שאלה -איך אתם מסתדרים עם הכלים?

שאלה -איך אתם מסתדרים עם הכלים?

כלומר- נניח כף שהגישו בה בשר, תוכלו לקחת איתה גם תפוחי אדמה? או נניח צלחת שלפני רגע היה בה עוף, תניחו בה מנה צמחונית?

בדר"כ אין לי את הבעיה הזאת

כי אני גרה לבד וכמעט ולא קורה שאני מתארחת במקומות שבהם מגישים גם בשר. מה שכן, עד לא מזמן נהגתי ללכת לאיזה דוכן שווארמה ליד העבודה שלי כדי לקנות פיתה עם חומוס וסלטים, עשיתי זאת למרות שידעתי שיש סיכוי שמשתמשים באותם כלים של הבשר כדי למלא את הפיתה. באמת הרגשתי לא כל כך נוח עם זה (ובכלל עם עצם השהייה שלי במקום שהעיסוק המרכזי שלו הוא בשר. זאת אחת הסיבות גם שהפסקתי עם זה), יחד עם זאת אני לא חושבת שיש עם זה בעיה מוסרית, כי לאכול אוכל צמחי שנגע בבשר או שהשתמשו בו באותם כלים, זה לא ממש תורם לתעשיית הבשר ולא מרגיש לי כאילו אכלתי בשר. אבל כאמור לאחרונה הפסקתי גם עם הנוהג הזה, גם בגלל תחושת אי הנוחות וגם כי לאחרונה אני משתדלת לאכול יותר בריא ולקחת אוכל מהבית לעבודה.

בחיק המשפחה והחברים אני נמנעת

כלומר, סכו"ם נקי וצלחות נקיות מבשר. במסעדות, מזללות וכו' אני מתעלמת ומעלימה עין מהנושא.

d a p h n a

New member
אם שטפו את הכלים, כמובן שאין לי בעיה

אם לא מדובר על אחרי שטיפה, אלא ממש שמשהו נגע בבשר ואז נגע במנע הצמחונית, אז אני נמנעת בעקרון. אבל כמו שתיארתי בשבוע שעבר, אצלנו ממילא בדרך כלל צריך להקפיד על הפרדת כלים כי אני אוכלת גלוטן ובן זוגי עם צליאק, ועם כל הכבוד לצמחונות, יותר חשוב לי שהגלוטן מהכלים שלי לא יגיע בטעות לאוכל שלו.

למעלה