שאלה - אינטרנט בבית או באוניברסיטה?

פרח משי

New member
שאלה - אינטרנט בבית או באוניברסיטה?

אהלן. אז ככה: הוצאות שכר הלימוד ושכר הדירה הן גדולות ביותר. שאלתי היא: האם בתור סטודנטית באוני' ת"א (שנה ב') אוכל להסתדר עם האינטרנט בספריית האוניברסיטה?? או שמא אינטרנט בבית הוא הכרחי (וכך אפרד מעוד 100 ש"ח בכל חודש
) הייתי רוצה לדעת אם לכולכם יש אינטרנט בדירה השכורה...?

זה ממש לא הכרחי

זה כיף וזה נוח, אבל זה לא באמת הכרחי. גם אם נעזרים בזה ללימודים, עדיין אפשר להסתדר עם מחשבים באוניברסיטה. מתוך הארבע שנים שאני גרה מחוץ לבית, רק בשנה האחרונה היה לנו מחשב, ועוד פחות זמן מזה היה אינטרנט. האינטרנט המהיר הוא בכלל לגמרי חדש.

JaneLame

New member
אני מתחרטת ששילמתי.

בעבודה שלי אני מבלה 8 שעות ביום מול מחשב שמחובר לאינטרנט ועוזרת לאנשים להתחבר ולהשתמש באינטרנט. כשאני חוזרת הבייתה אני מבלה 20 דקות ב - IRC והולכת לטלוויזיה (ספרים ומוזיקה - באוטובוס, לניצול זמן יעיל). יש די מעט יתרונות לאינטרנט בבית. קחי בחשבון שבכל מקרה באוניברסיטה זה יהיה הרבה הרבה יותר מהיר, ובהרבה כיתות מחשבים יש ציוד יותר משוכלל מאשר זה שבבית (סורקים, צורבים, מדפסות ועוד), והמחשבים מאוד חדשים. אם יש לך קו טלפון, תוכלי להשתמש בו למקרי חירום לאינטרנט אנלוגי. לא על בסיס קבוע, כי התשלום הוא פר דקת גלישה (גם לספק וגם לבזק) וזה יוצא יקר. אגב, לא חייבים לשלם 99 ש"ח לחודש. המחיר הזה מתאים לחבילות במהירות 750 קסל"ש. אלא אם כן את חולת eMule, גם ב - 250 קסל"ש אפשר לגלוש הייטב. זה קצת יותר זול. מבחינת מהירות עלייה של דפים בדפדפן, אין הרבה הבדל.

ailag

New member
תלוי בך

ובכמה שאת מכורה. אגב, אינטרנט בא במגוון מחירים. עדיין אפשר להשיג dial-up, וחוצמזה האוניברסיטה משמשת כספק אינטרנט חינם או כמעט חינם. אני בת של פרופ' באוניברסיטה אז אני לא יודעת אם זו הטבה רק לאנשי סגל, אבל תבררי. האוניברסיטה מספקת dial-up וגם adsl.

denies

New member
אינטרנט חינם מהאוניברסיטה

היי! כל סטודנט באוניברסיטת ת"א יכול להתחבר מהבית דרך האוניברסיטה בחיוג. עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שהחיבור איטי ולא יתאים להורדות כבדות. כיוון שזה חיסכון משמעותי בכסף, לדעתי שווה לסבול את האיטיות אם השימוש העיקרי שאת עושה הוא גלישה לאתרים מדי פעם...

פרח משי

New member
אתה בטווווווווווווווח?

אני זוכרת שמישהי מהכיתה שלי ביררה על הנושא, ואמרו לה שזה רק בתואר שני.

denies

New member
אני לא יודעת,

אבל תסתכלי בקישור שצירפתי למעלה, תנאי החיבור מצוינים שם בהרחבה...

אני מתכוונת להתחבר לאינטרנט

מלכתחילה 100 ש"ח נראו לי סכום פעוט מדי מכדי שאני אהיה מוגבלת לשוטטות בנט רק באוניברסיטה, כשיש לי שותפים למחשבים והאווירה מסביב לא הכי נוחה. אבל זאת רק אני.

למעלה