שאלה - איך מבשלים קלחי תירס כך שיצא

שאלה - איך מבשלים קלחי תירס כך שיצא

באמת רך ונימוח בפה? כמה מלח? כמה זמן? טיפים?

אני מבשלת רק במיקרו!

שמה בקופסת פלסטיק מתאימה, ממלאה במים, בדר"כ חותכת את התירס לחצי ומוסיפה כפית סוכר! כן סוכר! זה יוצא טעים ורק ומורן מת על זה. אני מכניסה ל10 דק', אבל לפעמים צריך עוד דקה או שתיים, תלוי בגודל.

kby

New member
שיטה אחרת במיקרו:

שוטפת את התירס ולא מייבשת אלא דואגת שישאר רטוב. עוטפת טוב טוב בניילון נצמד, בלי להשאיר חורים ורווחים. ישר למיקרו- כל קלח בנפרד לכ- 2 דקות. יוצא נפלא! חמאה, אם רוצים, נמרחת על התירס אחר כך, כשהוא חם.

אז ככה:

אני שמה את כל הקלחים במים ומדליקה את האש. מבשלת עד שנשארת חצי מכמות המים ששמתי בהתחלה או עד שהתירס משנה את צבעו לחזק יותר. כשאת קונה תירס טרי תקפידי שלא יהיה בצבע כתום או צהוב חזק (כי אחרי הבישול הם עדיין נשארים קשים אבל מבושלים ויש דווקא מי שאוהב אותם ככה). כדי לקנות תירס בצבע השמש צהוב לימוני גם אחרי הבישול הם רכים. באשר לקפואים לא משנה מהקונים הם יוצאים נהדר אחרי הבישול. כאשר אני מוציאה לצלחת אני מורחת את התירס מכל הכיוונים בחמאה (אפשר גם חמאה מתובלת) ורק אז מפזרת מלח. שיטה נוספת לבישול במיקרו: להניח את התירס ללא מים בכלי שמתאים למיקרו כ-3.5 דקות על חום גבוה. מפסיקים בודקים אם צריך מוסיפים עוד חצי דקה ואז מתבלים כמו למעלה וטורפים. בתאבון.

kby

New member
קפואים על קלח? באמת?

איפה? של איזו חברה? זה יפתור לי המון בעיות. לא ידעתי שיש כאלה. אני תמיד קונה חבילה של טריים ובגלל שרק אני אוכלת אותם תמיד בסוף איזה אחד שניים נזרקים לפח... אם הייתי יודעת שאפשר לשמור בפריזר כמה...

קפואים ראיתי בשתי צורות:

יש סנפורסט - 4 קלחים שלמים. ויש סנפרוסט - 10 קלחים חתוכים לשניים בקופסא מלבנית ארוכה. אני בד"כ קונה את הקטנים כי ככה זה חוסך לי לזרוק קלחים לפח. גם אפשר לשלוט על כמויות ולבשל רק מה שבאמת אוכלים.

kby

New member
תודה! איזה טיפ שווה וחשוב לחיים!

בפעם הבאה שאני בסופר אני אחפש בקפואים! איזה כיף!

zimes

New member
סנפרוסט, לא?

אלה חבילות שטוחות, של חצאי קלחים. אבל הפתרון האמיתי לאוכל ש"רק את אוכלת, ולכן תמיד מתקלקל" הוא לגדל את הדור הבא כך שיאכל מה שאת אוהבת
עוד לא נתת לתומר לכרסם בעצמה תירס מהקלח?

kby

New member
זה אומרת זאת שרצתה לעשות איתי

דיל על החלבונים והחלמונים? לא... תומר עוד לא זכתה... יש לה סבתא אחת שחוטפת התקף לב כל פעם שהיא מכניסה משהו בכלל לפה, אפילו אם הוא מרוסק... אז אנחנו מתחשבים ולא נותנים אוכל "מפחיד" כמו תירס...

zimes

New member
הדרך המהירה:

מרתיחים מים. שמים את הקלחים במים וממשיכים לבשל 5-10 דקות. (הצבע באמת מתחלף, כמו שאמרה אמא של דפנה) בתאבון!

עדי 4

New member
להרתיח מים ולהוסיף את קלחי התירס

והכי חשוב לא להוסיף מלח למים הרותחים אלא רק לאחר הבישול, כל אחד יוסיף לעצמו. כשמוסיפים מלח לבישול התירס יוצא קשה.

אלינקה

New member
להקפיא תירס טרי

כאשר קונים תירס טרי צעיר אפשר פשוט לשים במקפיא, לסנפרוסט יש קלחי תירס קפואים קטנים ונוחים(לא ניסיתי את הטעם)

אמאורית

New member
אני יודעת שצריך לבשל רק 10 דקות

כי אחרת זה כאילו מתקשה מחדש ומתרכך מתקשה ומתרכך...

שירי ל

New member
אני מבשלת בהרבה מים עם קצת מלח

מרתיחה ומעבירה לאש קטנה ושוכחת מהם. כשמתפשט ריח בכל הבית אז הם מוכנים. בד"כ אני משאירה על האש איזה שעה. יותר חשוב מצורת הבישול חשובה בחירה של תירסים לבנים ויפים.

למעלה