שאלה אחרת....

שאלה אחרת....

יש לי שאלה שקשורה להתנדבות, אבל היא שאלה קצת מוזרה ככה בתקופה האחרונה התחלתי (בשביל הכיף) איזה משהו בסיסי במשפטים (מותר לי). במסגרת זה יצא לי לקרוא את חוק שירות ביטחון (זה שמסביר את כל נושא הגיוס לצה"ל בארץ) בחוק יש סעיף שמדבר על מתנדבים(תחת השם הזה) והוא נמצא בפרק ג/17 אבל התיאור שמה (ועינתי גם בתקנות לחוק) לא מתאים בכלל לתהליך שלנו (חתימה שטעונה אישור של שר הביטחון, ובה מוגדרת התקופה וכו' וכו') מצד שני בפרק 5 של החוק תחת "התיצבות לבדיקת כושר" (פרק ב סעיף 5/ג) יש תיאור של מצב שנקרא "כשיר לשירות בתנאים מיוחדים" שמדבר על מי שנמצא פטור לשירות מטעמים רפואים, ונמצא כשיר לשרת בצה"ל בתנאים מיוחדים (בדיוק מתאים למה שאנחנו קוראים מתנדב) עכשיו השאלה שלי, היא איזה מצב בחוק הוא מה שאנחנו, מה שהחוק קורא לו מתנדב, או מה שהחוק קורא לו "כשיר לשירות בתנאים מיוחדים? סתם כדי להקל על מי שרוצה לעיין בחוק, הנה קישור

hillator

New member
תשובה

בסעיף ג- בן אדם שפטור משירות צבאי ורוצה לשרת בצבא, בא ומתנדב ביוזמתו שירות בתנאים מיוחדים זה בגדול אנשים כמוני. זה לא ממש מתנדב. זה נקרא פרופיל 30. בגדול יש רשימת מקצועות שמחויבת בשירות חובה חרף מצבם הרפואי. פשוט מתאימים להם תנאים של מתדבים אבל הליך ההתנדבות שלהם לא היה רגיל(כלומר הם לא פנו לתא מתדבים עברו מיונים וכ'ו) והם שייכים ישירות למחלקת הסגל ותופסים תקן רגיל. החוק הזה תקף על רופאים , מהנדסים ואולי עוד שניים וחצי מקצועות... נידמה לי שגם צוות אוויר אפשר להשאיר בצבא עם החוק הזה .

למעלה