שאלה אחרת לרועי

אמק

New member
שאלה אחרת לרועי

אני מניח שאתה מכיר את מתיו בראני... יש לך איזו תובנה שלך בקשר לאיש הזה? אפרופו פוסט מודרניזם...

roee rosen

New member
ראה סטודיו מס' 45, לפני כעשור

... פירסמתי שם מאמר ארוך על בארני, המאמר המקיף הראשון בעברית על האמן, עוד לפני שמחזור ה"קרמאסטר" התחיל (ואם אנו כאן בפורום פוסטמודרניזם--המאמר עוסק גם בספרו החשוב של דרידה "גרמטולוגיה"--מי היה מאמין!!!). למרות השנים שחלפו, חלק גדול מהתובנות שלי נותרו כשהיו, וגם מידה של אמביוולנטיות ביחס לבארני. אני חושב שהוא "מייסטר" אמיתי, אבל יש לה הרבה סייגים ממנו

אמק

New member
איכפת לך לשתף אותי ואותנו בסייגים

אני ממש ככה חש במיוחד לאחר שהייתי לפני כחודש בניו יורק... אכן הוא מייסטר ,הוא מחובק חיבוק חשדני ע"י המימסד הקפטליסטי או שהוא יותר מידי "מייסטר"?

roee rosen

New member
בקצרה--

--את התחושה שבארני ייצר gesamtkunstwerk יש לסייג בכך שהמדובר, בסופו של דבר, בעולם של גחמות נרקיסיסטיות (הוא מחייה בצורה כמעט מלאה את דמות הרב-אמן הגדול-מן-החיים, והתחפושות הדו-מיניות מסתירות רק בקושי, אם בכלל, מאצ'ואיזם ישן וחביב...). אם, בלשון אחר, המונח שהשתמשתי בו למעלה מתקשר אצל רבים בעיקר לוואגנר, יש כאן את הגראנדיוזיות הכוחנית של וואגנר, אבל בצורה פריבילגית ומעט מתפנקת. יש לי גם בעיות אחרות, אבל לא כאן המקום. ועם כל זאת--כפי שציינתי--בכל זאת מדובר, ללא ספק, באחד האמנים המרתקים של הזמן.

אמק

New member
אוקיי תודה

די מסכים למען האמת.למרות שלא שיתפת בכל הסייגים.

למעלה