שאלה: איך מורידים לחץ???

1975m

New member
שאלה: איך מורידים לחץ???

קודם כל, אני חייבת לציין שהפורום הזה הוא בדיוק מה שרציתי, ומאז שהוא קיים אני כבר לא נכנסת ל"הריון ולידה" המתסכל ול"פוריות" המפחיד. חיזקו ואימצו! אני מנסה להכנס להריון כבר כמה חודשים. העובדה שעד עכשיו לא הצלחנו מלחיצה מאוד וגורמת למחשבות מאוד לא חיוביות! כל היום אני מתעסקת בחישובים של ימי ביוץ, תאריכי לידה משוערים, תאריכי מחזור ועוד ועוד. אמרו לי שהלחץ יכול לקשיים בכניסה להריון. האם זה מדעי? ומיותר לציין שכולם סביבי בהריון, בעבודה, חברות וכו', והשאלות של כולם "נו, מתי אצלכם?!" מלחיצות עוד יותר. בקיצור, נראה לי שאני צריכה עזרה! וסליחה על האורך...

m i c h a l y

New member
m יקרה

אין בעולם מקום יותר הולם מהפורום הזה.... אני ילידת 1975, ולחוצה בדיוק כמוך אם לא קצת יותר..... למען האמת, למרות החיים מלאי החוויות (הטובות והרעות) שהיו לי עד היום - הנסיון להיכנס להריון ללא הצלחה הוא בהלחט ההתנסות היותר מורטת עצבים בה נתקלתי. ההמתנה החודשית, התוצאות השליליות ושוב חודש שלם לחכות הוציאו ממני מיכל שלא הכרתי קודם. אז אין מה לעשות, סבלנות היא מילת המפתח. היום אני בחופש, ואמנם נכנסת כל שעה לשוטט לי כאן, אבל באופן עקרוני אני משתדלת למלא את ימיי בעשייה צפופה, מפתחת תחביבים שונים, נפגשת עם חברות (שאינן בהריון....) ובכלל - מנסה כמה שיותר לנהל חיים נורמליים (למרות שמתחת לפני השטח אני חיה מביוץ לביוץ...) אז ברוכה הבאה, ומאחלת לך מכל הלב שהייה קצרה בפורום זה, מיכל.

PUGNI

New member
אני מאוד מזדהה!

אכן הנסיונות האלה הפכו בהדרגה למשהו מלחיץ בטירוף. אני הגעתי לאיזשהו שלב שהבנתי שאני לא יכולה לתת לזה להרוס לי את החיים (וזה ממש מה שזה עשה - היו לי בחילות ושלל תופעות לא נעימות אחרות רק מהלחץ...). זה קשה אבל את צריכה לעבוד על עצמך ולהעביר את הריכוז למשהו אחר - ספורט אגב נורא עוזר, אני ממש ממליצה, התעמלות עזרה לי להעביר כמה משברים מלחיצים בעבר (ועוזרת גם עכשיו). תבלי עם בעלך, תעשו דברים שאתם יכולים כל עוד אין לכם ילד, סעו לחופש, סעו לחו"ל. תעשי קניות, תבלי עם חברות, תגדלי תחביבים. באיזשהו שלב את תראי שהלחץ הוא רע ושווה להשקיע כל מאמץ בשביל לא להיות לחוצה... מחזיקה לך ולכולנו אצבעות

אפרסקה

New member
כמה מוכר... תראי... ../images/Emo57.gif (ארוך)

מ' יקרה, מוכר מאוד, יותר מידי לצערי. אני מנסה כבר חמישה חודשים (ואתמול שוב התבדתי), כשהתחלנו הבטחתי לעצמי שלא אלחץ ולא אכנס לאובססיה אבל כמובן שקל להבטיח וקשה ליישם... כבר אמרו כאן רבות על קריאת ספר טוב, טיולים, בילויים. ואני מצטרפת ומציעה הצעת שכלול (אולי גם אני איישם): תעשי רשימה של כל הדברים שאת אוהבת ושבטח יהיה לך קשה לעשות כשיהיו ילדים או הריון (כמו לישון עד מאוחר, לצאת בספונטניות לבילוי) ותשתדלי ליישם. אני למשל מכורה לאמבטיות חמות-רותחות וכבר שבועיים לא עשיתי, מאז הביוץ, כי לא מומלץ בתחילת ההריון. הלילה המחזור הגיע והיום בערב, דבר ראשון אחרי העבודה, אני מתכננת על אמבטיה חמה-רותחת עם שמנים ונרות וכל שאר הקישקושיאדה. איך זה כתוכנית התעודדות?
תראי, ברצינות, אני יודעת כמה זה מתסכל, ואני גם מוקפת בנות בהריון (איתי במסדרון בעבודה יש 4) וגם מקבלת שאלות והערות. ובתכלס' באמת אין מה לעשות, חוץ מנשימה ארוכה והרבה סקס ותפילות. ואגב, כן, לחץ מפריע כי גורם לשינויים הורמונליים שעלולים לעכב ביוץ. כשהגוף בלחץ הוא נכנס למעין "תוכנית חירום", כמו שחרור הרבה אדרנלין, ובין השאר שחרור חומרים שעלולים לפגוע בביוץ. אז, עם כל הבאס, תנסי לקחת יותר בקלות ומקווה שמהר מאוד לא תצטרכי את העצות הללו! שולחת לך חיבוק ומחזיקה לנו אצבעות.

פוקית27

New member
M יקרה,העניין הוא לעשות,ולחשוב על

הכל חוץ מההריון,ואת בטח כבר יודעת שלהגיד זה משהו אחד ולעשות משהו אחר. אין מה לעשות כך אנחנו בנויות. אפרופו האמבטיות של אפרסקה ,לי היה אותו הדבר עם קולה אבל בחודש האחרון זה כבר לא הזיז לי.

מעיןבר

New member
גמני ילידת 1975 ../images/Emo13.gif

חייבים לנסות להרפות... אין מה לעשות - הלחץ הוא חלק מובנה מהתהליך וחייבים לנסות באופן מודע להפסיק את העיסוק בנושא. אני יודעת שזה קשה מאוד (הייתי שם) אבל זה צריך לבוא ממך. תמצאי לך עיסוקים שמעניינים אותך, תפתחי תחביבים, תתרכזי בעבודה, קחי קורס בנושא שמעניין אותך - שיהיה עוד עניין בחייך. חוצמזה - לשתף כמה שיותר - את הבעל, בפורום, חברה טובה שמוכנה "לספוג" - לא לסגור הכל "בפנים". לעניין השפעת הלחץ על פוריות - אני עובדת על מאמר בנושא ומבטיחה לצרף אותו למאמרים שלנו.

למעלה