה הראשונה שלנו מפלגת הירוקים לפני פתרון הבעיות היא להעלות את השאלות האלו לראש סדר היום הציבורי לאחר שיהיה פולמוס רחב ככל שניתן ימצא הפיתרון הטוב ביותר לשאלות אלו המדינה היא דמוקרטית הפתרון יהיה דמוקרטי אבל בשביל שיהיה פתרון חייבים לעורר את הנושא ואת השאלות האלו כל הזמן בשביל שהציבור הרחב יהיה מודע לבעיות אלו אני אישית עדיין לא יודע מה הפתרון האולטמטיבי לשאלות שאתה מעלה אבל חשוב לי לקבל כמה שיותר מידע בנושא על מנת לקבל את ההחלטה הנכונה בסופו של יום חשוב לזכור המטרה שמנחה את הירוקים בכל העולם היא להשאיר את כדור הארץ הזה עם כמה שפחות נזק ואפילו לשפר את מצב הכדור כשאנחנו עוזבים אותו ומשאירים אותו לילדים שלנו

8orian

New member
לגבי אורנה וסופי

בהמשך למטרה הראשונה של קידום המודעות לבעיות הסביבה אורנה בנאי וסופי צדקה הם שופר מצויין לקידום המודעות לבעיות קשות אלו אני ואתה יכולים לצעוק במדינה שלנו מהיום עד מחר שאוויר נקי זה חשוב ביותר אבל אף אחד לא מקשיב אבל אם איש שמוכר בציבור יגיד אותו הדבר אז התקשורת תתיחס לנושא וזה דבר חשוב ביותר שיהיה התיחסות לנושאים אלו

מקרה מבחן.

אחד או יותר מארגוני הירוקים גייס את דליק ווליניץ (מנחה תכניות ילדים ידוע) לקמפיין נגד כלובי הדגים באילת. דליק עשה מה שרצו ממנו, ואז בעלי הכלובים הזמינו אותו לצלילה מתחת לכלובים. אחרי שהוא ראה אלמוגים צומחים על הכבלים, הוא כיכב בקמפיין מטעם בעלי הכלובים לפיו דליק קובע שכלובי הדגים לא פוגעים בטבע באילת. ישנם בארץ מומחים לשוניות אלמוגים, אבל הבעיה אתם היא שאינם כוכבי טלויזיה. בכל זאת לא הייתי מזלזל באינטיליגנציה של הבוחר. רק בוחרים צעירים מאד יצביעו עבור מפלגה רק משום ששמה כוכבת ילדים במקום החמישי. עבור בוחרים בוגרים יותר מבט על המפלגה, היעדר כל עמדה חד משמעית במצעה, ונסיונות הפיתוי באמצעות סופי צדקה רק מרתיעים.

השתתפת בכנס הזואולוגי הארצי האחרון?

ישנם בארץ מומחים לשוניות האלמוגים, והם לא מסכימים ביניהם אם חוות הדניסים מזיקות או לא מזיקות לשוניות. בכנס הזואולוגי האחרון חוסר ההסכמה הזה כמעט הגיע לידי תגרה. לא נראה לי שצריך להשמיץ את מר ווליניץ רק בגלל ששינה את דעתו. אינני מבין גם למה סופי צדקה, בנוסף לכך שהיא שחקנית (ולא רק כוכבת ילדים), אינה יכולה להתעניין ולתרום בעוד תחומים. אם אתה מרגיש שאתה יכול לתרום יותר ממנה, למה שלא תציע למפלגה להיעזר בידע שלך במקום לתקוף את סופי צדקה.

איש לא "השמיץ" את דליק.

ווליניץ הוא סלבריטי, איני מצפה ממנו לדעה מגובשת יותר או פחות מזו של כל אדם שאינו מומחה לנושא (וזה כולל, דרך אגב, אותי). אין זה משנה כלל מי צודק בויכוח- משנה שאסור להתייחס לשחקן טלביזיה כאל בר סמכא שכן אז מקבלים קמפיין נגדי בו אחרי שדליק, שהוצג על ידי הארגונים הירוקים כבר סמכא (והוא לא) בעל עמדה מסויימת מוצג על ידי בעלי הדעה הנגדית שוב כבר סמכא- אחרי שהפכו את עמדתו בקלות. ואכן יש מה לשמוח על הצלחתכם ה"מסחררת". במקרה דליק פנה לאחור אחרי שכבר לא יכול היה לגרום יותר מדי נזק. וכפי שציינתי כבר, איני רוצה להביא למפלגה שלכם תועלת. אני רוצה למנוע ממנה לגרום נזק.

ועוד משהו:

הסתכלתי בכרטיס האישי שלך. נרשמת לתפוז היום, וכתבת רק שתי הודעות- ושתיהן תגובות לי. מעניין.

