שאלה: איך לפתוח עסק?

vinopuh

New member
שאלה: איך לפתוח עסק?

שלום, חברים! אני מתחנת במחשב ואני רוצה לכתוב תכנה ולמכור אותה באינטרנט. עשיתי סקר שוק ואני כבר יודע איזו תכנה לכתוב, מה יהיו המאפיינים שלה ובכמה אמכור אותה. ואני כבר מצאתי אתר אינטרנט בו ניתן לפרסם תכנה למכירה. אבל (עד כמה שאני יודע זאת) אני צריך לפתוח עסק רשמי ואין לי שום מושג איך עושים את זה. וכמו כן, אחרי שאפתח עסק אני צריך "לפתוח" לעסק שלי אפשרות לגבות כסף דרך חברות האשרי: ויזה ואחרות כדי לקבל כסף מאנשים דרך האינטרנט. מישהו יכול להפנות אותי לכתובת בה ניתן לברר את שני הדברים האלה: 1. איך פותחים עסק רשמי 2. איך "נרשמים" בחברות האשרי ניסיתי למצוא באינטרנט ולא מצאתי שום אתר שבו מסבירים את זה. תודה מראש.

motyka

New member
עסק פותחים אחרי שיש הכנסות

קודם כל גש למשרדי מע"מ, תגיד שאתה צופה שיהיו לך הכנסות, אבל אתה עוד לא יודע כמה. ובקש אישור להיות עוסק פטור. עכשיו אתה יכול לפתח את התוכנה וגם לחפש לקוחות. כשתהיה לך תוכנה מוכנה, תתקשר לויזה וישראכרט, ותבקש שיגיע אליך נציג עם "מגהץ". זה אומר שאתה מקבל מספר שבאמצעותו אתה יכול לגבות כסף. ואז כשיהיה לך לקוח תחתים אותו על שובר, "תגהץ" את השובר במכשיר, ותעביר את השובר לחברת כרטיסי האשראי. הם יעבירו את הכסף לחשבון הבנק שלך. עכשיו זה הזמן לגשת למס הכנסה, ולפתוח תיק של עסק, הם כבר ידווחו לביטוח לאומי, או שתגש בעצמך לביטוח לאומי וגם שם תפתח תיק.

איך פותחים עסק

דבר ראשון מזל טוב ובהצלחה עם הרעיון.... לשם פתיחת עסק יש צורך לפנות: 1). מע"מ - פתיחת תיק (כרגע בשל אפס הכנסות יפתחו לך עוסק פטור). 2). יש לגשת ישר לאחר מיכן למס הכנסה לשם פתיחת תיק במס הכנסה (בהמשך ישלחו אליך פנקסי מקדמות). 3). ביטוח לאומי - כרגע בשל אפס הכנסות ואפס רווחים אין צורך בפניה לגוף הזה. לעינן חברות האשראי עליך לפנות אל חברות אלו ולדבר שם עם הנציג של מחלקת העסקים והוא כבר ידריך אותך בפרוצדורה. לשם קבלת עזרה בפתיחת העוסק או ליעוץ ניתן לפנות אלינו בטלפון 052-452375 צחי.

motyka

New member
תיק מס פותחים אחרי שיש הכנסות

כל עוד אין הכנסות אין צורך במקדמות

תגובה

תיק במס הכנסה הוא פותח באותו הזמן עם פתיחת התיק במעמ(הוא חייב לדווח למס הכנסה על השינוי וההפיכה לעוסק). והמקדמות משולמות על סמך ההכנסות, כך שכאשר אין לו הכנסות אין הוא משלם מקדמות וברגע שמפיק הכנסות, אזי מתחיל לשלם מס.

owolf10

New member
תיקים מיסים וכו'

שכיר שהוא עצמאי מה דינו? אני יודעת שיש קטגוריות שונות לעצמאים: פטור, זעיר, מורשה וכד' איך אדע כיצד להגדיר את עצמי?

תשובה

שכיר שהוא גם עצמאי, בסוף כל שנה חייב הוא להגיש דוח למס הכנסה (טופס 1301), בו הוא מציין את הכנסותיו מהיותו שכיר ואת הכנסותיו מהיות עצמאי (+ כל ההפקדות לקופ"ג/ביטוחי מנהלים/תרומות וכו'). לעינין היותך עצמאית (או יותר נכון רצונך) כיום ניתן להיות עוסק מורשה או עוסק פטור (עוסק זעיר אוחד עם הפטור) עד מחזור שנתי של 64,000 ש"ח ניתן להיות פטור מדיווח למע"מ ישנם כמה ענפים בהם את חייבת להיות עוסק מורשה גם במחזור נמוך מהמינימום. אני מבין משאלתך שאת עדין בשלבי ההתחלה ..... אז שיהיה בהצלחה!! לפרטים נוספים ניתן לפנות אלינו בטלפון 052-452375 צחי או להשאיר הודעה במייל : [email protected] בברכת חג שמח, צחי

motyka

New member
איך שידע מתיישן

טוב שהערת את עיני, כי הידע שלי היה מבוסס על הכללים שהיו נהוגים באפריל-מאי שנה זו.

siv30

New member
אין בעד מה ../images/Emo24.gif

במסגרת התוכנית הכלכלית זה אחד מהתיקונים שהוכנסו.

vinopuh

New member
תודה רבה!!!

תודה רבה לכם, פשוט לא ידעתי מאיפו להתחיל, עכשיו אני יודע.

למעלה