שאלה: איך תפוז מעבירים את הכסף לבלוגר?

dornat

New member
שאלה: איך תפוז מעבירים את הכסף לבלוגר?

הרי זה חייב במס, מה הם מוציאים לו תלוש משכורת? ה 80 ש"ח זה ברוטו? אשמח לתשובות תודה

suki da yo

New member
לפי מה שהיה כתוב בתלוש שקיבלתי מהם

זה כבר מדווח במס, והם שולחים לך צ'ק או העברה בנקאית, לפי מה שבחרת. אבל אני חושבת שכדאי לך לשאול את נועה, מנהלת הבלוגיה, כי היא תדע את הפרטים המדוייקים יותר טוב ממני.

suki da yo

New member
ברוטו

אם לא התבלבלתי וברוטו אומר מה שבתכלס יש לך ביד.

suki da yo

New member
זה ממש לא נכון...

אם הייתי זוכרת כל מה שאני ממש רוצה לזכור, הייתי מקבלת ציונים הרבה יותר גבוהים בבחינות. אבל לרוע המזל הזיכרון שלי לא מאוד יעיל...

dornat

New member
תיזכרי את זה לפי:

שנטו זו מילה יותר קצרה מברוטו ולכן נטו זה הקצת כלומר אחרי ההורדות (מה שיש לך ביד) ברוטו = מילה ארוכה ולכם היא מתיחסת לסכום הגדול כלומר מה שלפני ההורדות

חתולון*

New member
ומה עם טארה?

דיברתם על נטו שזה מה שמקבלים ביד, לאחר ניכויים דיברתם על ברוטו שזה לפני ניכויי מס... מה עם הטארה? את הטארה אנו מוצאים כששוקלים ארגז עם ירקות או חבית עם בנזין. כיוון שאת המשקל של האריזה הריקה, שזה הארגז, החבית הריקה או כלי הקיבול...שוקלים יחד עם התכולה, לכן יש בפינה תמיד את משקל הארגז הריק שהוא הטארה.. הסתבכתם? זה רק ההתחלה. אז בחישובים שלנו אנחנו תמיד מפחיתים את משקל הארגז <טארה> כדי לשלם על התכולה בלבד, הנטו=מלפפונים למשל.

dornat

New member
מה הבעיה../images/Emo35.gif

טארה זה בעצם הברוטו פחות הנטו כלומר משקל הצנצנת בלי הריבה. איך נזכור את זה? טארה זה כמו השם של המחלבה שמספקת גביעים של דנונה ולכן טארה זה הגביע עצמו (בדגש על הגביע בלי התכולה)

חתולון*

New member
חחחחח נכון, הייתה בעייה עם הברוטו/נטו

אז החתולון קפץ על הצנצנת עם הטארה חחח

אם אני זוכר נכון

אז כל עוד לא מגיעים למדרגת מס ראשונה הרי שהסכומים פטורים ממס (רוב הבלוגרים הם ככה). אם כן מגיעים למדרגת מס ראשונה, אז הסכום שנשלח הוא לאחר ניכוי מס. קחו את זה בערבון מוגבל כי עבר זמן מאז שבדקתי את זה ויכול להיות ששכחתי משהו.

dornat

New member
אבל יש את הנושא שזה משכורת שניה שלו

בהנחה שהבלוגר עובד. ואז יש לו שני תלושי משכורת והוא צריך לעשות תיאום מס סוף שנה, כך לפחות נראה לי

אני לא ממש מבין בכלכלה

אבל אני מניח שזו כבר אחריות של הבלוגר עצמו. גם אם מישהו עובד בשתי עבודות הוא זה שאחראי לעשות תיאום מס אלא אם הוא מגיע להסכם כלשהו עם אחד ממקומות העבודה שהם יעשו את זה עבורו.

jozzi29

New member
הבעייה היא לא האם זה חייב במס

כי זה ממש לא, המס אפילו לא מתחיל לרדת מסכום כזה ואין צורך גם בתיאום מס במקרה של 80 ש"ח בחודש. מה שכן יכול לרדת לך זה המס בריאות וביטוח לאומי מסכום כזה, אבל אם הם נותנים את הסכום נטו אז זה לא אמור לעניין אותך כל כך כמה הורידו. (אני אשמח לענות אם יהיו עוד שאלות כי זה המקצוע שלי)

למעלה