שאלה אינפורמטיבית- מקווה כי תוכלו לסייע

• פותח הנושא kees
  • פורסם בתאריך

kees

New member
שאלה אינפורמטיבית- מקווה כי תוכלו לסייע

אני אם לילד בן 4 מלא מרץ הסובל מבעיות מוטוריקה גסה קלות הומלץ לנו על פעילות ספורטיבית במקום בו אנו גרים ישנם חוגים לגיל הזה של ט. קפוארה ושל טקוונדו הילד שנה שעברה ראה הופעה של כל החוגים ומאד התלהב מהקפוארה השאלה שלי- מה ההבדל בין הקפוארה לטקוונדו ומה יתאים יותר לילד? תודה מראש על עזרתכם

sorriso1989

New member
טקוואנדו היא לחימה והגנה עצמית וזה

קרבות זוגיות והקטע זה לנצח את הבן זוג, קפוארה לעומת זאת זה לוחמה אבל לא מגע פיזי אחד בשני אני אישית ממליץ על קפוארה שזה גם כן משחקים רגועים והקטע זה לא לנצח את הבן זוג אלא לשחק משחק זורם.. בהצלחה!!/tapuzforum/images/emo13.gif

saroba

New member
ללא מגע פיזי??

אתה רציני? קטע ממש מטורף! אני כבר 8 שנים מתאמן, ולא שמתי לב שקפוארה זה בלי מגע!! אני ממש בשוק. יכול להיות שאתה טועה?

saroba

New member
זה לא משנה

באימון של ילדים בקפוארה אין, אבל בקפוארה עצמה יש. יש הבדל.

אני ממליצה להתייעץ עם שני המדריכים

ואת בשניהם, ובעיקר בטקוואנדו, לשאול עד כמה מתמקדים ב"להצליח תרגילים" כל ילד באופן אישי (בעיטות שונות, עמידות שונות וכו') ועד כמה ב"קרבות" (ליישם את אותם תרגילים בעבודה מול ילד אחר). הסיבה שאני ממליצה לשאול - כמו שציינו בתגובה לפניי, טקוואנדו זו אומנות לחימה שיש בה מגע ויש ניצחונות והכנעות. יכול מאוד להיות שבגיל הזה לא מתמקדים בזה הרבה, אבל אם כן - הוא עלול להרגיש מעט קושי או נחיתות בגלל הקשיים שלו, כי יש משמעות למנצח מול מפסיד, יש פגיעות של בעיטות, יש הפלות (למרות ששוב, צריך לשאול עד כמה זה באמת מודגש בשיעורים לגילאים שלו). בקפוארה יש דגש גם על הצלחת תרגילים באופן אישי (בלי קשר לקצב או להצלחה של ילדים אחרים) מה שיכול לשפר לו את שיווי המשקל, הקואורדינציה וכו', ובנוסף הפעילות בזוג היא ללא מגע, ללא הפלות, ובהגדרה אין מנצח ומפסיד (למעשה ה"קרב" נקרא משחק, כי המטרה היא באמת שיתוף פעולה ותגובה לשני, ולא השגת עליונות על השני). אני חושבת שזה עשוי לתרום לו יותר, כי אם הוא אכן ייתקל בקשיים בגלל הבעיות המוטוריות זה יהיה פחות מקור לתסכול באומנות לחימה שכזו.

למעלה