שאלה אחת או שתיים למומחים

שאלה אחת או שתיים למומחים

שלום לכולם מספר שאלות לי אליכם: 1. סיבה ומסובב - האם זה סיבה ותוצאה בהגדרה? ואיך יש לומר מסובב: מסוֹבב - אקטיבית או מסוּבב - פסיבית. 2. האם יש עבודות בעברית על נושא Ambiguity כולל הגדרות של Phonological Ambiguity Punctuation Ambiguity Scope Ambiguity Syntactic Ambiguity + דוגמאות של כל אחד. כאשר הכיוון הוא יצירת Ambiguities ולא פתירתם. המון תודה רוח מדבר
 

מוּסקט

New member
סיבה ומסוֹבב

זו גישה לפיה פותרים את שאלת הסיבתיות על פי ההגיון האינדוקטיבי. הרעיון של סיבה ומסובב, אינו אלא ביטוי של רצף עובדתי או אירעות עוקבת (invariable sequence). לא מדובר על סיבה ותוצאה בלבד אלא על כך שלכל דבר יש סיבה וגם השלכות על פני רצף. ל- ambiguity יש שני מובנים האחד: עמום והשני דו-משמעי, לכן חשוב ההקשר. לפעמים משהו הוא לא ברור כי יש לו שתי משמעויות ולפעמים הוא עמום בגלל סיבות אחרות.
 

הכימאית

New member
דוגמה משעשעת לדו-משמעות

שנגרמת מאי-שימוש בסימני פיסוק (כלומר, punctuation ambiguity) ניתנת בסיפור שזכור לי במעורפל מילדותי: מעשה באסיר שהשופט גזר את דינו למות. אלא שהשופט לא טרח לפסק את גזר הדין, והוא כתב: להוציא להורג לא לתת חנינה הוא התכוון, כמובן, לכתוב: להוציא להורג! לא לתת חנינה! אלא שהאסיר הצליח לשחד את השליח שמסר את גזר הדין למוציא להורג, והשליח הוסיף סימני פיסוק: להוציא להורג? לא! לתת חנינה! וכך ניצל האסיר ממוות. דוגמה מפורסמת לדו-משמעות בפיסוק היא המשפט הבא באנגלית:
Woman without her man is nothing​
שהגברים נוטים משום מה לפרשו
Woman without her man is nothing.​
אך הנשים יודעות שפירושו
Woman - without her, man is nothing.​
 
למעלה