מקרה דליק הוא הצלחה מסחררת

התוצאה הסופית היא שכלובי הדגים יצאו ממפרץ אלית. ולדליק יש תרומה משמעותית לכך. דליק העלה את מודעת הציבור לנושא בצורה יוצאת דופן, אני עד היום לא אוכל דגי דניס. ההכוחה לנזק שדליק גרם למגדלי הדגים זה שהם עשו כל מאמץ לגייס אותו, אבל זה היה כבר מאוחר הציבור כבר גיבש את דעתו. לדעתי מקרה דליק רק מוכיח כמה השפעה יש לאנשים מפורסמים בישראל על דעת הקהל. הלוואי של כל מאבק סביבתי היינו מצליחים לגייס אדם מפורסם שיהיה בפרונט! אגב, בכל העולם שחקנים מפורסמים מובלים מאבקים סביבתיים, אנג'לניה ג'ולי וריצ'רד גיר הם רק אחדים מאלו. אבל מי יודע אולי כל העולם טועה ואתה צודק? תודה, דרור

יש לך גם תשובה לענין?

מה קודם למה: "איכות סביבה" או שמירת טבע? ואל תגיד לי בבקשה שזה אותו דבר. הבעיות כבר נמצאות על סדר היום הציבורי, אז מה שמפלגתך צריכה להגיד כעת זה מה היא תעשה, והאם היא תפעל ל"שיפור איכות הסביבה" או לשמירת הטבע. בינתיים האמירה הברורה ביותר שלכם היא בנושא זב"ח, שעם כל הכבוד אין לו כמעט קשר לאיכות סביבה. הקמפיין הידוע ביותר שלכם הוא חוק האנטנות הסלולאריות. חוק רע ומזיק, שגורם לכך שבמקום לפזר אנטנות סלולאריות קטנות ורבות מרכזים אנטנות מעטות וענקיות באזורים בהם התושבים אינם יכולים לשכור עורך דין כדי לתבוע על הנזקים הנגרמים להם. קוראים לזה NIMBY- Not In My Back Yard.

לא ברור לי מהיכן הבאת זאת

אתה פשוט ממציא "הקמפיין הידוע ביותר שלכם הוא חוק האנטנות הסלולאריות" מה זה החוק הזה?איפה שמעת על הקמפיין הזה? אין שום חוק כזה לא במצע שלנו ולדעתי אין במציאות חוק כזה. הקמפיין היחיד שיצאנו איתו הוא להפחתת השימוש בטלפון הסלולארי! אנחנו בהחלט בעד שאנשים שערך דירתם נפגע כתוצאה מהצבת אנטנה יפוצו. אנו נדאג שאנטנות לא יוצבו בהסתר, הצבת מתקן שידור כזה תחייב יידוע מראש של השכנים ותחייב הצבת שלט מאיר עיניים במקום בולט! אנוחנו בהחלט לא מתנגדים להסדר כמו במודעין, הבעיה שחברות הסלולאר מסרבות לפעול בשיתוף התושבים או הנבחרים שלהם! בגלל זה הם הפעילו את הלובי שלהם בכנסת ותמ"א 36 התקבלה (שלא מאפשרת לרשות המקומית להחליט איפה איך ולמה יוצבו מתקני שידור) תודה, דרור

לא הבנתי עמדתכם בנושא

תמ"א 36 א' (אתה וודאי מכיר) אינה טובה לדעתכם? האם תוכל לפרט מדוע? מי הם "הנבחרים" של חברות הסלולר? חברות הסלולר הן חברות מסחריות לכל דבר ועניין. מפאת הבעיתיות בהיות המכשירים הסלולריים אמצעי הכרחי כיום (מותר להתנגד או לתמוך, אבל (לצערי!!) מדובר כיום בעובדה), נוסחה תמ"א 36א' המנסה לתת פיתרון לעניין. מדוע לדעתכם תמ"א 36א' אינה טובה?

תשובתינו ארוכות ומלאות

אקילה שלום קראתי את כל רצף התגובות נראה לי שאתה מנסה לחפש דברים שלא קיימים. תשובותיו של דרור ארוכות ומלומדות ומלאות. חבל שאתה חוזר כל הזמן על אותה המנטרה!!! האם באמת ברצונך לקבל תשובות או שאתה מנסה להתיש?? אני מבקשת ממך לנהוג לפי כללי התנהגות נאתוים בפורומים ברחבי הרשת. נכון לעכשיו, אני מוצאת שאינך נוהג כך!! וחבל!!! בברכה הדס שכנאי

שלום הדס- חבל שאיננו מכירות../images/Emo140.gif

איני מבינה את טענותיכם כנגד השאלות שנשאלות. עברתי על כל השרשורים, וכל שאני מוצאת הוא שאלות. כאשר ניגשים לשלב התשובות, תשובותיכם נשמעות חלביות מאוד אם בכלל. אקילה הוא מין של עיט (לא זוכרת בדיוק איזה), אבל שאלותיו הן לעניין. גם אני אשמח לפתח דיון בנושאים שהועלו כאן. גם אני לא מצליחה להבין את תשובותיכם. גם לדעתי, ע"מ להבחר יש לרכוש קודם את אמון הציבור (ועד אז לא ייתכן שתייצגו אותו). מדגישה שוב שאלה שנשאלה- מה לדעתכם יש לעשות עם רמת חובב? ציינתם תקנים אירופים. למה אתם מתכוונים?

עיט זהוב../images/Emo8.gif

chrysaetos פרושו "נוצץ" או "מוזהב". יוונית עתיקה בסיסית. כל ילד יודע.

למעלה